szakacsreceptek.hu

Csokoládés-túrós desszert szelet

     

Lágy, krémes desszert, amelyet minden gyerek és felnőtt imádni fog. Próbálja ki elkészíteni, biztosan megéri!

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
főzőcsokoládé150gramm
kakaó10gramm
napraforgó olaj1evőkanál
napraforgó olaj1teáskanál
porcukor200gramm
rétesliszt75gramm
rétesliszt0
szódabikarbóna¼teáskanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
túró, sima,lágy500gramm
vaj0
vaj325gramm

1. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 75 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

kakaó 10 gramm  napraforgó olaj 1 evőkanál

A sárgájához kakaót és olajat keverünk.

4. 

rétesliszt 75 gramm  szódabikarbóna ¼ teáskanál

A lisztben szódabikarbónát (vagy sütőport) keverünk el és fokozatosan a kakaós masszához keverjük.

5. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

6. 

vaj  rétesliszt

A sütőformát (28 cm átmérővel) kivajazzuk és liszttel meghintjük. Beleöntjük a tésztát.

7. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

vaj 250 gramm  porcukor 125 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

9. 

túró, sima,lágy 500 gramm

Hozzáadjuk a túrót...

10. 

...majd simára keverjük.

11. 

A túrós tölteléket ráhelyezzük a kihűlt piskótalapra, majd elegyengetjük. 2 órára a hűtőbe helyezzük.

12. 

vaj 75 gramm  főzőcsokoládé 150 gramm  napraforgó olaj 1 teáskanál

A vajat csokoládéval gőzfürdőben felolvasztjuk. Belekeverjük az olajat.

13. 

A csokoládés mázat ráöntjük a süteményre. A csokoládét elegendő ráönteni, nem kell simítani, hanem elég a formát kicsit megdönteni, így a csokoládé magától szétfolyik. Hűtőben további 2 órán át pihentetjük.

14. 

2 óra után is már fogyasztható a sütemény, de ajánljuk legalább 24 órára a hűtőben tartani.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés