RECEPTEK

Epres sütemény agar- agar zselatinnal.

Epres sütemény agar- agar zselatinnal.

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Kiváló szelet egészséges zselatinnal, agar -agar tengeri vörösmoszatokból nyert poliszacharid-keverék, sűrítő- és gélképző anyaggal .Az agar-agar - más néven Japán zselatin - teljes íztelenségének köszönhetően tökéletes alternatívája az állati eredetű, illetve a kémiai alapokon előállított zselatinoknak.

recept,recept fotó,eper,Agar,Sütemények,Laktózmentes

Sütemények

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

Agar

6

21

gramm

kcal

dió

40

270

gramm

kcal

dióolaj

4

??

evőkanál

kcal

eper

400

172

gramm

kcal

kristálycukor

0

??

kcal

méz

0

??

kcal

porcukor

80

311

gramm

kcal

rétesliszt

80

285

gramm

kcal

szódabikarbóna

4

??

gramm

kcal

tojásfehérje

4

68

darab

kcal

tojássárgája

4

228

darab

kcal

víz

4

133

evőkanál

kcal

víz

500

1105

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

2. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 80 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

3. 

dióolaj 4 evőkanál  víz 4 evőkanál  rétesliszt 80 gramm  szódabikarbóna 4 gramm

Hozzáadjuk az olajat, vizet és a lisztet amelyhez szódabikarbónát illetve ( sütőport) kevertünk szét- egy fél teás kanálnyit.

Hozzáadjuk az olajat, vizet és a lisztet...

4. 

Belekeverjük a fehérje habot.

Belekeverjük a fehérje habot....

5. 

dió 40 gramm

A tésztát szilikon formába öntjük ( 30 cm átmérőjű). Megszórjuk a durvára vágott dióbéllel.

A tésztát szilikon formába öntjük ( 30 cm...

6. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

15 percig 180°C fokon sütjük....

7. 

eper 400 gramm

Az epreket megmossuk...

Az epreket megmossuk......

8. 

.. minden egye epret fogvájóval átszúrjuk és eltávolítjuk a zöld szárait. Szeletekre vágjuk.

.. minden egye epret fogvájóval átszúrjuk és...

9. 

Az eper szeleteket a piskótára rakjuk.

Az eper szeleteket a piskótára rakjuk....

10. 

víz 500 milliliter

A maradék epret vízzel összeturmixoljuk.

A maradék epret vízzel összeturmixoljuk....

11. 

kristálycukor  méz   Agar 6 gramm

Majd egy lábasba öntjük, cukrot esetleg mézet adunk hozzá, azután hozzáadjuk az agar- agar zselatint és felforraljuk.

Majd egy lábasba öntjük, cukrot esetleg mézet...

12. 

Átszűrjük.

Átszűrjük....

13. 

A zselatint fokozatosan lehűtjük. Ezt gyorsabban el érhetjük hideg vízfürdőben is.

A zselatint fokozatosan lehűtjük. Ezt gyorsabban...

14. 

Rá öntjük a süteményre.

Rá öntjük a süteményre....

15. 

Szoba hőmérsékleten kb 30-45 percig álni hagyjuk. Ezután hűtőbe is helyezhetjük hogy jobban megkeményedjen.

Szoba hőmérsékleten kb 30-45 percig álni...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés