szakacsreceptek.hu

Rizottó sáfránnyal

    

Lágy krémes csemege, ismertebb nevén Milánói rizottó (Risotto alla Milanese).

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Parmezán sajt100gramm
fehérbor, száraz1deciliter
hagyma200gramm
kerek szemű rizs500gramm
marha főzelék1liter
sáfrány-
vaj150gramm

1. 

hagyma 200 gramm  vaj 50 gramm

Egy közepes fej hagymát apróra vágunk, és vajon üvegesre pirítunk.

2. 

kerek szemű rizs 500 gramm

Hozzáadunk két csésze rizst adunk hozzá, és kb 2 percig pirítjuk.

3. 

sáfrány  fehérbor, száraz 1 deciliter  marha főzelék 1 liter

Hozzáadunk egy pohár száraz fehérbort, és egy csipetnyi sáfrányt. Amikor a bor elpárolog, hozzáöntögetünk marhahúsleves főzetet, amíg a rizs meg nem fől.

4. 

Parmezán sajt 100 gramm  vaj 100 gramm

Egy kevés vajat és reszelt parmezánt adunk hozzá. Addig kevergetjük, amíg el nem olvadnak, és krémes összetételű nem lesz.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés