Narancsos szelet
![Narancsos szelet](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001324/img_hu_4x3/narancsos-szelet_00180.jpg)
Egy frissítően finom sütemény, amely az őszi és téli napokon egy kis nyarat hoz el a szívünkbe.
recept,recept fotó,dió,narancslé,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 50 | gramm | |
kristálycukor | 105 | gramm | |
narancs | 2 | darab | |
narancslé | 250 | milliliter | |
porcukor | 50 | gramm | |
rétesliszt | 50 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
tortazselé, piros | 10 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
vaníliás puding -por | 50 | gramm | |
víz | 350 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001324/small/IMG_8245.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001324/small/IMG_8253.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001324/small/IMG_8247.jpg)
4.
A kikevert tojássárgájába belekeverjük a diót.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001324/small/IMG_8250.jpg)
5.
rétesliszt 50 gramm • sütőpor 1 teáskanál
Lassanként felváltva belekeverjük a sütőporral kevert lisztet és a fehérjéből készített habot. A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra (30x20cm) öntjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001324/small/IMG_8255.jpg)
6.
15 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001324/small/IMG_8270.jpg)
7.
narancslé 250 milliliter • kristálycukor 75 gramm • vaj 100 gramm
A narancsot kifacsarjuk. A levét egy lábasba öntjük, cukrot és vajat adunk hozzá, majd felforraljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001324/small/IMG_8263.jpg)
8.
tyúk tojás 2 darab • víz 100 milliliter • vaníliás puding -por 50 gramm
Egy tálban tojást, pudingport és vizet habosra keverünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001324/small/IMG_8271.jpg)
9.
Beleöntjük a narancslevet és sűrűre főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001324/small/IMG_8274.jpg)
10.
narancs 2 darab
A forró krémet a piskótára kenjük és elsimítjuk. A pudingra vékony szeletekre vágott narancs karikákat helyezünk. Hűlni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001324/small/IMG_8298.jpg)
11.
tortazselé, piros 10 gramm • víz 250 milliliter • kristálycukor 30 gramm
Zselatint engedünk fel cukrozott vízben majd az utasítás szerint megfőzzük. Rákenjük a kihűlt süteményre, megvárjuk amíg megkeményedik és ezután szeletekre vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001324/small/IMG_8302.jpg)
Jó étvágyat!