Almás-piskótás krémes

Laktató finom sütemény
recept,recept fotó,alma ,piskóta,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1500 915 | gramm kcal | |
alma juice | 100 42 | milliliter kcal | |
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
kristálycukor | 100 402 | gramm kcal | |
leveles tészta | 400 1600 | gramm kcal | |
piskóta | 320 1271 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal | |
vaníliás puding -por | 111 395 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 1000 480 | milliliter kcal |
Recept

2.
kristálycukor 100 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál
Az almákat cukorral, fahéjjal megszórjuk, és átkeverjük.

3. Puding készítése
zsírszegény tej 1,5% 1000 milliliter • vaníliacukor 20 gramm • vaníliás puding -por 111 gramm
Hideg tejben a pudingport és vaníliacukrot keverünk, felforraljuk, és sűrűre főzzük.

4. Tészta
leveles tészta 400 gramm • piskóta 320 gramm • alma juice 50 milliliter
A leveles tésztát kétfelé osztjuk. Az első felét kinyújtjuk, és tepsibe helyezzük. A tésztára szorosan piskótákat rakunk. Egy kevés almalevet csepegtetünk rájuk, használhatunk alma dzsúszt is.

5.
A piskótákra rákenjük a pudingot, és elegyengetjük.

6.
alma juice 50 milliliter
A pudingra reszelt almát szórunk, amelyre még egy sor piskótát rakunk. Újra almalével csepegtetjük.

7.
A leveles tészta másik felét kinyújtjuk, és a piskótákra helyezzük, óvatosan kézzel megnyomkodjuk, majd villával átszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 25 percig sütjük. A megsült süteményt porcukorral szórjuk.

Jó étvágyat!