Gombakeverék brandyvel
![Gombakeverék brandyvel](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000027/img_hu_4x3/gombakeverek-brandyvel_00180.jpg)
Mihez kezdjünk a szárított gombával, amelyből túl sok maradt tavalyról?
recept,recept fotó,szárított gomba,gomba,brandy,Húsnélküli ételek,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
brandy | 2 | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 3 | gerezd | |
gomba | 300 | gramm | |
hagyma | 116 | gramm | |
rizsa | 200 | gramm | |
szárított gomba | 50 | gramm | |
só | - | ||
vaj | 30 | gramm | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1.
szárított gomba 50 gramm • víz 200 milliliter
A szárított gombát felöntjük 200ml forró vízzel és hagyjuk megpuhulni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000027/small/ingrediencie.jpg)
2.
hagyma 116 gramm • gomba 300 gramm
Közben megpucoljuk a hagymát és apróra felvágjuk. Együtt a felvágott sampinyon gombával belerakjuk a hagymát a párolóedény alsó fokozatába.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000027/small/spodna-parna-nadoba-s-hubami.jpg)
3.
A rizst szűrőn keresztül folyó víz alatt átmossuk, és hagyjuk lecsepegni. Belerakjuk a rizsfőző edénybe, sózzuk és felöntjük vízzel, hogy kb 1,5 cm-el ellepje a rizst. A rizsfőző edényt beletesszük a pároló edény második fokozatába és letakarjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000027/small/ryza-v-parnom-hrnci.jpg)
4.
vaj 30 gramm • fokhagyma 3 gerezd • brandy 2 teáskanál • fekete bors, őrölt
A gombát a rizzsel 20 percig pároljuk. A párolás végé előtt, közepes lángon egy serpenyőn felolvasztjuk a vajat. A fokhagymát megpucoljuk, préseljük és beletesszük a serpenyőbe együtt a lecsepegtetett szárított gombával. Állandó keverés mellett 4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a párolt sampinyon gombát, és a brandy-t, majd ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Melegen tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000027/small/huby-v-panvici.jpg)
Jó étvágyat!