Epres sütemény agar- agar zselatinnal.
![Epres sütemény agar- agar zselatinnal.](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001443/img_hu_4x3/epres-sutemeny-agar-agar-zselatinnal_00180.jpg)
Kiváló szelet egészséges zselatinnal, agar -agar tengeri vörösmoszatokból nyert poliszacharid-keverék, sűrítő- és gélképző anyaggal .Az agar-agar - más néven Japán zselatin - teljes íztelenségének köszönhetően tökéletes alternatívája az állati eredetű, illetve a kémiai alapokon előállított zselatinoknak.
recept,recept fotó,eper,Agar,Sütemények,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Sütemények
Hozzávalók
Hozzávalók
Agar | 6 | gramm | |
dió | 40 | gramm | |
dióolaj | 4 | evőkanál | |
eper | 400 | gramm | |
kristálycukor | - | ||
méz | - | ||
porcukor | 80 | gramm | |
rétesliszt | 80 | gramm | |
szódabikarbóna | 4 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
víz | 4 | evőkanál | |
víz | 500 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2025.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2028.jpg)
3.
dióolaj 4 evőkanál • víz 4 evőkanál • rétesliszt 80 gramm • szódabikarbóna 4 gramm
Hozzáadjuk az olajat, vizet és a lisztet amelyhez szódabikarbónát illetve ( sütőport) kevertünk szét- egy fél teás kanálnyit.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2033.jpg)
4.
Belekeverjük a fehérje habot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2035.jpg)
5.
dió 40 gramm
A tésztát szilikon formába öntjük ( 30 cm átmérőjű). Megszórjuk a durvára vágott dióbéllel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2037.jpg)
6.
15 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2039.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2043.jpg)
8.
.. minden egye epret fogvájóval átszúrjuk és eltávolítjuk a zöld szárait. Szeletekre vágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2045.jpg)
9.
Az eper szeleteket a piskótára rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2047.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2048.jpg)
11.
kristálycukor • méz • Agar 6 gramm
Majd egy lábasba öntjük, cukrot esetleg mézet adunk hozzá, azután hozzáadjuk az agar- agar zselatint és felforraljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2051.jpg)
12.
Átszűrjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2052.jpg)
13.
A zselatint fokozatosan lehűtjük. Ezt gyorsabban el érhetjük hideg vízfürdőben is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2061.jpg)
14.
Rá öntjük a süteményre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2063.jpg)
15.
Szoba hőmérsékleten kb 30-45 percig álni hagyjuk. Ezután hűtőbe is helyezhetjük hogy jobban megkeményedjen.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001443/small/IMG_2064.jpg)
Jó étvágyat!