RECEPTEK

Nanuk szelet

Nanuk szelet

Recept egy nagyon kedvelt krémes süteményre. Nanuk szelet, vagy nanuk kocka? Csak Önön múlik, hány szeletre vágja :)

recept,recept fotó,dió,vaj,vaj,főzőcsokoládé,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darás liszt100gramm
dió100gramm
fekete kávé- instant1teáskanál
finomliszt90gramm
főzőcsokoládé150gramm
kristálycukor30gramm
margarin30gramm
porcukor200gramm
rétesliszt80gramm
rétesliszt-
sütőpor1.5teáskanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj-
vaj250gramm
víz50milliliter
zsírszegény tej 1,5%750milliliter

 

Recept

1. 

víz 50 milliliter  fekete kávé- instant 1 teáskanál

A kávét forró vízzel leöntjük, hűlni hagyjuk.

2. 

dió 100 gramm

A diót ledaráljuk.

3. 

rétesliszt 80 gramm  darás liszt 100 gramm  sütőpor 1.5 teáskanál

A két lisztet sütőporral összekeverjük.

4. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

5. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 100 gramm

A tojássárgáját cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt kávét.

6. 

Hozzákeverjük a diót...

7. 

...a lisztet...

8. 

... és a fehérjéből készült habot.

9. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy liszttel meghintett vajjal kikent sütőlapra (25 x 30 cm) öntjük. Előmelegített sütőben 180°C-on 15 percig sütjük.

10. 

zsírszegény tej 1,5% 750 milliliter  kristálycukor 30 gramm  finomliszt 90 gramm

A tejben lisztet és cukrot keverünk össze, majd sűrű kását főzünk. Hűlni hagyjuk.

11. 

vaj 250 gramm  porcukor 100 gramm

Vajat és a cukrot jól összekeverjük, hozzáadjuk a kását.

12. 

A lágy krémet egyenletesen a megsült lapra kenjük. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.

13. 

főzőcsokoládé 150 gramm  margarin 30 gramm

A csokoládét mázhoz való margarinnal forró vízfürdőben felolvasztjuk.

14. 

A csokoládé mázat szétkenjük a megdermedt krémen.

15. 

Tálalás előtt felszeleteljük. Amennyiben nagyon kemény a csokoládémáz, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A kést a vízből való kihúzást után megtörüljük.

16. 

A sütemények jól lehűtve a legfinomabbak.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit