Mákkal töltött krumpligombóc

A főtt krumpliból és lisztből gyúrt tészták elképesztően nagy változatossággal képesek megjelenni a konyhában. Lehet belőlük édes szilvás gombóc, nudli, derelye vagy barátfüle, készülhet olasz gnocchinak sósan, paradicsomosan vagy sajtosan is.
recept,recept fotó,burgonya,őrölt mák,Édes ételek,Szezonális receptek
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 900 828 | gramm kcal | |
búzadara | 280 1011 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 80 322 | gramm kcal | |
szilvalekvár | 80 98 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 120 77 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
őrölt mák | 200 1082 | gramm kcal |
Recept

2.
Lereszeljük a krumplit.



5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 120 milliliter • kristálycukor 80 gramm
A tejet a cukorral felforraljuk.



8.
A mákból golyókat formálunk (2-2,5 cm).

9.
Lisztel hintett deszkán a tésztából henger formát készítünk (4,5 cm vastag). A hengereket karikákra vágjuk fel kb 1,5 cm (35 darabra).

10.
Minden egyes darabból lepény formát csinálunk, a közepébe helyezzük a mákos golyócskát és becsomagoljuk. Lisztben megforgatjuk.

11.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, egy pici sót adunk hozzá és belerakjuk a golyókat. Miután a felszínre úsztak, meg 4-5 percig főzzük.

12.
A golyókat szűrőkanállal kiszedjük.


Jó étvágyat!