szakacsreceptek.hu

Kávés- sajtos sütemény

     

Egy "cheesecake" desszert, finom kávés csokoládés töltelékkel.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Korpusz

vajas száraz keksz 300 g  vaj 160 g

A háztartási kekszet felaprítjuk elektromos aprító segítségével vagy egyszerűen egy gyúró hengerel. A vajat felolvasztjuk és az aprított kekszre öntjük. Ezután kidolgozzuk belőle a tészta alapot.

Korpusz

2. 

Egy torta formába alaposan benyomkodjuk a tésztát.

3. Töltelék

főzőcsokoládé 170 g

Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét és hűlni hagyjuk ( ne legyen túl kemény de, és ne legyen túl forró sem).

Töltelék

4. 

Bambino sajt 250 g  túró, zsírszegény 250 g  tejföl (14-18%) 400 ml  tyúk tojás 3 db  porcukor 100 g  fekete kávé- instant 3 TK

Egy mély tálba beletesszük a krémsajtot, túrót, tejfölt, hozzáadjuk a tojást, cukrot, kávét és a felolvasztott csokoládét

5. 

Az egészet habosra keverjük ki.

6. 

Majd a csokoládés tölteléket rá öntjük a keksz alapra.

7. 

A sütőt előmelegítjük és az aljára egy mély sütőlapban vizet helyezzünk el. A süteményt rácsra helyezzük el a vízzel teli sütőlap fölé. Ebben a vízfürdőben sütjük a desszertet 160-170°C kb 60 percig.

8. 

Miután megsült a süteményt hagyjuk a sütőben. A sütőt kikapcsoljuk, félig kinyitjuk az ajtót és 2 órán át a süteményt még benne hagyjuk amíg teljesen ki nem hűl. A sütemény két óra alatt teljesen kémény is lesz.

9. 

vaníliacukor  porcukor

Ezután a süteményt kivesszük a sütőből és áthelyezzük a hűtőbe legalább négy órára. Cukorral díszítjük és felszeleteljük és tálalhatjuk is.

10. Díszítési tippek

Szalvétából vagy egyéb papírból egy kört vágunk ki a torta forma nagysága szerint. Összehajtogatjuk negyedekre és a kialakult sarkat félkörben levágjuk. Egy karika nyílás keletkezik belőle.

Díszítési tippek

11. 

Ezután a kört újra negyedekre hajtogatjuk be, és félkört vágunk ki belőle, így megkapjuk a virág sablonját.

12. 

Ezt a virág sablont ráhelyezzük a süteményünkre és a lyukakba vanília illetve porcukort szórunk.

13. 

Óvatosan eltávolítjuk a sablont.

14. 

Majd újra a süteményre helyezzük de úgy hogy a lyukat már a virág szirmok közzé kerüljenek. Újra megszórjuk cukorral és a sablont eltávolítjuk.

15. 

Ezzel a díszítési módszerrel a süteményt közvetlenül a tálalás előtt díszítjük. Ha hamarább díszítenénk akkor a cukor elolvadna.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés