szakacsreceptek.hu

Rizsfelfújt szilvával

Rizsfelfújt szilvával

    

Ebből a szaftos finom rizsfelfújtból egy adag biztosan nem lesz elég. Megéri kipróbálni!

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

1. 

kerek szemű rizs 250 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter  vaníliacukor 1 csomag

A rizst átmossuk, beleszórjuk a tejbe, hozzáadjuk a vaníliacukrot és gyakori kevergetés mellett megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.

2. 

szilva  600 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  kristálycukor 1 evőkanál

A szilvákat kimagozzuk, megszórjuk fahéjjal és cukorral.

3. 

vaj 125 gramm  porcukor 125 gramm

A vajat cukorral összekeverjük.

4. 

tojássárgája 5 darab

Belekeverjük a sárgáját.

5. 

Belekeverjük a kihűlt rizst és a szilvát.

6. 

vaj

A felfújtat belerakjuk egy magasabb kivajazott sütőformába. Kb. 45-50 percig sütjük 180°C-on.

7. 

tojásfehérje 5 darab  porcukor 2 evőkanál

A fehérjéből kemény habot készítünk, majd belekeverjük a cukrot.

8. 

A fehérjéből készült habot rákenjük a felfújtra és rövid ideig besütjük.

Jó étvágyat!

fahéj, őrölt1teáskanál
kerek szemű rizs250gramm
kristálycukor1evőkanál
porcukor125gramm
porcukor2evőkanál
szilva 600gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%1liter
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj125gramm
vaj-
vaníliacukor1csomag

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés