szakacsreceptek.hu

Házi francia krémes

     

24 szelet finom francia krémes a konyhánkból.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. A tészta elkészítése és a sütés

leveles tészta 500 g

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, úgy hogy egy csomagból a tészta 2 nagyobb sütőlapra elegendő legyen. A tésztát a sütő lapra helyezzük, egy villával egy kicsit megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.

A tészta elkészítése és a sütés

2. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 800 ml  kristálycukor 100 g  vaníliacukor 40 g  tojássárgája 6 db  zsírszegény tej 1,5% 200 ml  kukoricakeményítő 100 g

A tejhez cukrot, vanília cukrot adunk és felforraljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgákat és a tejben elkevert kukorica keményítőt - maizena. Sűrű krémet főzünk belőle.

A krém elkészítése

3. A krém készítése

tojásfehérje 6 db

A tojás fehérjékből kemény habot verünk fel. Hozzáadjuk a pudingos krémhez és könnyedén habosra keverjük össze.

A krém készítése

4. Krém a tésztára

A krémet egyenletesen elkenjük a megsült tészta egyikére.

Krém a tésztára

5. Csokoládé a tésztára

főzőcsokoládé 200 g  főzőtejszín 2 EK

Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét hozzáadjuk a tejszínt. Simára keverjük és a másik megsült tészta lapra kenjük.

Csokoládé a tésztára

6. 

Ha a csoki egy kicsit megkeményedik, felszeleteljük a süteményt egyenletes négyzetekre.

7. 

Majd a csokis négyzeteket rá helyezzük a tésztára amelyikre a krémet vittük fel. Az így elkészített krémeseket hűvös helyre helyezzük el. Ha már elég kemény lesz a sütemény, vagy legjobb másnapra, felszeleteljük a kemény krémet és az alsó tésztát.

8. Tálalás

tejszínhab

Tejszínhab nélkül tálaljuk , vagy tejszínhabbal úgy hogy minden egyes krémes tetejét - a felső csokoládés tésztát felemeljük és megtöltjük tejszínhabbal, és vissza helyezzük a csokoládés tésztát.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés