szakacsreceptek.hu

Duna szelet

    

Közkedvelt recept a meggyes duna szeletek elkészítésére, krémmel és csokoládés öntettel.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
cukrász öntet, csokoládés100gramm
kakaó50gramm
kristálycukor30gramm
meggy500gramm
porcukor200gramm
rum2evőkanál
rétesliszt300gramm
sütőpor2teáskanál
tyúk tojás4darab
vaj300gramm
vaníliás puding -por40gramm
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. A tészta elkészítése

vaj 200 gramm  porcukor 200 gramm

A vajat összekeverjük a cukorral.

A tészta elkészítése

2. 

tyúk tojás 4 darab  rum 1 evőkanál

Fokozatosan hozzákeverjük a tojást, majd kézi mixerrel összekeverjük. Hozzáadjuk a rumot.

3. 

rétesliszt 300 gramm  sütőpor 2 teáskanál

A vajas masszához hozzáöntjük a sütőporral kevert lisztet.

4. 

vaj

Tésztát dolgozunk ki, amelynek a felét ráhelyezzük a vajjal kikent tepsire.

5. 

kakaó 50 gramm  rum 1 evőkanál

A tészta másik felét összekeverjük kakaóval és újra rumot öntünk hozzá. A tésztát rákenjük az első rétegre.

6. 

meggy 500 gramm

A tésztába félbevágott kimagozott meggyeket nyomkodunk. 30 percig sütjük, 180° C hőmérsékletnél.

7. A krém elkészítése

vaníliás puding -por 40 gramm  zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  kristálycukor 30 gramm  vaj 100 gramm

Pudingporból, cukorból és tejből sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlni, belekeverjük a vajat és lassan rákenjük a kihűlt meggyes tésztára.

A krém elkészítése

8. Csokoládés máz

cukrász öntet, csokoládés 100 gramm

A süteményt 30 percre a hűtőbe helyezzük, a végén pedig leöntjük a csokoládés mázzal.

Csokoládés máz

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés