szakacsreceptek.hu

Mákos-meggyes rétes leveles tésztából készítve

     

A klasszikus desszert gyors változata finom leveles tésztából.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fahéj, őrölt1teáskanál
leveles tészta500gramm
meggy300gramm
meggylekvár0
porcukor4evőkanál
porcukor0
tyúk tojás1darab
vaníliacukor1darab
zsírszegény tej 1,5%0.15liter
őrölt mák160gramm

1. Töltelék elkészítése

őrölt mák 160 gramm  zsírszegény tej 1,5% 0.15 liter  vaníliacukor 1 darab  porcukor 4 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál

A darált mákot leforrázzuk (leöntjük) forró tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, porcukrot, fahéjat, és átkeverjük.

Töltelék elkészítése

2. 

leveles tészta 500 gramm  meggy 300 gramm  meggylekvár

A leveles tésztát 3-5 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük lekvárral és egyenletesen rátesszük a mákos tölteléket. A töltelékre helyezünk néhány kimagozott meggyet.

3. 

A tésztát óvatosan összegöngyöljük.

4. 

tyúk tojás 1 darab

A tészta tetejét megkenjük tojássárgájával.

5. 

180 - 200°C előmelegített sütőben 20 percig aranysárgára sütjük.

6. 

porcukor

A rétes tetejét megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés