RECEPTEK

Gombakeverék brandyvel

Gombakeverék brandyvel

Mihez kezdjünk a szárított gombával, amelyből túl sok maradt tavalyról?

recept,recept fotó,szárított gomba,gomba,brandy,Húsnélküli ételek,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

brandy2teáskanál
fekete bors, őrölt-
fokhagyma3gerezd
gomba300gramm
hagyma116gramm
rizsa200gramm
szárított gomba50gramm
-
vaj30gramm
víz200milliliter

 

Recept

1. 

szárított gomba 50 gramm  víz 200 milliliter

A szárított gombát felöntjük 200ml forró vízzel és hagyjuk megpuhulni.

2. 

hagyma 116 gramm  gomba 300 gramm

Közben megpucoljuk a hagymát és apróra felvágjuk. Együtt a felvágott sampinyon gombával belerakjuk a hagymát a párolóedény alsó fokozatába.

3. 

  rizsa 200 gramm

A rizst szűrőn keresztül folyó víz alatt átmossuk, és hagyjuk lecsepegni. Belerakjuk a rizsfőző edénybe, sózzuk és felöntjük vízzel, hogy kb 1,5 cm-el ellepje a rizst. A rizsfőző edényt beletesszük a pároló edény második fokozatába és letakarjuk.

4. 

vaj 30 gramm  fokhagyma 3 gerezd  brandy 2 teáskanál  fekete bors, őrölt

A gombát a rizzsel 20 percig pároljuk. A párolás végé előtt, közepes lángon egy serpenyőn felolvasztjuk a vajat. A fokhagymát megpucoljuk, préseljük és beletesszük a serpenyőbe együtt a lecsepegtetett szárított gombával. Állandó keverés mellett 4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a párolt sampinyon gombát, és a brandy-t, majd ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés