Túrós almás rétes

Ha a jó vasárnapi ebéd után étvágya lesz még egy ellenállhatatlan édességre, készítse el ezt az egyszerű rétest.
recept,recept fotó,reszelt alma,túró, lágy,leveles tészta,Rétesek
Rétesek
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 150 603 | gramm kcal | |
leveles tészta | 300 1200 | gramm kcal | |
mazsola | 150 426 | gramm kcal | |
reszelt alma | 500 305 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
túró, lágy | 300 357 | gramm kcal |
Recept

2.
mazsola 150 gramm • túró, lágy 300 gramm
A mazsolát vízbe áztatjuk, leszűrjük, hozzáadjuk a túrót, majd jól kikeverjük.

3.
leveles tészta 300 gramm
A leveles tésztát lisztel meghintett gyúrólapon tégla alakúra nyújtjuk. A tészta ne legyen túl vastag, de túl vékony sem. A tésztára rákenjük a túrót. A tészta felső szélét kb 3-4cm hosszában üresen hagyjuk.

4.
kristálycukor 150 gramm
A túróra egyenletesen rárakjuk a kinyomkodott almát, és cukorral megszórjuk.

5.
tyúk tojás 1 darab
A tésztát betekerjük. Az üresen hagyott szélét tojással megkenjük, és a tekerést befejezzük.

6.
A rétest sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük tojással és egy pálcikával megszurkáljuk.

7.
Előmelegített sütőben 200°C-on kb 40 percig sütjük.

Jó étvágyat!