Likőrös kockák
Kitűnő krémes szelet. A receptben 16 darab készítése van leírva :) de a biztonság kedvéért ajánljuk megduplázni az adagot, és 32-őt készíteni belőle :)
recept,recept fotó,tojáslikőr,tojáslikőr,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
habfixáló | 10 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
porcukor | 140 | gramm | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 150 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojáslikőr | 250 | milliliter | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | 200 | gramm | |
vaníliás puding -por | 80 | gramm | |
víz | 4 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1. Piskóta
tojássárgája 4 darab • porcukor 100 gramm • víz 4 evőkanál • rétesliszt 100 gramm • sütőpor 1 teáskanál
A sárgáját cukorral kikeverjük.Hozzákeverünk vizet, és sütőporral kevert lisztet.
3.
A tésztát formába öntjük - sütőpapírral bélelt (25x25 cm).
4.
Előmelegített sütőben 180°C-on 12 percig sütjük, majd hagyjuk lehűlni.
5.
tojáslikőr 100 milliliter
Eltávolítjuk a sütőpapírt és a tésztalapot fejjel lefelé helyezzük egy tálcára. A piskótát tojáslikőrrel leöntjük.
6. Pudingos-likőrös krém
zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • kristálycukor 50 gramm • vaníliás puding -por 80 gramm
Tejben cukrot és pudingport keverünk össze. Sűrű pudingot főzünk, és hagyjuk szobahőmérsékletre lehűlni.
9.
A krémet a piskótára kenjük. Az így elkészített süteményt egy fél órára a hűtőbe helyezzük.
10. Tejszínes krém
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • habfixáló 10 gramm • porcukor 40 gramm • tejföl (14-18%) 150 gramm
A tejszínből és fixálóból kemény habot verünk. Hozzákeverjük a cukrot és a tejfölt.
11.
A tejszínes krémet rákenjük a pudingos krémre. Hűvös helyen 2 órát pihentetjük.
12.
Kockákra szeleteljük és olvasztott csokoládéval díszítjük. Tálalásig a hűtőben tároljuk.
13.
Tálalás előtt óvatosan bevágjuk a csokoládés díszítést.
Jó étvágyat!