RECEPTEK

Kakaós-túrós torta fehércsokoládéval

Kakaós-túrós torta fehércsokoládéval

Recept egy fantasztikus tortára kakaós piskótából, fehér csokoládé-túrós krémmel.

recept,recept fotó,fehércsokoládé,kakaó,túró, lágy,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Torták  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fehércsokoládé250gramm
habtejszín (30-33%)500milliliter
kakaó2evőkanál
kristálycukor150gramm
repceolaj50milliliter
rétesliszt150gramm
saját választás szerinti lekvár120gramm
sütőpor7.5gramm
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
túró, lágy500gramm
zselatin15gramm

 

Recept

1. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  fehércsokoládé 250 gramm

Egy lábasban felmelegítjük a tejszínt és fehér csokoládét olvasztunk benne. Hűlni hagyjuk.

2. 

tojásfehérje 6 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

tojássárgája 6 darab  kristálycukor 150 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

4. 

rétesliszt 150 gramm  sütőpor 7.5 gramm  repceolaj 50 milliliter

Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, sütőport és egy kevés olajat. Amennyiben a tészta nagyon sűrű, hozzákeverünk az elkészített fehérje habból egy keveset.

5. 

kakaó 2 evőkanál

Hozzákeverjük a kakaóport és az elkészített fehérje habot.

6. 

A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, és a forma széleit kikenjük vajjal. A formába egyenletesen beleöntjük a tésztát, egy kicsit megrázzuk, hogy eltávolítsuk a buborékokat.

7. 

40 percig 170°C fokon sütjük.

8. 

túró, lágy 500 gramm

A kihűlt csokoládés tejszínbe hozzákeverjük a túrót.

9. 

zselatin 15 gramm

Egy kis vízben melegítve zselatint oldunk fel.

10. 

Majd gyorsan belekeverjük az elkészített krémhez.

11. 

A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk.

12. 

saját választás szerinti lekvár 60 gramm

Az alsó részt visszahelyezzük a sütőformába, majd megkenjük savanyúbb lekvárral.

13. 

A lekvárra ráhelyezzük egyenletesen a krém felét.

14. 

saját választás szerinti lekvár 60 gramm

A krémre ráhelyezzük a piskóta másik felét, majd újra megkenjük lekvárral.

15. 

A tetejére ráöntjük a maradék krémet. A formát nem nyitjuk ki, egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük.

16. 

A tetejét fehér csokoládés reszelékkel díszítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit