RECEPTEK

Nektarinos tejszínes szelet

Nektarinos tejszínes szelet

Ünnepi nyári torta szezon gyümölcsből készítve.

recept,recept fotó,kakaó,nektarin,nektarin,habtejszín (30-33%),Torták

Torták

Főzőcske

Adag

11

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt-
habtejszín (30-33%)400milliliter
kakaó60gramm
kukoricakeményítő50gramm
mandulaszirom20gramm
nektarin500gramm
porcukor250gramm
rétesliszt80gramm
sütőpor1teáskanál
tojásfehérje6darab
tojássárgája10darab
vaj-
vaníliacukor8gramm
zselatin sűrítő50gramm
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. A tojássárgákat kikeverjük

tojássárgája 6 darab  porcukor 170 gramm  vaníliacukor 8 gramm

A tojássárgákat cukorral ás vaníliacukorral jól összekeverjük.

2. A száraz hozzávalók elkészítése

rétesliszt 80 gramm  kukoricakeményítő 50 gramm  kakaó 60 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Egy tálba lemérjük a lisztet, keményítőt, hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport. Majd az egészet belekeverjük a tojássárgából készült masszába.

3. Kemény habot készítünk

tojásfehérje 6 darab  vaj  finomliszt

A tojásfehérjékből kemény habot verünk fel, amelyet aztán óvatosan belekeverünk az elkészített masszába. A tésztát ezután egy lisztel meghintet és zsiradékkal kikent torta formába öntjük ki. Kb 25 percig sütjük175 ° C.

4. A kém elkészítése

tojássárgája 4 darab  porcukor 80 gramm  zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter

A krémet elkészítjük amíg a tészta megsül. A tojássárgákat cukorral jól összekeverjük majd egy kevés langyos tejet keverünk még hozzá.

5. 

zselatin sűrítő 50 gramm

Forró vízfürdőben jól összekeverjük. Majd utána hozzáadjuk a zselatint.

6. 

nektarin 300 gramm  habtejszín (30-33%) 400 milliliter

A krémhez jól összeturmixolt gyümölcsöt adunk és tejszínhabot is.

7. 

A krémet alaposan összekeverjük és 20 percre a hűtőbe helyezzük.

8. 

Miután a piskóta lap megsült egy órán át pihentetjük. Egy hosszú kés segítségével két részre vágjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel és rá helyezzük a másik lapot.

9. 

mandulaszirom 20 gramm  nektarin 200 gramm

A maradék krémet rá kenjük az egész tortára, elegyenlítjük és gyümölcsökkel díszítjük. A tortát ezután megszórjuk pirított mandula szirommal. A tortát 12 órára a hűtőbe helyezzük és csak utána tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit