Csokoládés mákos torta
![Csokoládés mákos torta](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001985/img_hu_4x3/csokolades-makos-torta_00180.jpg)
Édes pici torta amiből elég egy kis szelet. Ha mégis csak kevés lenne, elég megduplázni a hozzávalókat és nagyobb tortaformát használni.
recept,recept fotó,őrölt mák,csokoládé,fehércsokoládé,Torták
Torták
kategóriak
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 100 | gramm | |
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
fehércsokoládé | 100 | gramm | |
finomliszt | 50 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 3 | evőkanál | |
habtejszín (30-33%) | 20 | milliliter | |
méz | 60 | gramm | |
pisztácia | 15 | gramm | |
rum | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | - | ||
szamócás jam | 2 | evőkanál | |
só | 1 | csipet | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
vaj | - | ||
őrölt mák | 50 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 50 gramm • őrölt mák 50 gramm • csokoládé 100 gramm • habtejszín (30-33%) 3 evőkanál
A lisztet a mákkal összekeverjük. Gőzfürdőben felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel együtt és hagyjuk kihűlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6256.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6262.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6253.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6259.jpg)
6.
...és újra jól összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6264.jpg)
7.
Ezután hozzászórjuk a lisztet a mákkal. A végén pedig könnyedén beleforgatjuk a fehérje habot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6265.jpg)
8.
A tésztát egy kisebb torta formába öntjük amit előtte kivajaztunk és lisztel meghintettünk. 160°C sütjük legalább egy fél órán keresztül. A torta akkor van készen ha beleszúrunk egy hurka pálcikát és miután kihúzzuk a pálcika száraz marad.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6272.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6304.jpg)
10.
....az egész torta felületén és hagyjuk teljesen kihűlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6307.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6275.jpg)
12.
fehércsokoládé 100 gramm • habtejszín (30-33%) 20 milliliter
Gőzfürdőben felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel együtt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6310.jpg)
13.
A csokoládét ráöntjük a torta széleire...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6313.jpg)
14.
...majd szépen egyenletesen a torta egész felületére és óvatosan szétkenjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6317.jpg)
15.
Megszórjuk a pisztáciával és hűvös helyen hagyjuk megszáradni a csokoládét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6364.jpg)
16.
Szeletekre vágjuk...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6367.jpg)
17.
...és azonnal tálalhatjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001985/small/IMG_6377.jpg)
Jó étvágyat!