Rizsfelfújt szilvával
Ebből a szaftos finom rizsfelfújtból egy adag biztosan nem lesz elég. Megéri kipróbálni!
recept,recept fotó,kerek szemű rizs,szilva ,Édes ételek,Gluténmentes
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
kerek szemű rizs | 250 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
porcukor | 125 | gramm | |
porcukor | 2 | evőkanál | |
szilva | 600 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | liter | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 125 | gramm | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 1 | csomag |
Recept
1.
kerek szemű rizs 250 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter • vaníliacukor 1 csomag
A rizst átmossuk, beleszórjuk a tejbe, hozzáadjuk a vaníliacukrot és gyakori kevergetés mellett megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
2.
szilva 600 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál • kristálycukor 1 evőkanál
A szilvákat kimagozzuk, megszórjuk fahéjjal és cukorral.
5.
Belekeverjük a kihűlt rizst és a szilvát.
6.
A felfújtat belerakjuk egy magasabb kivajazott sütőformába. Kb. 45-50 percig sütjük 180°C-on.
7.
tojásfehérje 5 darab • porcukor 2 evőkanál
A fehérjéből kemény habot készítünk, majd belekeverjük a cukrot.
8.
A fehérjéből készült habot rákenjük a felfújtra és rövid ideig besütjük.
Jó étvágyat!