szakacsreceptek.hu

Rizottó sáfránnyal

Lágy krémes csemege, ismertebb nevén Milánói rizottó (Risotto alla Milanese).

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Fehérbor, száraz1deciliter
Hagyma200gramm
Kerek szemű rizs500gramm
Marha főzelék1liter
Parmezán sajt100gramm
Sáfrányg
Vaj150gramm

1. 

hagyma 200 g  vaj 50 g

Egy közepes fej hagymát apróra vágunk, és vajon üvegesre pirítunk.

2. 

kerek szemű rizs 500 g

Hozzáadunk két csésze rizst adunk hozzá, és kb 2 percig pirítjuk.

3. 

sáfrány  fehérbor, száraz 1 dl  marha főzelék 1 l

Hozzáadunk egy pohár száraz fehérbort, és egy csipetnyi sáfrányt. Amikor a bor elpárolog, hozzáöntögetünk marhahúsleves főzetet, amíg a rizs meg nem fől.

4. 

Parmezán sajt 100 g  vaj 100 g

Egy kevés vajat és reszelt parmezánt adunk hozzá. Addig kevergetjük, amíg el nem olvadnak, és krémes összetételű nem lesz.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés