szakacsreceptek.hu

Narancsos szelet

    

Egy frissítően finom sütemény, amely az őszi és téli napokon egy kis nyarat hoz el a szívünkbe.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
dió50gramm
kristálycukor105gramm
narancs2darab
narancslé250milliliter
porcukor50gramm
rétesliszt50gramm
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
tortazselé, piros10gramm
tyúk tojás2darab
vaj100gramm
vaníliás puding -por50gramm
víz350milliliter

1. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 50 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

dió 50 gramm

A diókat ledaráljuk.

4. 

A kikevert tojássárgájába belekeverjük a diót.

5. 

rétesliszt 50 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Lassanként felváltva belekeverjük a sütőporral kevert lisztet és a fehérjéből készített habot. A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra (30x20cm) öntjük.

6. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

narancslé 250 milliliter  kristálycukor 75 gramm  vaj 100 gramm

A narancsot kifacsarjuk. A levét egy lábasba öntjük, cukrot és vajat adunk hozzá, majd felforraljuk.

8. 

tyúk tojás 2 darab  víz 100 milliliter  vaníliás puding -por 50 gramm

Egy tálban tojást, pudingport és vizet habosra keverünk.

9. 

Beleöntjük a narancslevet és sűrűre főzzük.

10. 

narancs 2 darab

A forró krémet a piskótára kenjük és elsimítjuk. A pudingra vékony szeletekre vágott narancs karikákat helyezünk. Hűlni hagyjuk.

11. 

tortazselé, piros 10 gramm  víz 250 milliliter  kristálycukor 30 gramm

Zselatint engedünk fel cukrozott vízben majd az utasítás szerint megfőzzük. Rákenjük a kihűlt süteményre, megvárjuk amíg megkeményedik és ezután szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés