Párolt gombás sertéshús

Így főzött nagymamánk. Rizzsel, vagy főtt krumplival tálaljuk.
recept,recept fotó,szárított gomba,sertéskaraj,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
kukoricakeményítő | 1 55 | evőkanál kcal | |
köménymag, darált | ½ ?? | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
sertéskaraj | 500 ?? | gramm kcal | |
szárított gomba | 100 125 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
víz | 500 1105 | milliliter kcal |
Recept
1.
szárított gomba 100 gramm • sertéskaraj 500 gramm
A szárított gombát egy tálba rakjuk, leöntjük vízzel és hagyjuk állni. A sertés húst megmossuk, szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk.


3.
víz 250 milliliter • só ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
Hozzáadjuk a leszűrt gombát, sót és köményt. Az egészet felöntjük főzettel, vagy vízzel és addig pároljuk, ameddig a hús puha nem lesz.

4.
víz 250 milliliter • kukoricakeményítő 1 evőkanál
Vízben kukorica keményítőt keverünk szét, majd hozzáadjuk a húshoz, és forrni hagyjuk.

Jó étvágyat!