szakacsreceptek.hu

Gombás rizottó

Gombás rizottó

    

Egyszerű, könnyű, húsmentes ebéd vagy vacsora. Tálaláskor a rizottót megszórjuk reszelt sajttal.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

hagyma 150 gramm  olivaolaj 30 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

répa 150 gramm

A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a hagymához és megpirítjuk.

3. 

gomba 500 gramm

A gombát megmossuk, feldaraboljuk, a hagymához adjuk a sárgarépával és együtt pirítjuk 5 percig.

4. 

kerek szemű rizs 300 gramm   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Hozzá adjuk a megmosott, lecsepegtetett rizst, sózzuk, borsozzuk.

5. 

víz 350 milliliter

Öntsünk rá forrásban lévő vizet és keverjük össze.

6. 

Fedő alatt, időnkénti kevergetés mellet, pároljuk kb. 25 percig. Ha szükséges, tehetünk még hozzá egy kis vizet.

Jó étvágyat!

fekete bors, őrölt½teáskanál
gomba500gramm
hagyma150gramm
kerek szemű rizs300gramm
olivaolaj30milliliter
répa150gramm
1teáskanál
víz350milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés