Csokoládés-túrós desszert szelet

Lágy, krémes desszert, amelyet minden gyerek és felnőtt imádni fog. Próbálja ki elkészíteni, biztosan megéri!
recept,recept fotó,porcukor,vaj,túró, sima,lágy,főzőcsokoládé,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
főzőcsokoládé | 150 752 | gramm kcal | |
kakaó | 10 31 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 1 135 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 1 45 | teáskanál kcal | |
porcukor | 200 776 | gramm kcal | |
rétesliszt | 75 267 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
szódabikarbóna | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
túró, sima,lágy | 500 595 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaj | 325 2386 | gramm kcal |
Recept



4.
rétesliszt 75 gramm • szódabikarbóna ¼ teáskanál
A lisztben szódabikarbónát (vagy sütőport) keverünk el és fokozatosan a kakaós masszához keverjük.

5.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

6.
A sütőformát (28 cm átmérővel) kivajazzuk és liszttel meghintjük. Beleöntjük a tésztát.

7.
10 percig 180°C fokon sütjük.


10.
...majd simára keverjük.

11.
A túrós tölteléket ráhelyezzük a kihűlt piskótalapra, majd elegyengetjük. 2 órára a hűtőbe helyezzük.

12.
vaj 75 gramm • főzőcsokoládé 150 gramm • napraforgó olaj 1 teáskanál
A vajat csokoládéval gőzfürdőben felolvasztjuk. Belekeverjük az olajat.

13.
A csokoládés mázat ráöntjük a süteményre. A csokoládét elegendő ráönteni, nem kell simítani, hanem elég a formát kicsit megdönteni, így a csokoládé magától szétfolyik. Hűtőben további 2 órán át pihentetjük.

14.
2 óra után is már fogyasztható a sütemény, de ajánljuk legalább 24 órára a hűtőben tartani.

Jó étvágyat!