Marinált sertéshús rukkolával
Csíkokra vágott sertéshús ízletes rukkolás marináddal, amely mindenkinek ízlik majd.
recept,recept fotó,sertéskaraj,rukkola,tortilla,Sertéshús,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fehérbor, félédes | 75 | milliliter | |
fekete bors, őrölt | - | ||
fokhagyma | 2 | gerezd | |
olivaolaj | 105 | milliliter | |
rozmaring | ½ | evőkanál | |
rukkola | 150 | gramm | |
sertéskaraj | 700 | gramm | |
só | ½ | evőkanál | |
só | - | ||
tabasco szósz | - | ||
tortilla | 4 | darab | |
újhagyma | 1 | darab |
Recept
1. Marinád elkészítése
olivaolaj 75 milliliter • fehérbor, félédes 75 milliliter • só ½ evőkanál • fekete bors, őrölt • tabasco szósz • fokhagyma 1 gerezd • rozmaring ½ evőkanál
Egy lábasba öntjük az olajat és a fehér bort, hozzáadjuk a sót, egy csipet őrölt fekete borsot és 3-5 csepp tabasco szószt. Hozzáadjuk a szárított rozmaringot (a legideálisabb a friss rozmaring), majd felforraljuk és hagyjuk lehűlni.
2.
sertéskaraj 700 gramm
A csíkokra vágott sertést beletesszük a marinádba, elkeverjük és 30 percig állni hagyjuk.
3. A hús sütése
olivaolaj 30 milliliter • újhagyma 1 darab • fokhagyma 1 gerezd • só
Egy serpenyőben forró olajban alaposan megpirítjuk a húst. Hozzáadjuk a maradék marinádot, hagymát, préselt fokhagymát, sózzuk és újra pirítjuk.
Jó étvágyat!