szakacsreceptek.hu

Mákos- túrós nudli

    

Hagyományos recept egy lágy túrós nudlira, cukros mákkal megszórva és vajjal leöntve.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
búzadara80gramm
porcukor1evőkanál
rétesliszt80gramm
1csipet
tyúk tojás1darab
túró, lágy230gramm
vaj40gramm
őrölt mák4evőkanál

1. 

túró, lágy 230 gramm  tyúk tojás 1 darab   1 csipet

A túrót összekeverjük a tojással.

2. 

rétesliszt 80 gramm  búzadara 80 gramm

Hozzáadjuk a lisztet és a grízt. A kezünkkel szilárd tésztát gyúrunk amelyet nem kell lisztel megszórni mert a tészta nem ragad.

3. 

A tésztát két felé osztjuk, és külön fogjuk sodorni és főzni.

4. 

Ezután sodorjuk kb olyan vastagra mint a kisujjunk. Készítsünk közben el egy fazék vizet és forraljuk fel.

5. 

A nudlikat óvatosan bele rakjuk a forró vízbe és összekeverjük egy fakanállal.

6. 

Miután a felszínre úsztak hagyjuk még 3-4 percig főzni.

7. 

Ezután kiszedjük egy tálba. És a másik felét a tésztának is ugyanígy elkészítjük.

8. 

őrölt mák 4 evőkanál  porcukor 1 evőkanál  vaj 40 gramm

A nudlit megszórjuk mákkal, cukorral és leöntjük vajjal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés