szakacsreceptek.hu

Almás-piskótás krémes

    

Laktató finom sütemény

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 1500gramm
alma juice100milliliter
fahéj, őrölt1teáskanál
kristálycukor100gramm
leveles tészta400gramm
piskóta320gramm
vaníliacukor20gramm
vaníliás puding -por111gramm
zsírszegény tej 1,5%1000milliliter

1. Almák elkészítése

alma  1500 gramm

Az almákat meghántjuk, és vastagra reszeljük.

Almák elkészítése

2. 

kristálycukor 100 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

Az almákat cukorral, fahéjjal megszórjuk, és átkeverjük.

3. Puding készítése

zsírszegény tej 1,5% 1000 milliliter  vaníliacukor 20 gramm  vaníliás puding -por 111 gramm

Hideg tejben a pudingport és vaníliacukrot keverünk, felforraljuk, és sűrűre főzzük.

Puding készítése

4. Tészta

leveles tészta 400 gramm  piskóta 320 gramm  alma juice 50 milliliter

A leveles tésztát kétfelé osztjuk. Az első felét kinyújtjuk, és tepsibe helyezzük. A tésztára szorosan piskótákat rakunk. Egy kevés almalevet csepegtetünk rájuk, használhatunk alma dzsúszt is.

Tészta

5. 

A piskótákra rákenjük a pudingot, és elegyengetjük.

6. 

alma juice 50 milliliter

A pudingra reszelt almát szórunk, amelyre még egy sor piskótát rakunk. Újra almalével csepegtetjük.

7. 

A leveles tészta másik felét kinyújtjuk, és a piskótákra helyezzük, óvatosan kézzel megnyomkodjuk, majd villával átszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 25 percig sütjük. A megsült süteményt porcukorral szórjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés