Mákos-meggyes rétes leveles tésztából készítve
A klasszikus desszert gyors változata finom leveles tésztából.
recept,recept fotó,őrölt mák,meggy,Rétesek
Rétesek
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
meggy | 300 | gramm | |
meggylekvár | - | ||
porcukor | 4 | evőkanál | |
porcukor | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaníliacukor | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 0.15 | liter | |
őrölt mák | 160 | gramm |
Recept
1. Töltelék elkészítése
őrölt mák 160 gramm • zsírszegény tej 1,5% 0.15 liter • vaníliacukor 1 darab • porcukor 4 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál
A darált mákot leforrázzuk (leöntjük) forró tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, porcukrot, fahéjat, és átkeverjük.
2.
leveles tészta 500 gramm • meggy 300 gramm • meggylekvár
A leveles tésztát 3-5 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük lekvárral és egyenletesen rátesszük a mákos tölteléket. A töltelékre helyezünk néhány kimagozott meggyet.
3.
A tésztát óvatosan összegöngyöljük.
5.
180 - 200°C előmelegített sütőben 20 percig aranysárgára sütjük.
Jó étvágyat!