RECEPTEK

Narancsos szelet

Narancsos szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Egy frissítően finom sütemény, amely az őszi és téli napokon egy kis nyarat hoz el a szívünkbe.

recept,recept fotó,dió,narancslé,Sütemények,Szezonális receptek

Sütemények

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió50gramm
kristálycukor105gramm
narancs2darab
narancslé250milliliter
porcukor50gramm
rétesliszt50gramm
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
tortazselé, piros10gramm
tyúk tojás2darab
vaj100gramm
vaníliás puding -por50gramm
víz350milliliter

 

Recept

1. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 50 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

2. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

3. 

dió 50 gramm

A diókat ledaráljuk.

A diókat ledaráljuk....

4. 

A kikevert tojássárgájába belekeverjük a diót.

A kikevert tojássárgájába belekeverjük a...

5. 

rétesliszt 50 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Lassanként felváltva belekeverjük a sütőporral kevert lisztet és a fehérjéből készített habot. A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra (30x20cm) öntjük.

Lassanként felváltva belekeverjük a...

6. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

15 percig 180°C fokon sütjük....

7. 

narancslé 250 milliliter  kristálycukor 75 gramm  vaj 100 gramm

A narancsot kifacsarjuk. A levét egy lábasba öntjük, cukrot és vajat adunk hozzá, majd felforraljuk.

A narancsot kifacsarjuk. A levét egy lábasba...

8. 

tyúk tojás 2 darab  víz 100 milliliter  vaníliás puding -por 50 gramm

Egy tálban tojást, pudingport és vizet habosra keverünk.

Egy tálban tojást, pudingport és vizet habosra...

9. 

Beleöntjük a narancslevet és sűrűre főzzük.

Beleöntjük a narancslevet és sűrűre főzzük....

10. 

narancs 2 darab

A forró krémet a piskótára kenjük és elsimítjuk. A pudingra vékony szeletekre vágott narancs karikákat helyezünk. Hűlni hagyjuk.

A forró krémet a piskótára kenjük és...

11. 

tortazselé, piros 10 gramm  víz 250 milliliter  kristálycukor 30 gramm

Zselatint engedünk fel cukrozott vízben majd az utasítás szerint megfőzzük. Rákenjük a kihűlt süteményre, megvárjuk amíg megkeményedik és ezután szeletekre vágjuk.

Zselatint engedünk fel cukrozott vízben majd az...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés