Barackos túrós sütemény
recept,recept fotó,őszibarack,túró, zsírszegény,fahéj, őrölt,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | - | ||
finomliszt | 100 | gramm | |
kristálycukor | 130 | gramm | |
kukoricakeményítő | 25 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | 2 | teáskanál | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
túró, zsírszegény | 400 | gramm | |
vaj | 100 | gramm | |
vaníliacukor | 12 | gramm | |
őszibarack | 500 | gramm |
Recept
1.
vaj 100 gramm • kristálycukor 70 gramm • vaníliacukor 12 gramm • tyúk tojás 2 darab • finomliszt 100 gramm • kukoricakeményítő 25 gramm • sütőpor 2 teáskanál • só
A vajat, cukrot, vaníliacukrot , lisztet, keményítőt, sütőport és egy kevés sót összekeverünk és tésztát dolgozunk ki belőle.
2.
A tésztát ráhelyezzük egy vajjal megkent és liszttel meghintet sütő lapra. 180°C -on 20 percen keresztül sütjük.
3.
őszibarack 500 gramm • túró, zsírszegény 400 gramm • kristálycukor 30 gramm
Amíg a tészta sül, megmossuk az őszi barackot, és szeletekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a túrót a cukorral.
4.
A gyümölcsöt ráhelyezzük a megsült tésztára.
5.
tojásfehérje 2 darab • kristálycukor 30 gramm
A tojásfehérjéből habot verünk,amelyhez cukrot keverünk. Az édes habot lassan bedolgozzuk a túróba.
6.
A túró krémmel megkenjük az őszibarackokat.. A süteményt lefedjük alufóliával és további 20 percen keresztül sütjük. Hagyjuk kihűlni. Fahéjjal vagy kakaóporral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!