RECEPTEK

Kézzel nyújtott rétes, meggyes - mákos töltelékkel

Kézzel nyújtott rétes, meggyes - mákos töltelékkel

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Ez a házi meggyes-mákos rétes visszarepít a gyermekkorodba. Akkor tökéletes, ha a lapok vékonyak, a hagyományos tölteléket pedig egy kicsit felturbózod. Egy kiló lisztből két darab rétes készíthetünk. Az egyik lehet mákos a másik pedig túrós vagy almás.

recept,recept fotó,meggy,őrölt mák,Rétesek,Szezonális receptek

Rétesek

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

ecet

1

7

kcal

finomliszt 00 Extra

1

3480

kilogramm

kcal

kristálycukor

2

121

evőkanál

kcal

meggy

500

250

gramm

kcal

0

??

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaj

120

881

gramm

kcal

víz

2

0

deciliter

kcal

őrölt mák

150

812

gramm

kcal

 

Recept

1. A tészta elkészítése

finomliszt 00 Extra 1 kilogramm

A lisztet átszitáljuk.

A lisztet átszitáljuk....

2. 

víz 2 deciliter  ecet 1 Pl

Langyos vízbe, ecetet öntünk és megkeverjük.

Langyos vízbe, ecetet öntünk és megkeverjük....

3. 

tyúk tojás 1 darab  vaj 60 gramm 

Hozzáadjuk a tojást, pici sót majd bele öntsük a megolvasztott vajat. És gyúrunk belőle sima, fényes tésztát. Akkor jó, ha elválik az edény falától és a kéztől.

 Hozzáadjuk a tojást, pici sót majd bele...

4. 

Ha kész, egy liszttel megszórt deszkán két cipóra osztjuk.Letakarjuk egy felmelegített nagyobb edénnyel. Ezután 45 percig pihentetjük.

Ha kész, egy liszttel megszórt deszkán két...

5. 

Terítsük le az asztalt egy tiszta konyharuhával vagy fehér abrosszal, szórjuk meg liszttel, és tegyük a közepére a cipót.

6. 

vaj 60 gramm

Kenjük meg olvasztott vajjal, majd a kézfej segítségével, mindig alányúlva, körkörösen haladva, nyújtsuk az asztal széle felé óvatosan, hogy ne lyukadjon ki.

Kenjük meg olvasztott vajjal, majd a kézfej...

7. 

Ha már elég vékony, vágjuk le a széléről a vastagabb részt. Hagyjuk száradni pár percig, majd meg locsoljuk vajjal, hajtsuk fel mind a négy szélét, és újból permetezzük meg.

Ha már elég vékony, vágjuk le a széléről a...

8. 

...

9. A töltelék

meggy 500 gramm  kristálycukor 2 evőkanál  őrölt mák 150 gramm

A hosszabbik oldalára halmozzuk végig a meggyet, mákot és a cukrot. Ha a meggyet kimagozzuk, hagyjuk egy ideig lecsepegni. A tésztát megszórhatjuk még zsemlemorzsával is.

A hosszabbik oldalára halmozzuk végig a meggyet,...

10. 

A tésztát a terítő segítségével tekerjük fel így nem fog kifolyni a töltelék.

A tésztát a terítő segítségével tekerjük...

11. 

A terítő segítségével tovább folytatjuk a tekerést.

A terítő segítségével tovább folytatjuk a...

12. 

A tésztát óvatosan a terítő segítségével ráhelyezzük a kizsírozott lapra és patkó formára formázzuk. Újra meg locsoljuk olvasztott vajjal.

A tésztát óvatosan a terítő segítségével...

13. 

Előmelegített sütőben, 240°C arany barnára sütjük.

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés