Csokoládés mákos torta
Édes pici torta amiből elég egy kis szelet. Ha mégis csak kevés lenne, elég megduplázni a hozzávalókat és nagyobb tortaformát használni.
recept,recept fotó,őrölt mák,csokoládé,fehércsokoládé,Torták
Torták
kategóriak
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 100 | gramm | |
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
fehércsokoládé | 100 | gramm | |
finomliszt | 50 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 3 | evőkanál | |
habtejszín (30-33%) | 20 | milliliter | |
méz | 60 | gramm | |
pisztácia | 15 | gramm | |
rum | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | - | ||
szamócás jam | 2 | evőkanál | |
só | 1 | csipet | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
vaj | - | ||
őrölt mák | 50 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 50 gramm • őrölt mák 50 gramm • csokoládé 100 gramm • habtejszín (30-33%) 3 evőkanál
A lisztet a mákkal összekeverjük. Gőzfürdőben felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel együtt és hagyjuk kihűlni.
6.
...és újra jól összekeverjük.
7.
Ezután hozzászórjuk a lisztet a mákkal. A végén pedig könnyedén beleforgatjuk a fehérje habot.
8.
A tésztát egy kisebb torta formába öntjük amit előtte kivajaztunk és lisztel meghintettünk. 160°C sütjük legalább egy fél órán keresztül. A torta akkor van készen ha beleszúrunk egy hurka pálcikát és miután kihúzzuk a pálcika száraz marad.
10.
....az egész torta felületén és hagyjuk teljesen kihűlni.
12.
fehércsokoládé 100 gramm • habtejszín (30-33%) 20 milliliter
Gőzfürdőben felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel együtt.
13.
A csokoládét ráöntjük a torta széleire...
14.
...majd szépen egyenletesen a torta egész felületére és óvatosan szétkenjük.
15.
Megszórjuk a pisztáciával és hűvös helyen hagyjuk megszáradni a csokoládét.
16.
Szeletekre vágjuk...
17.
...és azonnal tálalhatjuk.
Jó étvágyat!