Kakaós-túrós torta fehércsokoládéval
Recept egy fantasztikus tortára kakaós piskótából, fehér csokoládé-túrós krémmel.
recept,recept fotó,fehércsokoládé,kakaó,túró, lágy,Torták
Torták
kategóriak
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
fehércsokoládé | 250 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
repceolaj | 50 | milliliter | |
rétesliszt | 150 | gramm | |
saját választás szerinti lekvár | 120 | gramm | |
sütőpor | 7.5 | gramm | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
túró, lágy | 500 | gramm | |
zselatin | 15 | gramm |
Recept
1.
habtejszín (30-33%) 500 milliliter • fehércsokoládé 250 gramm
Egy lábasban felmelegítjük a tejszínt és fehér csokoládét olvasztunk benne. Hűlni hagyjuk.
4.
rétesliszt 150 gramm • sütőpor 7.5 gramm • repceolaj 50 milliliter
Fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, sütőport és egy kevés olajat. Amennyiben a tészta nagyon sűrű, hozzákeverünk az elkészített fehérje habból egy keveset.
6.
A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, és a forma széleit kikenjük vajjal. A formába egyenletesen beleöntjük a tésztát, egy kicsit megrázzuk, hogy eltávolítsuk a buborékokat.
7.
40 percig 170°C fokon sütjük.
10.
Majd gyorsan belekeverjük az elkészített krémhez.
11.
A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk.
12.
saját választás szerinti lekvár 60 gramm
Az alsó részt visszahelyezzük a sütőformába, majd megkenjük savanyúbb lekvárral.
13.
A lekvárra ráhelyezzük egyenletesen a krém felét.
14.
saját választás szerinti lekvár 60 gramm
A krémre ráhelyezzük a piskóta másik felét, majd újra megkenjük lekvárral.
15.
A tetejére ráöntjük a maradék krémet. A formát nem nyitjuk ki, egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük.
16.
A tetejét fehér csokoládés reszelékkel díszítjük.
Jó étvágyat!