szakacsreceptek.hu

Töltött - rántott sampinyon gomba

    

Egy recept a sok közül egy finom töltött gombára. Hagymás burgonyával illetve zöldség salátával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. A gomba elkészítése

gomba 18 darab

A gombákat tisztítsuk meg, majd tépjük ki a szárukat, ügyelve, hogy ne törjenek bele, hanem szépen jöjjenek ki a helyükről és vágjuk apróra.

A gomba elkészítése

2. A töltelék elkészítése és a gomba töltése.

száraz szalámi 50 gramm  Feta sajt 200 gramm

A szalámit és a Feta sajtot egy tálba reszeljük le és az apróra vágott szárakat is tegyük a keverékbe. Nem sózzuk mivel a sajt elég sós.Keverjük össze az egészet, majd adagoljuk szépen a gombafejekbe.

A töltelék elkészítése és a gomba töltése.

3. Burgonya tészta

burgonyatészta, szárított, félkész áru 700 gramm

Elkészítjük a friss burgonya tésztát vagy a boltban vásárol szárított félkészárut, az utasítás alapján.

Burgonya tészta

4. A gomba panírozása

A tésztát 18 részre osztjuk. Minden egyes tésztát egy kicsit kinyújtjuk és bepanírozzuk vele a sampinyon gombát, úgy hogy a nyílás a töltelékkel felfelé legyen.

A gomba panírozása

5. Sütés

A sütőlapot sütőpapírral béleljük ki. Rá helyezzük a panírozott gombafejeket és megkenjük tojással. Előmelegített sütőben sütjük 30 percen keresztül a legmagasabb hőfokon.

Sütés

6. Tálalás

A gombafejek nagyon finomak, köretként adhatunk hozzá burgonyát vagy friss zöldség salátát.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés