szakacsreceptek.hu

Mákos-meggyes rétes leveles tésztából készítve

    

A klasszikus desszert gyors változata finom leveles tésztából.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fahéj, őrölt1teáskanál
leveles tészta500gramm
meggy300gramm
meggylekvár-
porcukor4evőkanál
porcukor-
tyúk tojás1darab
vaníliacukor1darab
zsírszegény tej 1,5%0.15liter
őrölt mák160gramm

1. Töltelék elkészítése

őrölt mák 160 gramm  zsírszegény tej 1,5% 0.15 liter  vaníliacukor 1 darab  porcukor 4 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál

A darált mákot leforrázzuk (leöntjük) forró tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, porcukrot, fahéjat, és átkeverjük.

Töltelék elkészítése

2. 

leveles tészta 500 gramm  meggy 300 gramm  meggylekvár

A leveles tésztát 3-5 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük lekvárral és egyenletesen rátesszük a mákos tölteléket. A töltelékre helyezünk néhány kimagozott meggyet.

3. 

A tésztát óvatosan összegöngyöljük.

4. 

tyúk tojás 1 darab

A tészta tetejét megkenjük tojássárgájával.

5. 

180 - 200°C előmelegített sütőben 20 percig aranysárgára sütjük.

6. 

porcukor

A rétes tetejét megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés