szakacsreceptek.hu

Almás krémes

    

Egy menyei krémes, finom almás töltelékkel és sok sok tejszínhabbal. Ezt nem lehet kihagyni :)

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 1200gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
habfixáló4csomag
habtejszín (30-33%)1000milliliter
kristálycukor150gramm
kristálycukor2teáskanál
leveles tészta800gramm
porcukor4evőkanál
víz200milliliter
zselatin10gramm

1. 

leveles tészta 800 gramm  kristálycukor 2 teáskanál

Két darab leveles tésztát kinyújtunk, majd egymás után megsütjük őket. Sütés előtt a tésztát egy picit megszurkáljuk villával és meghintjük porcukorral.

2. 

alma  1200 gramm  kristálycukor 150 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

Az almát megpucoljuk és vastagan lereszeljük, majd egy lábasba helyezzük és cukrot szórunk hozzá.Hozzáadjuk a fahéjat is.

3. 

víz 100 milliliter

Egy kis vizet öntünk hozzá és kb 25 percig pároljuk.

4. 

víz 100 milliliter  zselatin 10 gramm

Az étkezési zselatint meleg vízben felolvasztjuk, utasítás szerint.

5. 

Majd hozzáadjuk az almákhoz és jól összekeverjük. Egy kicsit hűlni hagyjuk.

6. 

Az egyik tésztára egyenletesen rá visszük az almás tölteléket.

7. 

habtejszín (30-33%) 1000 milliliter  habfixáló 4 csomag  porcukor 4 evőkanál

Tejszínből kemény tejszínhabot készítünk, cukrot adunk hozzá.

8. 

A tejszínhabot egyenletesen rávisszük a kihűlt almás töltelékre.

9. 

Az egészet letakarjuk a másik tésztával. Hűtőben legalább 2- 4 óráig pihentetjük. Tálalás előtt meghintsük porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés