RECEPTEK

Hamis suhajda

Hamis suhajda

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

A suhajdák egy tradicionális Csehszlovák édesség, amelyet a 70.-80.-as években készítettek. BB pudingra és műanyag tojástartóra lesz szükségünk.

recept,recept fotó,kakaós pudingpor kekszliszttel,Sütemények,Karácsony,Sütés nélküli,Gluténmentes

Sütemények

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

dió

60

405

gramm

kcal

fehércsokoládé

0

??

kcal

kakaós pudingpor kekszliszttel

250

950

gramm

kcal

kristálycukor

200

804

gramm

kcal

mazsola

40

114

gramm

kcal

rum

3

108

evőkanál

kcal

vaj

250

1835

gramm

kcal

 

Recept

1. 

mazsola 40 gramm  rum 3 evőkanál  dió 60 gramm

Két üres műanyag tojástartót jól kimosunk és kiszárítjuk. A mazsolát megmossuk, majd leöntjük rummal. A diót felvágjuk.

Két üres műanyag tojástartót jól kimosunk...

2. 

vaj 250 gramm  kristálycukor 200 gramm

Először felolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a cukrot.

Először felolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a...

3. 

kakaós pudingpor kekszliszttel 250 gramm

Beleszórjuk a kakaós pudingot és 10 percig főzzük.

Beleszórjuk a kakaós pudingot és 10 percig...

4. 

Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a mazsolát a rummal és dióval.

Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a mazsolát...

5. 

Az egészet jól összekeverjük.

Az egészet jól összekeverjük....

6. 

A meleg masszát a tojástartóba rakjuk.

A meleg masszát a tojástartóba rakjuk....

7. 

4 órát hűvös helyen pihentetjük, majd a suhajdákat kiborítjuk a tojástartóból.

4 órát hűvös helyen pihentetjük, majd a...

8. 

fehércsokoládé

A szélesebb oldalukkal felfelé rakjuk egy tálcára és fehér csokoládéval díszítjük.

A szélesebb oldalukkal felfelé rakjuk egy...

9. 

Amikor a csokoládé megszilárdul belerakjuk papírkosárkákba.

Amikor a csokoládé megszilárdul belerakjuk...

10. 

Hűvös helyen tároljuk. A receptben nagyobb méretű suhajdákat készítettünk, de amennyiben kisebbeket szeretnénk, elég ha kevesebbet teszünk a masszából a tojástartóba, így kisebb suhajdákat kapunk.

Hűvös helyen tároljuk. A receptben nagyobb...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés