Csokoládés-túrós desszert szelet
Lágy, krémes desszert, amelyet minden gyerek és felnőtt imádni fog. Próbálja ki elkészíteni, biztosan megéri!
recept,recept fotó,porcukor,vaj,túró, sima,lágy,főzőcsokoládé,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
főzőcsokoládé | 150 | gramm | |
kakaó | 10 | gramm | |
napraforgó olaj | 1 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 1 | teáskanál | |
porcukor | 200 | gramm | |
rétesliszt | 75 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
szódabikarbóna | ¼ | teáskanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
túró, sima,lágy | 500 | gramm | |
vaj | - | ||
vaj | 325 | gramm |
Recept
4.
rétesliszt 75 gramm • szódabikarbóna ¼ teáskanál
A lisztben szódabikarbónát (vagy sütőport) keverünk el és fokozatosan a kakaós masszához keverjük.
5.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.
6.
A sütőformát (28 cm átmérővel) kivajazzuk és liszttel meghintjük. Beleöntjük a tésztát.
7.
10 percig 180°C fokon sütjük.
10.
...majd simára keverjük.
11.
A túrós tölteléket ráhelyezzük a kihűlt piskótalapra, majd elegyengetjük. 2 órára a hűtőbe helyezzük.
12.
vaj 75 gramm • főzőcsokoládé 150 gramm • napraforgó olaj 1 teáskanál
A vajat csokoládéval gőzfürdőben felolvasztjuk. Belekeverjük az olajat.
13.
A csokoládés mázat ráöntjük a süteményre. A csokoládét elegendő ráönteni, nem kell simítani, hanem elég a formát kicsit megdönteni, így a csokoládé magától szétfolyik. Hűtőben további 2 órán át pihentetjük.
14.
2 óra után is már fogyasztható a sütemény, de ajánljuk legalább 24 órára a hűtőben tartani.
Jó étvágyat!