Házi francia krémes
![Házi francia krémes](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000271/img_hu_4x3/hazi-francia-kremes_00180.jpg)
24 szelet finom francia krémes a konyhánkból.
recept,recept fotó,leveles tészta,főzőcsokoládé,főzőtejszín,tejszínhab ,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
főzőcsokoládé | 200 | gramm | |
főzőtejszín | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
kukoricakeményítő | 100 | gramm | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
tejszínhab | - | ||
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaníliacukor | 40 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 1000 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése és a sütés
leveles tészta 500 gramm
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, úgy hogy egy csomagból a tészta 2 nagyobb sütőlapra elegendő legyen. A tésztát a sütő lapra helyezzük, egy villával egy kicsit megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/upecene-listkove-cesto.jpg)
2. A krém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 800 milliliter • kristálycukor 100 gramm • vaníliacukor 40 gramm • tojássárgája 6 darab • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • kukoricakeményítő 100 gramm
A tejhez cukrot, vanília cukrot adunk és felforraljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgákat és a tejben elkevert kukorica keményítőt - maizena. Sűrű krémet főzünk belőle.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/kremesovy-krem.jpg)
3. A krém készítése
tojásfehérje 6 darab
A tojás fehérjékből kemény habot verünk fel. Hozzáadjuk a pudingos krémhez és könnyedén habosra keverjük össze.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/pridame-sneh.jpg)
4. Krém a tésztára
A krémet egyenletesen elkenjük a megsült tészta egyikére.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/krem-na-ceste.jpg)
5. Csokoládé a tésztára
főzőcsokoládé 200 gramm • főzőtejszín 2 evőkanál
Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét hozzáadjuk a tejszínt. Simára keverjük és a másik megsült tészta lapra kenjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/cokolada-na-ceste.jpg)
6.
Ha a csoki egy kicsit megkeményedik, felszeleteljük a süteményt egyenletes négyzetekre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/pokrajame.jpg)
7.
Majd a csokis négyzeteket rá helyezzük a tésztára amelyikre a krémet vittük fel. Az így elkészített krémeseket hűvös helyre helyezzük el. Ha már elég kemény lesz a sütemény, vagy legjobb másnapra, felszeleteljük a kemény krémet és az alsó tésztát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/kremese.jpg)
8. Tálalás
Tejszínhab nélkül tálaljuk , vagy tejszínhabbal úgy hogy minden egyes krémes tetejét - a felső csokoládés tésztát felemeljük és megtöltjük tejszínhabbal, és vissza helyezzük a csokoládés tésztát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000271/small/kremes.jpg)
Jó étvágyat!