szakacsreceptek.hu

Epres sütemény agar- agar zselatinnal.

    

Kiváló szelet egészséges zselatinnal, agar -agar tengeri vörösmoszatokból nyert poliszacharid-keverék, sűrítő- és gélképző anyaggal .Az agar-agar - más néven Japán zselatin - teljes íztelenségének köszönhetően tökéletes alternatívája az állati eredetű, illetve a kémiai alapokon előállított zselatinoknak.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
Agar6gramm
dió40gramm
dióolaj4evőkanál
eper400gramm
kristálycukor-
méz -
porcukor80gramm
rétesliszt80gramm
szódabikarbóna4gramm
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
víz4evőkanál
víz500milliliter

1. 

tojásfehérje 4 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

tojássárgája 4 darab  porcukor 80 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

3. 

dióolaj 4 evőkanál  víz 4 evőkanál  rétesliszt 80 gramm  szódabikarbóna 4 gramm

Hozzáadjuk az olajat, vizet és a lisztet amelyhez szódabikarbónát illetve ( sütőport) kevertünk szét- egy fél teás kanálnyit.

4. 

Belekeverjük a fehérje habot.

5. 

dió 40 gramm

A tésztát szilikon formába öntjük ( 30 cm átmérőjű). Megszórjuk a durvára vágott dióbéllel.

6. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

eper 400 gramm

Az epreket megmossuk...

8. 

.. minden egye epret fogvájóval átszúrjuk és eltávolítjuk a zöld szárait. Szeletekre vágjuk.

9. 

Az eper szeleteket a piskótára rakjuk.

10. 

víz 500 milliliter

A maradék epret vízzel összeturmixoljuk.

11. 

kristálycukor  méz   Agar 6 gramm

Majd egy lábasba öntjük, cukrot esetleg mézet adunk hozzá, azután hozzáadjuk az agar- agar zselatint és felforraljuk.

12. 

Átszűrjük.

13. 

A zselatint fokozatosan lehűtjük. Ezt gyorsabban el érhetjük hideg vízfürdőben is.

14. 

Rá öntjük a süteményre.

15. 

Szoba hőmérsékleten kb 30-45 percig álni hagyjuk. Ezután hűtőbe is helyezhetjük hogy jobban megkeményedjen.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés