szakacsreceptek.hu

Duna szelet

Közkedvelt recept a meggyes duna szeletek elkészítésére, krémmel és csokoládés öntettel.

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Cukrász öntet, csokoládés100gramm
Kakaó50gramm
Kristálycukor30gramm
Meggy500gramm
Porcukor200gramm
Rum2evőkanál
Rétesliszt300gramm
Sütőpor2teáskanál
Tyúk tojás4darab
Vaj300gramm
Vaníliás puding -por40gramm
Zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. A tészta elkészítése

vaj 200 g  porcukor 200 g

A vajat összekeverjük a cukorral.

A tészta elkészítése

2. 

tyúk tojás 4 db  rum 1 EK

Fokozatosan hozzákeverjük a tojást, majd kézi mixerrel összekeverjük. Hozzáadjuk a rumot.

3. 

rétesliszt 300 g  sütőpor 2 TK

A vajas masszához hozzáöntjük a sütőporral kevert lisztet.

4. 

vaj

Tésztát dolgozunk ki, amelynek a felét ráhelyezzük a vajjal kikent tepsire.

5. 

kakaó 50 g  rum 1 EK

A tészta másik felét összekeverjük kakaóval és újra rumot öntünk hozzá. A tésztát rákenjük az első rétegre.

6. 

meggy 500 g

A tésztába félbevágott kimagozott meggyeket nyomkodunk. 30 percig sütjük, 180° C hőmérsékletnél.

7. A krém elkészítése

vaníliás puding -por 40 g  zsírszegény tej 1,5% 500 ml  kristálycukor 30 g  vaj 100 g

Pudingporból, cukorból és tejből sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlni, belekeverjük a vajat és lassan rákenjük a kihűlt meggyes tésztára.

A krém elkészítése

8. Csokoládés máz

cukrász öntet, csokoládés 100 g

A süteményt 30 percre a hűtőbe helyezzük, a végén pedig leöntjük a csokoládés mázzal.

Csokoládés máz

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés