RECEPTEK

Likőrös kockák

Likőrös kockák

Kitűnő krémes szelet. A receptben 16 darab készítése van leírva :) de a biztonság kedvéért ajánljuk megduplázni az adagot, és 32-őt készíteni belőle :)

recept,recept fotó,tojáslikőr,tojáslikőr,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé-
habfixáló10gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
kristálycukor50gramm
porcukor140gramm
rétesliszt100gramm
sütőpor1teáskanál
tejföl (14-18%)150gramm
tojásfehérje4darab
tojáslikőr250milliliter
tojássárgája4darab
vaj200gramm
vaníliás puding -por80gramm
víz4evőkanál
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

 

Recept

1. Piskóta

tojássárgája 4 darab  porcukor 100 gramm  víz 4 evőkanál  rétesliszt 100 gramm  sütőpor 1 teáskanál

A sárgáját cukorral kikeverjük.Hozzákeverünk vizet, és sütőporral kevert lisztet.

2. 

tojásfehérje 4 darab

A fehérjéből kemény habot verünk fel, és belekeverjük a tésztába.

3. 

A tésztát formába öntjük - sütőpapírral bélelt (25x25 cm).

4. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 12 percig sütjük, majd hagyjuk lehűlni.

5. 

tojáslikőr 100 milliliter

Eltávolítjuk a sütőpapírt és a tésztalapot fejjel lefelé helyezzük egy tálcára. A piskótát tojáslikőrrel leöntjük.

6. Pudingos-likőrös krém

zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  kristálycukor 50 gramm  vaníliás puding -por 80 gramm

Tejben cukrot és pudingport keverünk össze. Sűrű pudingot főzünk, és hagyjuk szobahőmérsékletre lehűlni.

7. 

tojáslikőr 150 milliliter

Hozzákeverjük a tojáslikőrt...

8. 

vaj 200 gramm

... és vajat. Sima krémet készítünk.

9. 

A krémet a piskótára kenjük. Az így elkészített süteményt egy fél órára a hűtőbe helyezzük.

10. Tejszínes krém

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  habfixáló 10 gramm  porcukor 40 gramm  tejföl (14-18%) 150 gramm

A tejszínből és fixálóból kemény habot verünk. Hozzákeverjük a cukrot és a tejfölt.

11. 

A tejszínes krémet rákenjük a pudingos krémre. Hűvös helyen 2 órát pihentetjük.

12. 

csokoládé

Kockákra szeleteljük és olvasztott csokoládéval díszítjük. Tálalásig a hűtőben tároljuk.

13. 

Tálalás előtt óvatosan bevágjuk a csokoládés díszítést.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit