szakacsreceptek.hu

Karácsonyi rizsfelfújt kalács

     

Közkedvelt rizsfelfújt a karácsony összes ízével.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. 

kerek szemű rizs 300 gramm  zsírszegény tej 1,5% 1.2 liter  vaníliacukor 15 gramm

A rizst tejben vanília cukorral megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.

2. 

vaj 80 gramm  kristálycukor 120 gramm  tojássárgája 4 darab

A vajat cukorral kikeverjük, és hozzákeverjük a tojássárgáját.

3. 

A vajas-tojásos masszába belekeverjük a rizst.

4. 

őrölt mák 50 gramm

A rizses masszát harmadokra osztjuk. Az első harmadba belekeverjük a mákot.

5. 

dió, darált 50 gramm  mazsola 50 gramm  vaj

A második harmadba darált diót a harmadik harmadba pedig mazsolát keverünk. Egy mély sütőformát kikenünk vajjal, majd egyenletesen ráhelyezzük a mákos rizst.

6. 

alma  600 gramm  porcukor 30 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és vastagra lereszeljük. Összekeverjük cukorral és fahéjjal.

7. 

Az alma felét rákenjük a mákos rizsre.

8. 

Az almára kenjük a mazsolás rizst.

9. 

Majd a mazsolás rizsre kenjük az alma másik felét. Végül egyenletesen ráhelyezzük a diós rizst. Sütőben lefedve 180°C-on kb 40 percig sütjük.

10. 

tojásfehérje 4 darab  porcukor 20 gramm

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk, majd belekeverjük a cukrot, és az egészet a forró rizsfelfújtra kenjük.

11. 

dió, darált

Megszórjuk dióval...

12. 

... és visszahelyezzük további 10-15 percre besütni.

13. 

Langyosan tálaljuk. Ízlés szerint az egyes porciókat leönthetjük málnás-gyümölcsös lével is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés