Almás-mandulás sütemény sütés nélkül
![Almás-mandulás sütemény sütés nélkül](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001599/img_hu_4x3/almas-mandulas-sutemeny-sutes-nelkul_00180.jpg)
Egyszerű sütemény háztartási kekszből, amely teli van könnyű almás-mandulás töltelékkel és tejszínhabbal a tetején :)
recept,recept fotó,alma ,darált mandula,vajas száraz keksz,habtejszín (30-33%),Sütemények,Sütés nélküli
Sütemények
kategóriak
Sütemények Sütés nélküli Sütés nélküli sütemények Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz)
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1.5 | kilogramm | |
citromlé | 20 | milliliter | |
darált mandula | 80 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
habtejszín (30-33%) | 600 | milliliter | |
kristálycukor | 160 | gramm | |
mandula | 20 | gramm | |
vajas száraz keksz | 460 | gramm | |
vaníliás puding -por | 74 | gramm | |
víz | 500 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | - |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001599/small/IMG_0552.jpg)
2.
víz 100 milliliter • kristálycukor 160 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál
Belerakjuk egy mély lábasba, hozzáadunk vizet, cukrot és fahéjat. Az egészet összekeverjük és kb. 10 percig pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001599/small/IMG_0554.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001599/small/IMG_0556.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001599/small/IMG_0557.jpg)
5.
...és az előkészített pudingot, majd sűrűre főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001599/small/IMG_0560.jpg)
6.
darált mandula 80 gramm
Belekeverjük a mandulát. Hagyjuk rövid ideig lehűlni (nem teljesen hidegre).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001599/small/IMG_0562.jpg)
7.
vajas száraz keksz 460 gramm • zsírszegény tej 1,5%
A sütőlapra rakjuk a rövid ideig tejbe mártott háztartási kekszet (csak az első réteg háztartási kekszet mártogatjuk). A süteményünk három háztartási keksz rétegből és három almás töltelék rétegből tevődik össze. A háztartási kekszet más méretre is rakható, legyen az szélességre, hosszra vagy magasságra, és ez szerint kell rakni a töltelék rétegeket. A keksz rétegre rákenjük a langyos töltelék harmadát...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001599/small/IMG_0566.jpg)
8.
... majd újból rakunk egy réteg kekszet. Erre ismét a töltelék jön - a második harmad, majd keksz réteg és az utolsó harmad. Hagyjuk teljesen lehűlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001599/small/IMG_0568.jpg)
9.
mandula 20 gramm
A mandulát leöntjük forró vízzel, hagyjuk kis ideig a vízben állni, majd leszűrjük és meghámozzuk. Felekre szedjük szét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001599/small/IMG_0574.jpg)
10.
Rövid ideig szárazon pirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001599/small/IMG_0579.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001599/small/IMG_0580.jpg)
12.
A tejszínhabot rákenjük a süteményre. Pirított és darált mandulával díszítjük. Hagyjuk legalább 4 órán át pihenni hűvös helyen. Az egyes szeleteket felvághatjuk a felhasznált keksz méretére vagy tetszés szerinti formára.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001599/small/IMG_0586.jpg)
Jó étvágyat!