Hamis suhajda
A suhajdák egy tradicionális Csehszlovák édesség, amelyet a 70.-80.-as években készítettek. BB pudingra és műanyag tojástartóra lesz szükségünk.
recept,recept fotó,kakaós pudingpor kekszliszttel,Sütemények,Karácsony,Sütés nélküli,Gluténmentes
Sütemények
kategóriak
Sütemények Karácsony Sütés nélküli Gluténmentes Karácsonyi sütemények Karácsonyi sütés nélküli desszertek Sütés nélküli sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 60 | gramm | |
fehércsokoládé | - | ||
kakaós pudingpor kekszliszttel | 250 | gramm | |
kristálycukor | 200 | gramm | |
mazsola | 40 | gramm | |
rum | 3 | evőkanál | |
vaj | 250 | gramm |
Recept
1.
mazsola 40 gramm • rum 3 evőkanál • dió 60 gramm
Két üres műanyag tojástartót jól kimosunk és kiszárítjuk. A mazsolát megmossuk, majd leöntjük rummal. A diót felvágjuk.
4.
Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a mazsolát a rummal és dióval.
5.
Az egészet jól összekeverjük.
6.
A meleg masszát a tojástartóba rakjuk.
7.
4 órát hűvös helyen pihentetjük, majd a suhajdákat kiborítjuk a tojástartóból.
8.
A szélesebb oldalukkal felfelé rakjuk egy tálcára és fehér csokoládéval díszítjük.
9.
Amikor a csokoládé megszilárdul belerakjuk papírkosárkákba.
10.
Hűvös helyen tároljuk. A receptben nagyobb méretű suhajdákat készítettünk, de amennyiben kisebbeket szeretnénk, elég ha kevesebbet teszünk a masszából a tojástartóba, így kisebb suhajdákat kapunk.
Jó étvágyat!