szakacsreceptek.hu

Narancsos szelet

Egy frissítően finom sütemény, amely az őszi és téli napokon egy kis nyarat hoz el a szívünkbe.

 

Adag: 16

Az elkészítés ideje: 1 h. 20 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Dió50gramm
Kristálycukor105gramm
Narancs2darab
Narancslé250milliliter
Porcukor50gramm
Rétesliszt50gramm
Sütőpor1teáskanál
Tojásfehérje4darab
Tojássárgája4darab
Tortazselé, piros10gramm
Tyúk tojás2darab
Vaj100gramm
Vaníliás puding -por50gramm
Víz350milliliter

1. 

tojássárgája 4 db  porcukor 50 g

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

tojásfehérje 4 db

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

dió 50 g

A diókat ledaráljuk.

4. 

A kikevert tojássárgájába belekeverjük a diót.

5. 

rétesliszt 50 g  sütőpor 1 TK

Lassanként felváltva belekeverjük a sütőporral kevert lisztet és a fehérjéből készített habot. A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra (30x20cm) öntjük.

6. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

narancslé 250 ml  kristálycukor 75 g  vaj 100 g

A narancsot kifacsarjuk. A levét egy lábasba öntjük, cukrot és vajat adunk hozzá, majd felforraljuk.

8. 

tyúk tojás 2 db  víz 100 ml  vaníliás puding -por 50 g

Egy tálban tojást, pudingport és vizet habosra keverünk.

9. 

Beleöntjük a narancslevet és sűrűre főzzük.

10. 

narancs 2 db

A forró krémet a piskótára kenjük és elsimítjuk. A pudingra vékony szeletekre vágott narancs karikákat helyezünk. Hűlni hagyjuk.

11. 

tortazselé, piros 10 g  víz 250 ml  kristálycukor 30 g

Zselatint engedünk fel cukrozott vízben majd az utasítás szerint megfőzzük. Rákenjük a kihűlt süteményre, megvárjuk amíg megkeményedik és ezután szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés