Ricottás sütemény meggyel

A ricottának köszönhetően lágy és a meggynek köszönhetően frissítő, mindez ropogós leveles tésztával kombinálva. Ínycsiklandozó desszert, amelyet érdemes kipróbálni.
recept,recept fotó,Ricotta sajt,meggy,Sütemények,Szezonális receptek
Sütemények
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
174 g
Adag energiatartalma
360 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 20 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
Ricotta sajt | 500 870 | gramm kcal | |
burgonyakeményítő | 3 12 | teáskanál kcal | |
kristálycukor | 7 423 | evőkanál kcal | |
leveles tészta | 275 1100 | gramm kcal | |
meggy | 350 175 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 2 112 | evőkanál kcal | |
őrölt kardamon | ½ 10 | teáskanál kcal |
Recept
1.
tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 5 evőkanál • őrölt kardamon ½ teáskanál • burgonyakeményítő 3 teáskanál • Ricotta sajt 500 gramm
A megadott hozzávalókat egy mély tálba rakjuk, és lágy krémet készítünk belűlük.


3.
leveles tészta 275 gramm
Egy mély tepsit sütőpapírral bélelünk, majd belehelyezünk egy ugyanolyan méretre nyújtott leveles tésztát.

4.
A leveles tésztára ráöntjük a krémet, majd megszórjuk a meggyel.

5.
zsemlemorzsa 2 evőkanál • kristálycukor 2 evőkanál
A tetejét egyenletesen megszórjuk zsemlemorzsával és cukorral.

6.
45 percig 180°C fokon sütjük.

7. Tálalás
Felszeletelve még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!