Krémes fánk
Bevált recept az ízletes krémes fánkok elkészítésére.
recept,recept fotó,vaj,vaj,rétesliszt,finomliszt,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
brandy | 2 | evőkanál | |
finomliszt | 70 | gramm | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
só | - | ||
tojássárgája | 1 | darab | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
vaj | 225 | gramm | |
vaníliacukor | 8 | gramm | |
víz | 300 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 350 | milliliter |
Recept
1. Tészta elkészítése
víz 300 milliliter • vaj 100 gramm • só
Egy fazékban vizet forralunk vajjal és egy csipet sóval.
2.
rétesliszt 200 gramm
Az edénybe folyamatosan hozzáadagoljuk a lisztet és addig keverjük amíg a tészta össze nem áll.
4.
A tésztát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlapra nyomjuk, kör alakban.
5.
Előmelegített sütőben 200°C hőmérsékletnél sütjük kb 26 percen keresztül.
6. Krém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter • kristálycukor 100 gramm • vaníliacukor 8 gramm • tojássárgája 1 darab • finomliszt 70 gramm
Az edényben megfőzzük a tejet,cukrot és a tojássárgáját. A felforrás után fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük, amíg nem jön létre sima és sűrű krém.
8.
A megsült fánkokat vízszintesen felvágjuk és krémmel töltjük. Porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Jó étvágyat!