Ricottás sütemény meggyel
A ricottának köszönhetően lágy és a meggynek köszönhetően frissítő, mindez ropogós leveles tésztával kombinálva. Ínycsiklandozó desszert, amelyet érdemes kipróbálni.
recept,recept fotó,Ricotta sajt,meggy,Sütemények
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
Ricotta sajt | 500 | gramm | |
burgonyakeményítő | 3 | teáskanál | |
kristálycukor | 7 | evőkanál | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
meggy | 350 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsemlemorzsa | 2 | evőkanál | |
őrölt kardamon | ½ | teáskanál |
Recept
1.
tyúk tojás 2 darab • kristálycukor 5 evőkanál • őrölt kardamon ½ teáskanál • burgonyakeményítő 3 teáskanál • Ricotta sajt 500 gramm
A megadott hozzávalókat egy mély tálba rakjuk, és lágy krémet készítünk belűlük.
3.
leveles tészta 275 gramm
Egy mély tepsit sütőpapírral bélelünk, majd belehelyezünk egy ugyanolyan méretre nyújtott leveles tésztát.
4.
A leveles tésztára ráöntjük a krémet, majd megszórjuk a meggyel.
5.
zsemlemorzsa 2 evőkanál • kristálycukor 2 evőkanál
A tetejét egyenletesen megszórjuk zsemlemorzsával és cukorral.
6.
45 percig 180°C fokon sütjük.
7. Tálalás
Felszeletelve még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!