Csokoládés mákos torta

Édes pici torta amiből elég egy kis szelet. Ha mégis csak kevés lenne, elég megduplázni a hozzávalókat és nagyobb tortaformát használni.
recept,recept fotó,őrölt mák,csokoládé,fehércsokoládé,Torták
Torták
kategóriak
Torták ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 100 513 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | ½ 7 | teáskanál kcal | |
fehércsokoládé | 100 539 | gramm kcal | |
finomliszt | 50 174 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 3 140 | evőkanál kcal | |
habtejszín (30-33%) | 20 63 | milliliter kcal | |
méz | 60 197 | gramm kcal | |
pisztácia | 15 84 | gramm kcal | |
rum | 2 72 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
szamócás jam | 2 74 | evőkanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tojásfehérje | 3 51 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
vaj | 100 734 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
őrölt mák | 50 271 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 50 gramm • őrölt mák 50 gramm • csokoládé 100 gramm • habtejszín (30-33%) 3 evőkanál
A lisztet a mákkal összekeverjük. Gőzfürdőben felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel együtt és hagyjuk kihűlni.




6.
...és újra jól összekeverjük.

7.
Ezután hozzászórjuk a lisztet a mákkal. A végén pedig könnyedén beleforgatjuk a fehérje habot.

8.
A tésztát egy kisebb torta formába öntjük amit előtte kivajaztunk és lisztel meghintettünk. 160°C sütjük legalább egy fél órán keresztül. A torta akkor van készen ha beleszúrunk egy hurka pálcikát és miután kihúzzuk a pálcika száraz marad.


10.
....az egész torta felületén és hagyjuk teljesen kihűlni.


12.
fehércsokoládé 100 gramm • habtejszín (30-33%) 20 milliliter
Gőzfürdőben felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel együtt.

13.
A csokoládét ráöntjük a torta széleire...

14.
...majd szépen egyenletesen a torta egész felületére és óvatosan szétkenjük.

15.
Megszórjuk a pisztáciával és hűvös helyen hagyjuk megszáradni a csokoládét.

16.
Szeletekre vágjuk...

17.
...és azonnal tálalhatjuk.

Jó étvágyat!