szakacsreceptek.hu

Párolt gombás sertéshús

    

Így főzött nagymamánk. Rizzsel, vagy főtt krumplival tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
kukoricakeményítő1evőkanál
köménymag, darált½teáskanál
napraforgó olaj3evőkanál
sertéskaraj500gramm
szárított gomba100gramm
½teáskanál
víz500milliliter

1. 

szárított gomba 100 gramm  sertéskaraj 500 gramm

A szárított gombát egy tálba rakjuk, leöntjük vízzel és hagyjuk állni. A sertés húst megmossuk, szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk.

2. 

napraforgó olaj 3 evőkanál

Serpenyőben forró olajban mindkét oldalról átsütjük a szeleteket.

3. 

víz 250 milliliter   ½ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

Hozzáadjuk a leszűrt gombát, sót és köményt. Az egészet felöntjük főzettel, vagy vízzel és addig pároljuk, ameddig a hús puha nem lesz.

4. 

víz 250 milliliter  kukoricakeményítő 1 evőkanál

Vízben kukorica keményítőt keverünk szét, majd hozzáadjuk a húshoz, és forrni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés