szakacsreceptek.hu

Túrós almás rétes

    

Ha a jó vasárnapi ebéd után étvágya lesz még egy ellenállhatatlan édességre, készítse el ezt az egyszerű rétest.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
kristálycukor150gramm
leveles tészta300gramm
mazsola150gramm
reszelt alma500gramm
tyúk tojás1darab
túró, lágy300gramm

1. 

reszelt alma 500 gramm

Az almát megpucoljuk és lereszeljük.

2. 

mazsola 150 gramm  túró, lágy 300 gramm

A mazsolát vízbe áztatjuk, leszűrjük, hozzáadjuk a túrót, majd jól kikeverjük.

3. 

leveles tészta 300 gramm

A leveles tésztát lisztel meghintett gyúrólapon tégla alakúra nyújtjuk. A tészta ne legyen túl vastag, de túl vékony sem. A tésztára rákenjük a túrót. A tészta felső szélét kb 3-4cm hosszában üresen hagyjuk.

4. 

kristálycukor 150 gramm

A túróra egyenletesen rárakjuk a kinyomkodott almát, és cukorral megszórjuk.

5. 

tyúk tojás 1 darab

A tésztát betekerjük. Az üresen hagyott szélét tojással megkenjük, és a tekerést befejezzük.

6. 

A rétest sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük tojással és egy pálcikával megszurkáljuk.

7. 

Előmelegített sütőben 200°C-on kb 40 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés