szakacsreceptek.hu

Almás-mandulás sütemény sütés nélkül

Almás-mandulás sütemény sütés nélkül

    

Egyszerű sütemény háztartási kekszből, amely teli van könnyű almás-mandulás töltelékkel és tejszínhabbal a tetején :)

recept,recept fotó,alma ,darált mandula,vajas száraz keksz,habtejszín (30-33%),Sütemények,Sütés nélküli

Sütemények

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

 

 

Recept

1. 

alma  1.5 kilogramm

Az almát meghámozzuk és vastagon lereszeljük.

2. 

víz 100 milliliter  kristálycukor 160 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

Belerakjuk egy mély lábasba, hozzáadunk vizet, cukrot és fahéjat. Az egészet összekeverjük és kb. 10 percig pároljuk.

3. 

víz 400 milliliter  vaníliás puding -por 74 gramm

Vízben pudingport keverünk el.

4. 

citromlé 20 milliliter

Az almához hozzáadjuk a citrom levet,...

5. 

...és az előkészített pudingot, majd sűrűre főzzük.

6. 

darált mandula 80 gramm

Belekeverjük a mandulát. Hagyjuk rövid ideig lehűlni (nem teljesen hidegre).

7. 

vajas száraz keksz 460 gramm  zsírszegény tej 1,5%

A sütőlapra rakjuk a rövid ideig tejbe mártott háztartási kekszet (csak az első réteg háztartási kekszet mártogatjuk). A süteményünk három háztartási keksz rétegből és három almás töltelék rétegből tevődik össze. A háztartási kekszet más méretre is rakható, legyen az szélességre, hosszra vagy magasságra, és ez szerint kell rakni a töltelék rétegeket. A keksz rétegre rákenjük a langyos töltelék harmadát...

8. 

... majd újból rakunk egy réteg kekszet. Erre ismét a töltelék jön - a második harmad, majd keksz réteg és az utolsó harmad. Hagyjuk teljesen lehűlni.

9. 

mandula 20 gramm

A mandulát leöntjük forró vízzel, hagyjuk kis ideig a vízben állni, majd leszűrjük és meghámozzuk. Felekre szedjük szét.

10. 

Rövid ideig szárazon pirítjuk.

11. 

habtejszín (30-33%) 600 milliliter

Tejszínből, fixáló segítségével kemény habot készítünk.

12. 

A tejszínhabot rákenjük a süteményre. Pirított és darált mandulával díszítjük. Hagyjuk legalább 4 órán át pihenni hűvös helyen. Az egyes szeleteket felvághatjuk a felhasznált keksz méretére vagy tetszés szerinti formára.

Jó étvágyat!

Hozzávalók

alma 1.5kilogramm
citromlé20milliliter
darált mandula80gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
habtejszín (30-33%)600milliliter
kristálycukor160gramm
mandula20gramm
vajas száraz keksz460gramm
vaníliás puding -por74gramm
víz500milliliter
zsírszegény tej 1,5%-

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés