RECEPTEK

Morvai kalács

Morvai kalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Ízletes édes kalácsok különféle töltelékekkel - túrós, mákos, diós, vagy esetleg lekváros. Az elkészítése több időt vesz igénybe, mivel a sütőlapra egyszerre nem fér fel nagyobb mennyiség. De az elfogyasztása nem vesz igénybe sok időt.

recept,recept fotó,őrölt mák,mazsola,túró, lágy,rétesliszt,Édes ételek,Cseh receptek

Édes ételek

Cseh receptek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darás liszt-
dió, darált-
finomliszt-
friss élesztő42gramm
kristálycukor60gramm
mazsola-
napraforgó olaj100milliliter
porcukor0
rétesliszt1000gramm
tyúk tojás-
tyúk tojás4darab
túró, lágy-
vaj-
vaníliacukor-
zsírszegény tej 1,5%½liter
zsírszegény tej 1,5%0
őrölt mák-

 

Recept

1. Töltelékek

őrölt mák  porcukor  zsírszegény tej 1,5%  dió, darált  porcukor  zsírszegény tej 1,5%  mazsola  túró, lágy  vaníliacukor

Mákos: a darált mákot cukorral keverjük, és leöntjük egy kevés meleg tejjel, majd az egészet összekeverjük.Diós: a darált diót cukorral keverjük, és leöntjük egy kevés tejjel, majd az egészet összekeverjük.Túrós: a szárított mazsolát beáztatjuk, majd leöntjük róluk a vizet és hozzákeverjük a túrót és vaníliás cukrot. A kalácsot egyfajta töltelékkel is tölthetjük, de akár töltelékek kombinációját is alkalmazhatjuk.

Mákos: a darált mákot cukorral keverjük, és...

2. Resztelt tészta

vaj  darás liszt  porcukor

Azokat a kalácsokat, amelyeket csak lékvárral szeretnénk tölteni, ajánlatos a tetején megszórni resztelt tésztával, hogy a lekvár jobban fixálódjon.A vajat összekeverjük a liszttel, cukorral, és az újaink között szétmorzsoljuk.

Azokat a kalácsokat, amelyeket csak lékvárral...

3. Tészta

rétesliszt 1000 gramm  tyúk tojás 4 darab  zsírszegény tej 1,5% ½ liter  napraforgó olaj 100 milliliter  kristálycukor 60 gramm  friss élesztő 42 gramm

Az elkészített tej felét megmelegítjük és ráöntjük az élesztőre, hozzáadunk egy kiskanál cukrot és egy kiskanál lisztet. Összekeverjük, majd a kovászt érni hagyjuk. Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a tojást, és a maradék tejet, olajat, cukrot és a kovászt.

Az elkészített tej felét megmelegítjük és...

4. A tészta kelesztése

Egy tálban kidolgozzuk a tésztát, amelyet meleg helyen hagyjuk keleszteni (megduplázódik a mennyisége).

Egy tálban kidolgozzuk a tésztát, amelyet meleg...

5. A tészta kidolgozása

finomliszt

A tésztát részenként dolgozzuk ki. A tészta harmadát meglisztezett gyúrólapon kb 1,5 cm vastagra kinyújtjuk. Egy csésze, illetve kompótos tálka segítségével karikákat formálunk belőle.

A tésztát részenként dolgozzuk ki. A tészta...

6. 

tyúk tojás

A kivágott karikákat széleit megkenjük tojássárgájával.

A kivágott karikákat széleit megkenjük...

7. 

A tálka másik oldalával a közepére kis mélyedést formálunk, és a karikák sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

A tálka másik oldalával a közepére kis...

8. Töltelékekkel megtöltjük

A kis mélyedésekbe tölteléket teszünk.

A kis mélyedésekbe tölteléket teszünk. ...

9. 

A lekváros tölteléket reszelt tésztával megszórjuk.

A lekváros tölteléket reszelt tésztával...

10. Sütés

Előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük.

Előmelegített sütőben körülbelül 25 percig...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés