Rizsfelfújt szilvával

Ebből a szaftos finom rizsfelfújtból egy adag biztosan nem lesz elég. Megéri kipróbálni!
recept,recept fotó,kerek szemű rizs,szilva ,Édes ételek,Gluténmentes
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
kerek szemű rizs | 250 863 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
porcukor | 125 485 | gramm kcal | |
porcukor | 2 78 | evőkanál kcal | |
szilva | 600 409 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 640 | liter kcal | |
tojásfehérje | 5 85 | darab kcal | |
tojássárgája | 5 285 | darab kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | csomag kcal |
Recept
1.
kerek szemű rizs 250 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter • vaníliacukor 1 csomag
A rizst átmossuk, beleszórjuk a tejbe, hozzáadjuk a vaníliacukrot és gyakori kevergetés mellett megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.

2.
szilva 600 gramm • fahéj, őrölt 1 teáskanál • kristálycukor 1 evőkanál
A szilvákat kimagozzuk, megszórjuk fahéjjal és cukorral.


5.
Belekeverjük a kihűlt rizst és a szilvát.

6.
A felfújtat belerakjuk egy magasabb kivajazott sütőformába. Kb. 45-50 percig sütjük 180°C-on.

7.
tojásfehérje 5 darab • porcukor 2 evőkanál
A fehérjéből kemény habot készítünk, majd belekeverjük a cukrot.

8.
A fehérjéből készült habot rákenjük a felfújtra és rövid ideig besütjük.

Jó étvágyat!