Krémes fánk
![Krémes fánk](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000574/img_hu_4x3/kremes-fank_00180.jpg)
Bevált recept az ízletes krémes fánkok elkészítésére.
recept,recept fotó,vaj,vaj,rétesliszt,finomliszt,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
brandy | 2 | evőkanál | |
finomliszt | 70 | gramm | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
só | - | ||
tojássárgája | 1 | darab | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
vaj | 225 | gramm | |
vaníliacukor | 8 | gramm | |
víz | 300 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 350 | milliliter |
Recept
1. Tészta elkészítése
víz 300 milliliter • vaj 100 gramm • só
Egy fazékban vizet forralunk vajjal és egy csipet sóval.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000574/small/IMG_1215.jpg)
2.
rétesliszt 200 gramm
Az edénybe folyamatosan hozzáadagoljuk a lisztet és addig keverjük amíg a tészta össze nem áll.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000574/small/IMG_1217.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000574/small/IMG_1219.jpg)
4.
A tésztát habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt sütőlapra nyomjuk, kör alakban.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000574/small/IMG_1223_w.jpg)
5.
Előmelegített sütőben 200°C hőmérsékletnél sütjük kb 26 percen keresztül.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000574/small/IMG_1224_w.jpg)
6. Krém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter • kristálycukor 100 gramm • vaníliacukor 8 gramm • tojássárgája 1 darab • finomliszt 70 gramm
Az edényben megfőzzük a tejet,cukrot és a tojássárgáját. A felforrás után fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük, amíg nem jön létre sima és sűrű krém.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000574/small/IMG_1229.jpg)
8.
A megsült fánkokat vízszintesen felvágjuk és krémmel töltjük. Porcukorral meghintve tálalhatjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000574/small/IMG_1230.jpg)
Jó étvágyat!