szakacsreceptek.hu

Rizsfelfújt szilvával

    

Ebből a szaftos finom rizsfelfújtból egy adag biztosan nem lesz elég. Megéri kipróbálni!

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fahéj, őrölt1teáskanál
kerek szemű rizs250gramm
kristálycukor1evőkanál
porcukor125gramm
porcukor2evőkanál
szilva 600gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%1liter
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj125gramm
vaj-
vaníliacukor1csomag

1. 

kerek szemű rizs 250 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter  vaníliacukor 1 csomag

A rizst átmossuk, beleszórjuk a tejbe, hozzáadjuk a vaníliacukrot és gyakori kevergetés mellett megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.

2. 

szilva  600 gramm  fahéj, őrölt 1 teáskanál  kristálycukor 1 evőkanál

A szilvákat kimagozzuk, megszórjuk fahéjjal és cukorral.

3. 

vaj 125 gramm  porcukor 125 gramm

A vajat cukorral összekeverjük.

4. 

tojássárgája 5 darab

Belekeverjük a sárgáját.

5. 

Belekeverjük a kihűlt rizst és a szilvát.

6. 

vaj

A felfújtat belerakjuk egy magasabb kivajazott sütőformába. Kb. 45-50 percig sütjük 180°C-on.

7. 

tojásfehérje 5 darab  porcukor 2 evőkanál

A fehérjéből kemény habot készítünk, majd belekeverjük a cukrot.

8. 

A fehérjéből készült habot rákenjük a felfújtra és rövid ideig besütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés