RECEPTEK

Tofuból készült cheesecake

Tofuból készült cheesecake

Hagyományos desszert - tofu "sajtból". Garantáltan mindenkinek ízleni fog, és nem is fogják sejteni, hogy tofuból készült.

recept,recept fotó,vajas száraz keksz,tofu, fehér,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé-
cseresznyebefőtt700milliliter
kristálycukor25gramm
kukoricakeményítő40gramm
méz 100gramm
nádcukor30gramm
tofu, fehér540gramm
vaj175gramm
vajas száraz keksz300gramm
zsírszegény tej 1,5%50milliliter
étkezési zselatin12gramm

 

Recept

1. 

vajas száraz keksz 300 gramm  vaj 175 gramm  nádcukor 30 gramm

Konyhai elektromos darálóban ledaráljuk a háztartási kekszet. A vajat felolvasztjuk, és amikor lehűlt, hozzáöntjük a kekszhez. Hozzáadunk egy kis cukrot. Ha a keksz túl édes, akkor nem kell cukrot hozzáadni, viszont a cukor sütés közben lágy karamellás ízt kölcsönöz a piskóta számára.

2. 

Kézzel kidolgozzuk a tésztát, amely egy kicsit morzsolódni fog. A kekszes tésztát egyenletesen szétterítjük a tortaforma alján, amelyet sütőpapírral bélelünk...

3. 

...majd alaposan lenyomkodjuk. A piskótát 15 percre hűtőbe helyezzük.

4. 

tofu, fehér 540 gramm  citromlé  méz  100 gramm  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter  kukoricakeményítő 40 gramm

Egy tálba szétmorzsoljuk a tofut, hozzáadunk citromlevet, mézet, tejet és kukorica keményítőt.

5. 

Botmixer segítségével pépesítjük.

6. 

A piskótát kivesszük a hűtőből, majd a félig folyékony masszát ráöntjük a piskótára. Egyenletesen elkenjük.

7. 

A sütőt előmelegítjük, majd alulra egy mély tepsit helyezünk vízzel. A süteményt a tepsi felé egy rácsra helyezzük. Ebben a gőzfürdőben 180°C-on 40 percig sütjük. Sütést követően a süteményt nem vesszük ki. A sütőt lekapcsoljuk, majd félig kinyitjuk az sütőajtót, és így fél órán át hűlni hagyjuk a süteményt. Majd csak ezt követően vesszük ki teljesen és hagyjuk lehűlni.

8. 

cseresznyebefőtt 700 milliliter

A kompót levét (kb 250 ml) egy bögrébe öntjük. Néhány cseresznyét a kompótból egészben hagyunk, a többit kimagozzuk és félbevágjuk.

9. 

A cseresznyéket a süteményre rakjuk.

10. 

étkezési zselatin 12 gramm  kristálycukor 25 gramm

A kompót levébe cukrot és zselatint adunk. Megfőzzük a zselatin elkészítési javallata alapján.

11. 

A zselatint ráöntjük a cseresznyére, majd hűtőbe helyezzük megkeményedni.

12. 

A desszertet egész cseresznyékkel és sztévia, vagy menta levelekkel díszítjük...

13. 

... felszeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit