RECEPTEK

Kakaós-túrós torta fehércsokoládéval

Kakaós-túrós torta fehércsokoládéval

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Recept egy fantasztikus tortára kakaós piskótából, fehér csokoládé-túrós krémmel.

recept,recept fotó,fehércsokoládé,kakaó,túró, lágy,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

12

Adag tömege

172 g

Adag energiatartalma

491 kcal

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Torták  

Hozzávalók

Hozzávalók

fehércsokoládé

250

1348

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

500

1555

milliliter

kcal

kakaó

2

62

evőkanál

kcal

kristálycukor

150

603

gramm

kcal

repceolaj

50

450

milliliter

kcal

rétesliszt

150

534

gramm

kcal

saját választás szerinti lekvár

120

240

gramm

kcal

sütőpor

7.5

6

gramm

kcal

tojásfehérje

6

101

darab

kcal

tojássárgája

6

342

darab

kcal

túró, lágy

500

595

gramm

kcal

zselatin

15

54

gramm

kcal

 

Recept

1. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  fehércsokoládé 250 gramm

Egy lábasban felmelegítjük a tejszínt és fehér csokoládét olvasztunk benne. Hűlni hagyjuk.

Egy lábasban felmelegítjük a tejszínt és...

2. 

tojásfehérje 6 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

3. 

tojássárgája 6 darab  kristálycukor 150 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

4. 

rétesliszt 150 gramm  sütőpor 7.5 gramm  repceolaj 50 milliliter

Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, sütőport és egy kevés olajat. Amennyiben a tészta nagyon sűrű, hozzákeverünk az elkészített fehérje habból egy keveset.

Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, sütőport...

5. 

kakaó 2 evőkanál

Hozzákeverjük a kakaóport és az elkészített fehérje habot.

Hozzákeverjük a kakaóport és az elkészített...

6. 

A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, és a forma széleit kikenjük vajjal. A formába egyenletesen beleöntjük a tésztát, egy kicsit megrázzuk, hogy eltávolítsuk a buborékokat.

A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral,...

7. 

40 percig 170°C fokon sütjük.

40 percig 170°C fokon sütjük....

8. 

túró, lágy 500 gramm

A kihűlt csokoládés tejszínbe hozzákeverjük a túrót.

A kihűlt csokoládés tejszínbe hozzákeverjük...

9. 

zselatin 15 gramm

Egy kis vízben melegítve zselatint oldunk fel.

Egy kis vízben melegítve zselatint oldunk fel....

10. 

Majd gyorsan belekeverjük az elkészített krémhez.

Majd gyorsan belekeverjük az elkészített...

11. 

A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk.

A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk....

12. 

saját választás szerinti lekvár 60 gramm

Az alsó részt visszahelyezzük a sütőformába, majd megkenjük savanyúbb lekvárral.

Az alsó részt visszahelyezzük a sütőformába,...

13. 

A lekvárra ráhelyezzük egyenletesen a krém felét.

A lekvárra ráhelyezzük egyenletesen a krém...

14. 

saját választás szerinti lekvár 60 gramm

A krémre ráhelyezzük a piskóta másik felét, majd újra megkenjük lekvárral.

A krémre ráhelyezzük a piskóta másik felét,...

15. 

A tetejére ráöntjük a maradék krémet. A formát nem nyitjuk ki, egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük.

A tetejére ráöntjük a maradék krémet. A...

16. 

A tetejét fehér csokoládés reszelékkel díszítjük.

A tetejét fehér csokoládés reszelékkel...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés