Lágy, krémes desszert, amelyet minden gyerek és felnőtt imádni fog. Próbálja ki elkészíteni, biztosan megéri!
recept,recept fotó,porcukor,vaj,túró, sima,lágy,főzőcsokoládé,Sütemények
Sütemények
Főzőcske
Adag
12
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
4.
rétesliszt 75 gramm • szódabikarbóna ¼ teáskanál
A lisztben szódabikarbónát (vagy sütőport) keverünk el és fokozatosan a kakaós masszához keverjük.
5.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.
6.
A sütőformát (28 cm átmérővel) kivajazzuk és liszttel meghintjük. Beleöntjük a tésztát.
7.
10 percig 180°C fokon sütjük.
10.
...majd simára keverjük.
11.
A túrós tölteléket ráhelyezzük a kihűlt piskótalapra, majd elegyengetjük. 2 órára a hűtőbe helyezzük.
12.
vaj 75 gramm • főzőcsokoládé 150 gramm • napraforgó olaj 1 teáskanál
A vajat csokoládéval gőzfürdőben felolvasztjuk. Belekeverjük az olajat.
13.
A csokoládés mázat ráöntjük a süteményre. A csokoládét elegendő ráönteni, nem kell simítani, hanem elég a formát kicsit megdönteni, így a csokoládé magától szétfolyik. Hűtőben további 2 órán át pihentetjük.
14.
2 óra után is már fogyasztható a sütemény, de ajánljuk legalább 24 órára a hűtőben tartani.
Jó étvágyat!
főzőcsokoládé | 150 | gramm | |
kakaó | 10 | gramm | |
napraforgó olaj | 1 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 1 | teáskanál | |
porcukor | 200 | gramm | |
rétesliszt | 75 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
szódabikarbóna | ¼ | teáskanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
túró, sima,lágy | 500 | gramm | |
vaj | - | ||
vaj | 325 | gramm |