Házi francia krémes

24 szelet finom francia krémes a konyhánkból.
recept,recept fotó,leveles tészta,főzőcsokoládé,főzőtejszín,tejszínhab ,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
főzőcsokoládé | 200 ?? | gramm kcal | |
főzőtejszín | 2 ?? | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 100 402 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 100 361 | gramm kcal | |
leveles tészta | 500 ?? | gramm kcal | |
tejszínhab | 0 ?? | kcal | |
tojásfehérje | 6 101 | darab kcal | |
tojássárgája | 6 342 | darab kcal | |
vaníliacukor | 40 145 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 1000 480 | milliliter kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése és a sütés
leveles tészta 500 gramm
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, úgy hogy egy csomagból a tészta 2 nagyobb sütőlapra elegendő legyen. A tésztát a sütő lapra helyezzük, egy villával egy kicsit megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.

2. A krém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 800 milliliter • kristálycukor 100 gramm • vaníliacukor 40 gramm • tojássárgája 6 darab • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • kukoricakeményítő 100 gramm
A tejhez cukrot, vanília cukrot adunk és felforraljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgákat és a tejben elkevert kukorica keményítőt - maizena. Sűrű krémet főzünk belőle.

3. A krém készítése
tojásfehérje 6 darab
A tojás fehérjékből kemény habot verünk fel. Hozzáadjuk a pudingos krémhez és könnyedén habosra keverjük össze.

4. Krém a tésztára
A krémet egyenletesen elkenjük a megsült tészta egyikére.

5. Csokoládé a tésztára
főzőcsokoládé 200 gramm • főzőtejszín 2 evőkanál
Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét hozzáadjuk a tejszínt. Simára keverjük és a másik megsült tészta lapra kenjük.

6.
Ha a csoki egy kicsit megkeményedik, felszeleteljük a süteményt egyenletes négyzetekre.

7.
Majd a csokis négyzeteket rá helyezzük a tésztára amelyikre a krémet vittük fel. Az így elkészített krémeseket hűvös helyre helyezzük el. Ha már elég kemény lesz a sütemény, vagy legjobb másnapra, felszeleteljük a kemény krémet és az alsó tésztát.

8. Tálalás
Tejszínhab nélkül tálaljuk , vagy tejszínhabbal úgy hogy minden egyes krémes tetejét - a felső csokoládés tésztát felemeljük és megtöltjük tejszínhabbal, és vissza helyezzük a csokoládés tésztát.

Jó étvágyat!