szakacsreceptek.hu

Almás-mandulás sütemény sütés nélkül

     

Egyszerű sütemény háztartási kekszből, amely teli van könnyű almás-mandulás töltelékkel és tejszínhabbal a tetején :)

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
Alma 1.5kilogramm
Citromlé20milliliter
Darált mandula80gramm
Fahéj, őrölt1teáskanál
Habtejszín (30-33%)600milliliter
Kristálycukor160gramm
Mandula20gramm
Vajas száraz keksz460gramm
Vaníliás puding -por74gramm
Víz500milliliter
Zsírszegény tej 1,5%

1. 

alma  1.5 kg

Az almát meghámozzuk és vastagon lereszeljük.

2. 

víz 100 ml  kristálycukor 160 g  fahéj, őrölt 1 TK

Belerakjuk egy mély lábasba, hozzáadunk vizet, cukrot és fahéjat. Az egészet összekeverjük és kb. 10 percig pároljuk.

3. 

víz 400 ml  vaníliás puding -por 74 g

Vízben pudingport keverünk el.

4. 

citromlé 20 ml

Az almához hozzáadjuk a citrom levet,...

5. 

...és az előkészített pudingot, majd sűrűre főzzük.

6. 

darált mandula 80 g

Belekeverjük a mandulát. Hagyjuk rövid ideig lehűlni (nem teljesen hidegre).

7. 

vajas száraz keksz 460 g  zsírszegény tej 1,5%

A sütőlapra rakjuk a rövid ideig tejbe mártott háztartási kekszet (csak az első réteg háztartási kekszet mártogatjuk). A süteményünk három háztartási keksz rétegből és három almás töltelék rétegből tevődik össze. A háztartási kekszet más méretre is rakható, legyen az szélességre, hosszra vagy magasságra, és ez szerint kell rakni a töltelék rétegeket. A keksz rétegre rákenjük a langyos töltelék harmadát...

8. 

... majd újból rakunk egy réteg kekszet. Erre ismét a töltelék jön - a második harmad, majd keksz réteg és az utolsó harmad. Hagyjuk teljesen lehűlni.

9. 

mandula 20 g

A mandulát leöntjük forró vízzel, hagyjuk kis ideig a vízben állni, majd leszűrjük és meghámozzuk. Felekre szedjük szét.

10. 

Rövid ideig szárazon pirítjuk.

11. 

habtejszín (30-33%) 600 ml

Tejszínből, fixáló segítségével kemény habot készítünk.

12. 

A tejszínhabot rákenjük a süteményre. Pirított és darált mandulával díszítjük. Hagyjuk legalább 4 órán át pihenni hűvös helyen. Az egyes szeleteket felvághatjuk a felhasznált keksz méretére vagy tetszés szerinti formára.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés