Narancsos szelet
Egy frissítően finom sütemény, amely az őszi és téli napokon egy kis nyarat hoz el a szívünkbe.
recept,recept fotó,dió,narancslé,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 50 | gramm | |
kristálycukor | 105 | gramm | |
narancs | 2 | darab | |
narancslé | 250 | milliliter | |
porcukor | 50 | gramm | |
rétesliszt | 50 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
tortazselé, piros | 10 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
vaníliás puding -por | 50 | gramm | |
víz | 350 | milliliter |
Recept
4.
A kikevert tojássárgájába belekeverjük a diót.
5.
rétesliszt 50 gramm • sütőpor 1 teáskanál
Lassanként felváltva belekeverjük a sütőporral kevert lisztet és a fehérjéből készített habot. A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra (30x20cm) öntjük.
6.
15 percig 180°C fokon sütjük.
7.
narancslé 250 milliliter • kristálycukor 75 gramm • vaj 100 gramm
A narancsot kifacsarjuk. A levét egy lábasba öntjük, cukrot és vajat adunk hozzá, majd felforraljuk.
8.
tyúk tojás 2 darab • víz 100 milliliter • vaníliás puding -por 50 gramm
Egy tálban tojást, pudingport és vizet habosra keverünk.
9.
Beleöntjük a narancslevet és sűrűre főzzük.
10.
narancs 2 darab
A forró krémet a piskótára kenjük és elsimítjuk. A pudingra vékony szeletekre vágott narancs karikákat helyezünk. Hűlni hagyjuk.
11.
tortazselé, piros 10 gramm • víz 250 milliliter • kristálycukor 30 gramm
Zselatint engedünk fel cukrozott vízben majd az utasítás szerint megfőzzük. Rákenjük a kihűlt süteményre, megvárjuk amíg megkeményedik és ezután szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat!