Hokaido rétes
Mennyei, szaftos rétes sütőtökkel, nektarinnal és túróval töltve.
recept,recept fotó,hokaido tök,nektarin,túró, lágy,Rétesek,,Szezonális receptek
Rétesek
Hozzávalók
Hozzávalók
hokaido tök | 400 | gramm | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
leveles tészta | 300 | gramm | |
nektarin | 500 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
túró, lágy | 200 | gramm |
Recept
1. Hokaido sütőtök
hokaido tök 400 gramm
A tököt megpucoljuk, negyedekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházat. Lereszeljük vastagabb reszelővel csíkokra.


3. Tészta
leveles tészta 300 gramm • túró, lágy 200 gramm
A leveles tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán téglalap formára nyújtjuk. A tészta ne legye se túl vastag, se túl vékonyra nyújtva. A tésztára rákenjük a puha túrót. A tészta egyik végét, kb 3-4cm-ert üresen hagyjuk.

4.
A túróra egyenletesen rárakjuk a lereszelt tököt.


6.
tyúk tojás 1 darab
A tésztát betekerjük. A tészta üres részét felvert tojással megkenjük, és befejezzük a tészta betekerését.

7.
A rétest sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tetejét felvert tojással megkenjük és hurkapálcika segítségével megszurkáljuk.

8.
Előmelegített sütőben 200 °C-on sütjük kb 40 percig.

Jó étvágyat!