szakacsreceptek.hu

Ricottás sütemény meggyel

    

A ricottának köszönhetően lágy és a meggynek köszönhetően frissítő, mindez ropogós leveles tésztával kombinálva. Ínycsiklandozó desszert, amelyet érdemes kipróbálni.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Ricotta sajt500gramm
burgonyakeményítő3teáskanál
kristálycukor7evőkanál
leveles tészta275gramm
meggy350gramm
tyúk tojás2darab
zsemlemorzsa2evőkanál
őrölt kardamon½teáskanál

1. 

tyúk tojás 2 darab  kristálycukor 5 evőkanál  őrölt kardamon ½ teáskanál  burgonyakeményítő 3 teáskanál  Ricotta sajt 500 gramm

A megadott hozzávalókat egy mély tálba rakjuk, és lágy krémet készítünk belűlük.

2. 

meggy 350 gramm

A meggyet megmossuk és kimagozzuk.

3. 

leveles tészta 275 gramm

Egy mély tepsit sütőpapírral bélelünk, majd belehelyezünk egy ugyanolyan méretre nyújtott leveles tésztát.

4. 

A leveles tésztára ráöntjük a krémet, majd megszórjuk a meggyel.

5. 

zsemlemorzsa 2 evőkanál  kristálycukor 2 evőkanál

A tetejét egyenletesen megszórjuk zsemlemorzsával és cukorral.

6. 

45 percig 180°C fokon sütjük.

7. Tálalás

Felszeletelve még melegen tálaljuk.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés