RECEPTEK

Csokoládés-túrós desszert szelet

Csokoládés-túrós desszert szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Lágy, krémes desszert, amelyet minden gyerek és felnőtt imádni fog. Próbálja ki elkészíteni, biztosan megéri!

recept,recept fotó,porcukor,vaj,túró, sima,lágy,főzőcsokoládé,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

főzőcsokoládé150gramm
kakaó10gramm
napraforgó olaj1evőkanál
napraforgó olaj1teáskanál
porcukor200gramm
rétesliszt75gramm
rétesliszt-
szódabikarbóna¼teáskanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
túró, sima,lágy500gramm
vaj-
vaj325gramm

 

Recept

1. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 75 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

2. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

3. 

kakaó 10 gramm  napraforgó olaj 1 evőkanál

A sárgájához kakaót és olajat keverünk.

A sárgájához kakaót és olajat keverünk....

4. 

rétesliszt 75 gramm  szódabikarbóna ¼ teáskanál

A lisztben szódabikarbónát (vagy sütőport) keverünk el és fokozatosan a kakaós masszához keverjük.

A lisztben szódabikarbónát (vagy sütőport)...

5. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből...

6. 

vaj  rétesliszt

A sütőformát (28 cm átmérővel) kivajazzuk és liszttel meghintjük. Beleöntjük a tésztát.

A sütőformát (28 cm átmérővel) kivajazzuk...

7. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

10 percig 180°C fokon sütjük....

8. 

vaj 250 gramm  porcukor 125 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra...

9. 

túró, sima,lágy 500 gramm

Hozzáadjuk a túrót...

Hozzáadjuk a túrót......

10. 

...majd simára keverjük.

...majd simára keverjük....

11. 

A túrós tölteléket ráhelyezzük a kihűlt piskótalapra, majd elegyengetjük. 2 órára a hűtőbe helyezzük.

A túrós tölteléket ráhelyezzük a kihűlt...

12. 

vaj 75 gramm  főzőcsokoládé 150 gramm  napraforgó olaj 1 teáskanál

A vajat csokoládéval gőzfürdőben felolvasztjuk. Belekeverjük az olajat.

A vajat csokoládéval gőzfürdőben...

13. 

A csokoládés mázat ráöntjük a süteményre. A csokoládét elegendő ráönteni, nem kell simítani, hanem elég a formát kicsit megdönteni, így a csokoládé magától szétfolyik. Hűtőben további 2 órán át pihentetjük.

A csokoládés mázat ráöntjük a süteményre....

14. 

2 óra után is már fogyasztható a sütemény, de ajánljuk legalább 24 órára a hűtőben tartani.

2 óra után is már fogyasztható a sütemény,...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés