Epres sütemény agar- agar zselatinnal.

Kiváló szelet egészséges zselatinnal, agar -agar tengeri vörösmoszatokból nyert poliszacharid-keverék, sűrítő- és gélképző anyaggal .Az agar-agar - más néven Japán zselatin - teljes íztelenségének köszönhetően tökéletes alternatívája az állati eredetű, illetve a kémiai alapokon előállított zselatinoknak.
recept,recept fotó,eper,Agar,Sütemények,Laktózmentes
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
Agar | 6 21 | gramm kcal | |
dió | 40 270 | gramm kcal | |
dióolaj | 4 ?? | evőkanál kcal | |
eper | 400 172 | gramm kcal | |
kristálycukor | 0 ?? | kcal | |
méz | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 80 311 | gramm kcal | |
rétesliszt | 80 285 | gramm kcal | |
szódabikarbóna | 4 ?? | gramm kcal | |
tojásfehérje | 4 68 | darab kcal | |
tojássárgája | 4 228 | darab kcal | |
víz | 4 133 | evőkanál kcal | |
víz | 500 1105 | milliliter kcal |
Recept


3.
dióolaj 4 evőkanál • víz 4 evőkanál • rétesliszt 80 gramm • szódabikarbóna 4 gramm
Hozzáadjuk az olajat, vizet és a lisztet amelyhez szódabikarbónát illetve ( sütőport) kevertünk szét- egy fél teás kanálnyit.

4.
Belekeverjük a fehérje habot.

5.
dió 40 gramm
A tésztát szilikon formába öntjük ( 30 cm átmérőjű). Megszórjuk a durvára vágott dióbéllel.

6.
15 percig 180°C fokon sütjük.


8.
.. minden egye epret fogvájóval átszúrjuk és eltávolítjuk a zöld szárait. Szeletekre vágjuk.

9.
Az eper szeleteket a piskótára rakjuk.


11.
kristálycukor • méz • Agar 6 gramm
Majd egy lábasba öntjük, cukrot esetleg mézet adunk hozzá, azután hozzáadjuk az agar- agar zselatint és felforraljuk.

12.
Átszűrjük.

13.
A zselatint fokozatosan lehűtjük. Ezt gyorsabban el érhetjük hideg vízfürdőben is.

14.
Rá öntjük a süteményre.

15.
Szoba hőmérsékleten kb 30-45 percig álni hagyjuk. Ezután hűtőbe is helyezhetjük hogy jobban megkeményedjen.

Jó étvágyat!