Nanuk szelet
![Nanuk szelet](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001391/img_hu_4x3/nanuk-szelet_00180.jpg)
Recept egy nagyon kedvelt krémes süteményre. Nanuk szelet, vagy nanuk kocka? Csak Önön múlik, hány szeletre vágja :)
recept,recept fotó,dió,vaj,vaj,főzőcsokoládé,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 100 | gramm | |
dió | 100 | gramm | |
fekete kávé- instant | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 90 | gramm | |
főzőcsokoládé | 150 | gramm | |
kristálycukor | 30 | gramm | |
margarin | 30 | gramm | |
porcukor | 200 | gramm | |
rétesliszt | 80 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 1.5 | teáskanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 250 | gramm | |
víz | 50 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 750 | milliliter |
Recept
1.
víz 50 milliliter • fekete kávé- instant 1 teáskanál
A kávét forró vízzel leöntjük, hűlni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0201.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0204.jpg)
3.
rétesliszt 80 gramm • darás liszt 100 gramm • sütőpor 1.5 teáskanál
A két lisztet sütőporral összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0203.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0200.jpg)
5.
tojássárgája 4 darab • porcukor 100 gramm
A tojássárgáját cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt kávét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0207.jpg)
6.
Hozzákeverjük a diót...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0209.jpg)
7.
...a lisztet...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0212.jpg)
8.
... és a fehérjéből készült habot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0214.jpg)
9.
A tésztát egy liszttel meghintett vajjal kikent sütőlapra (25 x 30 cm) öntjük. Előmelegített sütőben 180°C-on 15 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0217.jpg)
10.
zsírszegény tej 1,5% 750 milliliter • kristálycukor 30 gramm • finomliszt 90 gramm
A tejben lisztet és cukrot keverünk össze, majd sűrű kását főzünk. Hűlni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0219.jpg)
12.
A lágy krémet egyenletesen a megsült lapra kenjük. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0237.jpg)
13.
főzőcsokoládé 150 gramm • margarin 30 gramm
A csokoládét mázhoz való margarinnal forró vízfürdőben felolvasztjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0239.jpg)
14.
A csokoládé mázat szétkenjük a megdermedt krémen.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0243.jpg)
15.
Tálalás előtt felszeleteljük. Amennyiben nagyon kemény a csokoládémáz, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A kést a vízből való kihúzást után megtörüljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0246.jpg)
16.
A sütemények jól lehűtve a legfinomabbak.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001391/small/IMG_0293.jpg)
Jó étvágyat!