Rizottó sáfránnyal

Lágy krémes csemege, ismertebb nevén Milánói rizottó (Risotto alla Milanese).
recept,recept fotó,kerek szemű rizs,sáfrány,Parmezán sajt,Rizottó,Olasz receptek,Gluténmentes
Rizottó
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 100 392 | gramm kcal | |
fehérbor, száraz | 1 ?? | deciliter kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
kerek szemű rizs | 500 1725 | gramm kcal | |
marha főzelék | 1 1190 | liter kcal | |
sáfrány | 0 ?? | kcal | |
vaj | 150 1101 | gramm kcal |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • vaj 50 gramm
Egy közepes fej hagymát apróra vágunk, és vajon üvegesre pirítunk.


3.
sáfrány • fehérbor, száraz 1 deciliter • marha főzelék 1 liter
Hozzáadunk egy pohár száraz fehérbort, és egy csipetnyi sáfrányt. Amikor a bor elpárolog, hozzáöntögetünk marhahúsleves főzetet, amíg a rizs meg nem fől.

4.
Parmezán sajt 100 gramm • vaj 100 gramm
Egy kevés vajat és reszelt parmezánt adunk hozzá. Addig kevergetjük, amíg el nem olvadnak, és krémes összetételű nem lesz.

Jó étvágyat!