Mákos- túrós nudli
Hagyományos recept egy lágy túrós nudlira, cukros mákkal megszórva és vajjal leöntve.
recept,recept fotó,túró, lágy,őrölt mák,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 80 | gramm | |
porcukor | 1 | evőkanál | |
rétesliszt | 80 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
túró, lágy | 230 | gramm | |
vaj | 40 | gramm | |
őrölt mák | 4 | evőkanál |
Recept

2.
rétesliszt 80 gramm • búzadara 80 gramm
Hozzáadjuk a lisztet és a grízt. A kezünkkel szilárd tésztát gyúrunk amelyet nem kell lisztel megszórni mert a tészta nem ragad.

3.
A tésztát két felé osztjuk, és külön fogjuk sodorni és főzni.

4.
Ezután sodorjuk kb olyan vastagra mint a kisujjunk. Készítsünk közben el egy fazék vizet és forraljuk fel.

5.
A nudlikat óvatosan bele rakjuk a forró vízbe és összekeverjük egy fakanállal.

6.
Miután a felszínre úsztak hagyjuk még 3-4 percig főzni.

7.
Ezután kiszedjük egy tálba. És a másik felét a tésztának is ugyanígy elkészítjük.

8.
őrölt mák 4 evőkanál • porcukor 1 evőkanál • vaj 40 gramm
A nudlit megszórjuk mákkal, cukorral és leöntjük vajjal.

Jó étvágyat!