szakacsreceptek.hu

Hamis suhajda

    

A suhajdák egy tradicionális Csehszlovák édesség, amelyet a 70.-80.-as években készítettek. BB pudingra és műanyag tojástartóra lesz szükségünk.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
dió60gramm
fehércsokoládé-
kakaós pudingpor kekszliszttel250gramm
kristálycukor200gramm
mazsola40gramm
rum3evőkanál
vaj250gramm

1. 

mazsola 40 gramm  rum 3 evőkanál  dió 60 gramm

Két üres műanyag tojástartót jól kimosunk és kiszárítjuk. A mazsolát megmossuk, majd leöntjük rummal. A diót felvágjuk.

2. 

vaj 250 gramm  kristálycukor 200 gramm

Először felolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a cukrot.

3. 

kakaós pudingpor kekszliszttel 250 gramm

Beleszórjuk a kakaós pudingot és 10 percig főzzük.

4. 

Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a mazsolát a rummal és dióval.

5. 

Az egészet jól összekeverjük.

6. 

A meleg masszát a tojástartóba rakjuk.

7. 

4 órát hűvös helyen pihentetjük, majd a suhajdákat kiborítjuk a tojástartóból.

8. 

fehércsokoládé

A szélesebb oldalukkal felfelé rakjuk egy tálcára és fehér csokoládéval díszítjük.

9. 

Amikor a csokoládé megszilárdul belerakjuk papírkosárkákba.

10. 

Hűvös helyen tároljuk. A receptben nagyobb méretű suhajdákat készítettünk, de amennyiben kisebbeket szeretnénk, elég ha kevesebbet teszünk a masszából a tojástartóba, így kisebb suhajdákat kapunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés