Almás-piskótás krémes
Laktató finom sütemény
recept,recept fotó,alma ,piskóta,Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
kategóriak
Sütemények › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1500 | gramm | |
alma juice | 100 | milliliter | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
kristálycukor | 100 | gramm | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
piskóta | 320 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm | |
vaníliás puding -por | 111 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 1000 | milliliter |
Recept
2.
kristálycukor 100 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál
Az almákat cukorral, fahéjjal megszórjuk, és átkeverjük.
3. Puding készítése
zsírszegény tej 1,5% 1000 milliliter • vaníliacukor 20 gramm • vaníliás puding -por 111 gramm
Hideg tejben a pudingport és vaníliacukrot keverünk, felforraljuk, és sűrűre főzzük.
4. Tészta
leveles tészta 400 gramm • piskóta 320 gramm • alma juice 50 milliliter
A leveles tésztát kétfelé osztjuk. Az első felét kinyújtjuk, és tepsibe helyezzük. A tésztára szorosan piskótákat rakunk. Egy kevés almalevet csepegtetünk rájuk, használhatunk alma dzsúszt is.
5.
A piskótákra rákenjük a pudingot, és elegyengetjük.
6.
alma juice 50 milliliter
A pudingra reszelt almát szórunk, amelyre még egy sor piskótát rakunk. Újra almalével csepegtetjük.
7.
A leveles tészta másik felét kinyújtjuk, és a piskótákra helyezzük, óvatosan kézzel megnyomkodjuk, majd villával átszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 25 percig sütjük. A megsült süteményt porcukorral szórjuk.
Jó étvágyat!