RECEPTEK

Krémes fánk

Krémes fánk

Bevált recept az ízletes krémes fánkok elkészítésére.

recept,recept fotó,vaj,vaj,rétesliszt,finomliszt,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

brandy2evőkanál
finomliszt70gramm
kristálycukor100gramm
rétesliszt200gramm
-
tojássárgája1darab
tyúk tojás5darab
vaj225gramm
vaníliacukor8gramm
víz300milliliter
zsírszegény tej 1,5%350milliliter

 

Recept

1. Tészta elkészítése

víz 300 milliliter  vaj 100 gramm 

Egy fazékban vizet forralunk vajjal és egy csipet sóval.

2. 

rétesliszt 200 gramm

Az edénybe folyamatosan hozzáadagoljuk a lisztet és addig keverjük amíg a tészta össze nem áll.

3. 

tyúk tojás 5 darab

A tésztát hagyjuk kihűlni, majd lassanként hozzákeverjük a tojásokat.

4. 

A tésztát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlapra nyomjuk, kör alakban.

5. 

Előmelegített sütőben 200°C hőmérsékletnél sütjük kb 26 percen keresztül.

6. Krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter  kristálycukor 100 gramm  vaníliacukor 8 gramm  tojássárgája 1 darab  finomliszt 70 gramm

Az edényben megfőzzük a tejet,cukrot és a tojássárgáját. A felforrás után fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük, amíg nem jön létre sima és sűrű krém.

7. 

vaj 125 gramm  brandy 2 evőkanál

A felolvasztott vajat brandyvel habosra keverjük egy rövid habverő segítségével, majd belekeverjük a kihűlt krémbe.

8. 

A megsült fánkokat vízszintesen felvágjuk és krémmel töltjük. Porcukorral meghintve tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit