Hamis suhajda

A suhajdák egy tradicionális Csehszlovák édesség, amelyet a 70.-80.-as években készítettek. BB pudingra és műanyag tojástartóra lesz szükségünk.
recept,recept fotó,kakaós pudingpor kekszliszttel,Sütemények,Karácsony,Sütés nélküli,Gluténmentes
Sütemények
kategóriak
Sütemények › Karácsony › Sütés nélküli › Gluténmentes › Karácsonyi sütemények › Karácsonyi sütés nélküli desszertek › Sütés nélküli sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 60 405 | gramm kcal | |
fehércsokoládé | 0 ?? | kcal | |
kakaós pudingpor kekszliszttel | 250 950 | gramm kcal | |
kristálycukor | 200 804 | gramm kcal | |
mazsola | 40 114 | gramm kcal | |
rum | 3 108 | evőkanál kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal |
Recept
1.
mazsola 40 gramm • rum 3 evőkanál • dió 60 gramm
Két üres műanyag tojástartót jól kimosunk és kiszárítjuk. A mazsolát megmossuk, majd leöntjük rummal. A diót felvágjuk.



4.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a mazsolát a rummal és dióval.

5.
Az egészet jól összekeverjük.

6.
A meleg masszát a tojástartóba rakjuk.

7.
4 órát hűvös helyen pihentetjük, majd a suhajdákat kiborítjuk a tojástartóból.

8.
A szélesebb oldalukkal felfelé rakjuk egy tálcára és fehér csokoládéval díszítjük.

9.
Amikor a csokoládé megszilárdul belerakjuk papírkosárkákba.

10.
Hűvös helyen tároljuk. A receptben nagyobb méretű suhajdákat készítettünk, de amennyiben kisebbeket szeretnénk, elég ha kevesebbet teszünk a masszából a tojástartóba, így kisebb suhajdákat kapunk.

Jó étvágyat!