Almás krémes
Egy menyei krémes, finom almás töltelékkel és sok sok tejszínhabbal. Ezt nem lehet kihagyni :)
recept,recept fotó,alma ,habtejszín (30-33%),leveles tészta,Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
kategóriak
Sütemények › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1200 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
habfixáló | 4 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 1000 | milliliter | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
kristálycukor | 2 | teáskanál | |
leveles tészta | 800 | gramm | |
porcukor | 4 | evőkanál | |
víz | 200 | milliliter | |
zselatin | 10 | gramm |
Recept
1.
leveles tészta 800 gramm • kristálycukor 2 teáskanál
Két darab leveles tésztát kinyújtunk, majd egymás után megsütjük őket. Sütés előtt a tésztát egy picit megszurkáljuk villával és meghintjük porcukorral.
2.
alma 1200 gramm • kristálycukor 150 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál
Az almát megpucoljuk és vastagan lereszeljük, majd egy lábasba helyezzük és cukrot szórunk hozzá.Hozzáadjuk a fahéjat is.
4.
víz 100 milliliter • zselatin 10 gramm
Az étkezési zselatint meleg vízben felolvasztjuk, utasítás szerint.
5.
Majd hozzáadjuk az almákhoz és jól összekeverjük. Egy kicsit hűlni hagyjuk.
6.
Az egyik tésztára egyenletesen rá visszük az almás tölteléket.
7.
habtejszín (30-33%) 1000 milliliter • habfixáló 4 csomag • porcukor 4 evőkanál
Tejszínből kemény tejszínhabot készítünk, cukrot adunk hozzá.
8.
A tejszínhabot egyenletesen rávisszük a kihűlt almás töltelékre.
9.
Az egészet letakarjuk a másik tésztával. Hűtőben legalább 2- 4 óráig pihentetjük. Tálalás előtt meghintsük porcukorral.
Jó étvágyat!