RECEPTEK

Házi francia krémes

Házi francia krémes

24 szelet finom francia krémes a konyhánkból.

recept,recept fotó,leveles tészta,főzőcsokoládé,főzőtejszín,tejszínhab ,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

főzőcsokoládé200gramm
főzőtejszín2evőkanál
kristálycukor100gramm
kukoricakeményítő100gramm
leveles tészta500gramm
tejszínhab -
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
vaníliacukor40gramm
zsírszegény tej 1,5%1000milliliter

 

Recept

1. A tészta elkészítése és a sütés

leveles tészta 500 gramm

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, úgy hogy egy csomagból a tészta 2 nagyobb sütőlapra elegendő legyen. A tésztát a sütő lapra helyezzük, egy villával egy kicsit megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.

2. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 800 milliliter  kristálycukor 100 gramm  vaníliacukor 40 gramm  tojássárgája 6 darab  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  kukoricakeményítő 100 gramm

A tejhez cukrot, vanília cukrot adunk és felforraljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgákat és a tejben elkevert kukorica keményítőt - maizena. Sűrű krémet főzünk belőle.

3. A krém készítése

tojásfehérje 6 darab

A tojás fehérjékből kemény habot verünk fel. Hozzáadjuk a pudingos krémhez és könnyedén habosra keverjük össze.

4. Krém a tésztára

A krémet egyenletesen elkenjük a megsült tészta egyikére.

5. Csokoládé a tésztára

főzőcsokoládé 200 gramm  főzőtejszín 2 evőkanál

Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét hozzáadjuk a tejszínt. Simára keverjük és a másik megsült tészta lapra kenjük.

6. 

Ha a csoki egy kicsit megkeményedik, felszeleteljük a süteményt egyenletes négyzetekre.

7. 

Majd a csokis négyzeteket rá helyezzük a tésztára amelyikre a krémet vittük fel. Az így elkészített krémeseket hűvös helyre helyezzük el. Ha már elég kemény lesz a sütemény, vagy legjobb másnapra, felszeleteljük a kemény krémet és az alsó tésztát.

8. Tálalás

tejszínhab

Tejszínhab nélkül tálaljuk , vagy tejszínhabbal úgy hogy minden egyes krémes tetejét - a felső csokoládés tésztát felemeljük és megtöltjük tejszínhabbal, és vissza helyezzük a csokoládés tésztát.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit