szakacsreceptek.hu

Duna szelet

Duna szelet

    

Közkedvelt recept a meggyes duna szeletek elkészítésére, krémmel és csokoládés öntettel.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
cukrász öntet, csokoládés100gramm
kakaó50gramm
kristálycukor30gramm
meggy500gramm
porcukor200gramm
rum2evőkanál
rétesliszt300gramm
sütőpor2teáskanál
tyúk tojás4darab
vaj300gramm
vaníliás puding -por40gramm
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. A tészta elkészítése

vaj 200 gramm  porcukor 200 gramm

A vajat összekeverjük a cukorral.

A tészta elkészítése

2. 

tyúk tojás 4 darab  rum 1 evőkanál

Fokozatosan hozzákeverjük a tojást, majd kézi mixerrel összekeverjük. Hozzáadjuk a rumot.

3. 

rétesliszt 300 gramm  sütőpor 2 teáskanál

A vajas masszához hozzáöntjük a sütőporral kevert lisztet.

4. 

vaj

Tésztát dolgozunk ki, amelynek a felét ráhelyezzük a vajjal kikent tepsire.

5. 

kakaó 50 gramm  rum 1 evőkanál

A tészta másik felét összekeverjük kakaóval és újra rumot öntünk hozzá. A tésztát rákenjük az első rétegre.

6. 

meggy 500 gramm

A tésztába félbevágott kimagozott meggyeket nyomkodunk. 30 percig sütjük, 180° C hőmérsékletnél.

7. A krém elkészítése

vaníliás puding -por 40 gramm  zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  kristálycukor 30 gramm  vaj 100 gramm

Pudingporból, cukorból és tejből sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlni, belekeverjük a vajat és lassan rákenjük a kihűlt meggyes tésztára.

A krém elkészítése

8. Csokoládés máz

cukrász öntet, csokoládés 100 gramm

A süteményt 30 percre a hűtőbe helyezzük, a végén pedig leöntjük a csokoládés mázzal.

Csokoládés máz

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés