Almás krémes
![Almás krémes](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001748/img_hu_4x3/almas-kremes_00180.jpg)
Egy menyei krémes, finom almás töltelékkel és sok sok tejszínhabbal. Ezt nem lehet kihagyni :)
recept,recept fotó,alma ,habtejszín (30-33%),leveles tészta,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1200 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
habfixáló | 4 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 1000 | milliliter | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
kristálycukor | 2 | teáskanál | |
leveles tészta | 800 | gramm | |
porcukor | 4 | evőkanál | |
víz | 200 | milliliter | |
zselatin | 10 | gramm |
Recept
1.
leveles tészta 800 gramm • kristálycukor 2 teáskanál
Két darab leveles tésztát kinyújtunk, majd egymás után megsütjük őket. Sütés előtt a tésztát egy picit megszurkáljuk villával és meghintjük porcukorral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9323.jpg)
2.
alma 1200 gramm • kristálycukor 150 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál
Az almát megpucoljuk és vastagan lereszeljük, majd egy lábasba helyezzük és cukrot szórunk hozzá.Hozzáadjuk a fahéjat is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9332.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9334.jpg)
4.
víz 100 milliliter • zselatin 10 gramm
Az étkezési zselatint meleg vízben felolvasztjuk, utasítás szerint.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9335.jpg)
5.
Majd hozzáadjuk az almákhoz és jól összekeverjük. Egy kicsit hűlni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9337.jpg)
6.
Az egyik tésztára egyenletesen rá visszük az almás tölteléket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9339.jpg)
7.
habtejszín (30-33%) 1000 milliliter • habfixáló 4 csomag • porcukor 4 evőkanál
Tejszínből kemény tejszínhabot készítünk, cukrot adunk hozzá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9341.jpg)
8.
A tejszínhabot egyenletesen rávisszük a kihűlt almás töltelékre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9344.jpg)
9.
Az egészet letakarjuk a másik tésztával. Hűtőben legalább 2- 4 óráig pihentetjük. Tálalás előtt meghintsük porcukorral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001748/small/IMG_9345.jpg)
Jó étvágyat!