szakacsreceptek.hu

Nanuk szelet

Recept egy nagyon kedvelt krémes süteményre. Nanuk szelet, vagy nanuk kocka? Csak Önön múlik, hány szeletre vágja :)

 

Adag: 18

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Darás liszt100gramm
Dió100gramm
Fekete kávé- instant1teáskanál
Finomliszt90gramm
Főzőcsokoládé150gramm
Kristálycukor30gramm
Margarin30gramm
Porcukor200gramm
Rétesliszt80gramm
Rétesliszt
Sütőpor1.5teáskanál
Tojásfehérje4darab
Tojássárgája4darab
Vaj
Vaj250gramm
Víz50milliliter
Zsírszegény tej 1,5%750milliliter

1. 

víz 50 ml  fekete kávé- instant 1 TK

A kávét forró vízzel leöntjük, hűlni hagyjuk.

2. 

dió 100 g

A diót ledaráljuk.

3. 

rétesliszt 80 g  darás liszt 100 g  sütőpor 1.5 TK

A két lisztet sütőporral összekeverjük.

4. 

tojásfehérje 4 db

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

5. 

tojássárgája 4 db  porcukor 100 g

A tojássárgáját cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt kávét.

6. 

Hozzákeverjük a diót...

7. 

...a lisztet...

8. 

... és a fehérjéből készült habot.

9. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy liszttel meghintett vajjal kikent sütőlapra (25 x 30 cm) öntjük. Előmelegített sütőben 180°C-on 15 percig sütjük.

10. 

zsírszegény tej 1,5% 750 ml  kristálycukor 30 g  finomliszt 90 g

A tejben lisztet és cukrot keverünk össze, majd sűrű kását főzünk. Hűlni hagyjuk.

11. 

vaj 250 g  porcukor 100 g

Vajat és a cukrot jól összekeverjük, hozzáadjuk a kását.

12. 

A lágy krémet egyenletesen a megsült lapra kenjük. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.

13. 

főzőcsokoládé 150 g  margarin 30 g

A csokoládét mázhoz való margarinnal forró vízfürdőben felolvasztjuk.

14. 

A csokoládé mázat szétkenjük a megdermedt krémen.

15. 

Tálalás előtt felszeleteljük. Amennyiben nagyon kemény a csokoládémáz, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A kést a vízből való kihúzást után megtörüljük.

16. 

A sütemények jól lehűtve a legfinomabbak.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés