Kakaós-túrós torta fehércsokoládéval

Recept egy fantasztikus tortára kakaós piskótából, fehér csokoládé-túrós krémmel.
recept,recept fotó,fehércsokoládé,kakaó,túró, lágy,Torták
Torták
Főzőcske
Adag
12
Adag tömege
172 g
Adag energiatartalma
491 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 30 min.
Nehézség
nagy
kategóriak
Torták ›Hozzávalók
Hozzávalók
fehércsokoládé | 250 1348 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 500 1555 | milliliter kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 150 603 | gramm kcal | |
repceolaj | 50 450 | milliliter kcal | |
rétesliszt | 150 534 | gramm kcal | |
saját választás szerinti lekvár | 120 240 | gramm kcal | |
sütőpor | 7.5 6 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 6 101 | darab kcal | |
tojássárgája | 6 342 | darab kcal | |
túró, lágy | 500 595 | gramm kcal | |
zselatin | 15 54 | gramm kcal |
Recept
1.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • fehércsokoládé 250 gramm
Egy lábasban felmelegítjük a tejszínt és fehér csokoládét olvasztunk benne. Hűlni hagyjuk.



4.
rétesliszt 150 gramm • sütőpor 7.5 gramm • repceolaj 50 milliliter
Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, sütőport és egy kevés olajat. Amennyiben a tészta nagyon sűrű, hozzákeverünk az elkészített fehérje habból egy keveset.


6.
A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, és a forma széleit kikenjük vajjal. A formába egyenletesen beleöntjük a tésztát, egy kicsit megrázzuk, hogy eltávolítsuk a buborékokat.

7.
40 percig 170°C fokon sütjük.



10.
Majd gyorsan belekeverjük az elkészített krémhez.

11.
A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk.

12.
saját választás szerinti lekvár 60 gramm
Az alsó részt visszahelyezzük a sütőformába, majd megkenjük savanyúbb lekvárral.

13.
A lekvárra ráhelyezzük egyenletesen a krém felét.

14.
saját választás szerinti lekvár 60 gramm
A krémre ráhelyezzük a piskóta másik felét, majd újra megkenjük lekvárral.

15.
A tetejére ráöntjük a maradék krémet. A formát nem nyitjuk ki, egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük.

16.
A tetejét fehér csokoládés reszelékkel díszítjük.

Jó étvágyat!