Krémes fánk

Bevált recept az ízletes krémes fánkok elkészítésére.
recept,recept fotó,vaj,vaj,rétesliszt,finomliszt,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
brandy | 2 70 | evőkanál kcal | |
finomliszt | 70 243 | gramm kcal | |
kristálycukor | 100 402 | gramm kcal | |
rétesliszt | 200 712 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tojássárgája | 1 57 | darab kcal | |
tyúk tojás | 5 440 | darab kcal | |
vaj | 225 1652 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 8 29 | gramm kcal | |
víz | 300 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 350 169 | milliliter kcal |
Recept
1. Tészta elkészítése
víz 300 milliliter • vaj 100 gramm • só
Egy fazékban vizet forralunk vajjal és egy csipet sóval.

2.
rétesliszt 200 gramm
Az edénybe folyamatosan hozzáadagoljuk a lisztet és addig keverjük amíg a tészta össze nem áll.


4.
A tésztát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlapra nyomjuk, kör alakban.

5.
Előmelegített sütőben 200°C hőmérsékletnél sütjük kb 26 percen keresztül.

6. Krém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter • kristálycukor 100 gramm • vaníliacukor 8 gramm • tojássárgája 1 darab • finomliszt 70 gramm
Az edényben megfőzzük a tejet,cukrot és a tojássárgáját. A felforrás után fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük, amíg nem jön létre sima és sűrű krém.

8.
A megsült fánkokat vízszintesen felvágjuk és krémmel töltjük. Porcukorral meghintve tálalhatjuk.

Jó étvágyat!