szakacsreceptek.hu

Csokoládés mákos torta

    

Édes pici torta amiből elég egy kis szelet. Ha mégis csak kevés lenne, elég megduplázni a hozzávalókat és nagyobb tortaformát használni.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
csokoládé100gramm
fahéj, őrölt½teáskanál
fehércsokoládé100gramm
finomliszt50gramm
habtejszín (30-33%)3evőkanál
habtejszín (30-33%)20milliliter
méz 60gramm
pisztácia15gramm
rum2evőkanál
rétesliszt-
szamócás jam2evőkanál
1csipet
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
vaj100gramm
vaj-
őrölt mák50gramm

1. 

finomliszt 50 gramm  őrölt mák 50 gramm  csokoládé 100 gramm  habtejszín (30-33%) 3 evőkanál

A lisztet a mákkal összekeverjük. Gőzfürdőben felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel együtt és hagyjuk kihűlni.

2. 

tojásfehérje 3 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

3. 

méz  60 gramm  vaj 100 gramm

Egy tálbán alaposan kikeverjük a vajat a mézzel.

4. 

tojássárgája 3 darab

Hozzáadjuk a tojássárgákat és habosra keverjük.

5. 

rum 2 evőkanál  fahéj, őrölt ½ teáskanál

A masszához hozzáadjuk a rumot, fahéjat, csokoládét...

6. 

...és újra jól összekeverjük.

7. 

Ezután hozzászórjuk a lisztet a mákkal. A végén pedig könnyedén beleforgatjuk a fehérje habot.

8. 

vaj  rétesliszt

A tésztát egy kisebb torta formába öntjük amit előtte kivajaztunk és lisztel meghintettünk. 160°C sütjük legalább egy fél órán keresztül. A torta akkor van készen ha beleszúrunk egy hurka pálcikát és miután kihúzzuk a pálcika száraz marad.

9. 

szamócás jam 2 evőkanál

Ha a tortán kellően kihűlt megkenjük lekvárral...

10. 

....az egész torta felületén és hagyjuk teljesen kihűlni.

11. 

pisztácia 15 gramm

A pisztáciát apróra vágjuk.

12. 

fehércsokoládé 100 gramm  habtejszín (30-33%) 20 milliliter

Gőzfürdőben felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel együtt.

13. 

A csokoládét ráöntjük a torta széleire...

14. 

...majd szépen egyenletesen a torta egész felületére és óvatosan szétkenjük.

15. 

Megszórjuk a pisztáciával és hűvös helyen hagyjuk megszáradni a csokoládét.

16. 

Szeletekre vágjuk...

17. 

...és azonnal tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés