Gombás rizottó
Egyszerű, könnyű, húsmentes ebéd vagy vacsora. Tálaláskor a rizottót megszórjuk reszelt sajttal.
recept,recept fotó,gomba,kerek szemű rizs,Rizottó,Laktózmentes ,Gluténmentes
Rizottó
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
gomba | 500 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
kerek szemű rizs | 300 | gramm | |
olivaolaj | 30 | milliliter | |
répa | 150 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 350 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 150 gramm • olivaolaj 30 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
2.
répa 150 gramm
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a hagymához és megpirítjuk.
3.
gomba 500 gramm
A gombát megmossuk, feldaraboljuk, a hagymához adjuk a sárgarépával és együtt pirítjuk 5 percig.
4.
kerek szemű rizs 300 gramm • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Hozzá adjuk a megmosott, lecsepegtetett rizst, sózzuk, borsozzuk.
6.
Fedő alatt, időnkénti kevergetés mellet, pároljuk kb. 25 percig. Ha szükséges, tehetünk még hozzá egy kis vizet.
Jó étvágyat!