Kókuszos-narancsos sütemény
![Kókuszos-narancsos sütemény](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000565/img_hu_4x3/kokuszos-narancsos-sutemeny_00180.jpg)
Egyszerű gyorsan elkészíthető sütemény.
recept,recept fotó,narancslé,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 400 | gramm | |
kókusz reszelék | 200 | gramm | |
narancslé | 200 | milliliter | |
natúr joghurt | 800 | milliliter | |
rétesliszt | 450 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
szódabikarbóna | 2 | teáskanál | |
vaj | - | ||
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
víz | 500 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
natúr joghurt 800 milliliter • víz 200 milliliter
Mély tálban joghurtot vízzel elkeverünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000565/small/IMG_5100w.jpg)
2.
kristálycukor 250 gramm • kókusz reszelék 200 gramm
A joghurthoz cukrot adunk. Jól elkeverjük, és hozzáadjuk a darált kókuszreszeléket. A kókuszt könnyedén elkeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000565/small/IMG_5101w.jpg)
3.
rétesliszt 450 gramm • szódabikarbóna 2 teáskanál
A végén hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Újból megkeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000565/small/IMG_5102w.jpg)
4.
A sütőlapot kivajazzuk, és meghintjük lisztel. Az így elkészített sütőlapra egyenletesen ráöntjük a kókuszos masszát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000565/small/IMG_5103w.jpg)
5.
Előmelegített sütőben 170 °C-on 30 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000565/small/IMG_5108w.jpg)
6. Narancsos töltelék
narancslé 200 milliliter • víz 300 milliliter • kristálycukor 150 gramm • vaníliás puding -por 40 gramm
A narancsokat kifacsarjuk, vizet öntünk hozzá, majd hozzáadjuk a cukrot és a pudingport.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000565/small/IMG_5104w.jpg)
7.
Sűrűre főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000565/small/IMG_5109w.jpg)
8.
A kész narancsos-pudingot a sütemény tetejére öntjük. Amikor a sütemény lehűlt, felszeleteljük és tálaljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal, és csokoládéreszelékkel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000565/small/IMG_5111w.jpg)
Jó étvágyat!