szakacsreceptek.hu

Túrós almás rétes

    

Ha a jó vasárnapi ebéd után étvágya lesz még egy ellenállhatatlan édességre, készítse el ezt az egyszerű rétest.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
kristálycukor150gramm
leveles tészta300gramm
mazsola150gramm
reszelt alma500gramm
tyúk tojás1darab
túró, lágy300gramm

1. 

reszelt alma 500 gramm

Az almát megpucoljuk és lereszeljük.

2. 

mazsola 150 gramm  túró, lágy 300 gramm

A mazsolát vízbe áztatjuk, leszűrjük, hozzáadjuk a túrót, majd jól kikeverjük.

3. 

leveles tészta 300 gramm

A leveles tésztát lisztel meghintett gyúrólapon tégla alakúra nyújtjuk. A tészta ne legyen túl vastag, de túl vékony sem. A tésztára rákenjük a túrót. A tészta felső szélét kb 3-4cm hosszában üresen hagyjuk.

4. 

kristálycukor 150 gramm

A túróra egyenletesen rárakjuk a kinyomkodott almát, és cukorral megszórjuk.

5. 

tyúk tojás 1 darab

A tésztát betekerjük. Az üresen hagyott szélét tojással megkenjük, és a tekerést befejezzük.

6. 

A rétest sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük tojással és egy pálcikával megszurkáljuk.

7. 

Előmelegített sütőben 200°C-on kb 40 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés