Pirított töltött őzlábgomba

Őzlábgomba húsos-gombás töltelékkel. Burgonyapürével tálaljuk.
recept,recept fotó,őzlábgomba,őzlábgomba,sertés darálthús,Sertéshús,Laktózmentes ,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
sertés darálthús | 500 1300 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
víz | 5 0 | evőkanál kcal | |
őzlábgomba | 8 ?? | darab kcal |
Recept
1.
őzlábgomba 3 darab
Három kisebb őzlábgombát megpucolunk (kb. 150 g súly) és folyó víz alatt megmossuk.

2.
Az őzlábgombát apróra vágjuk.

3.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 30 milliliter
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Megpirítjuk olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott őzlábgombát.



6.
só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a köményt. Elkeverjük és a húst egy ideig pirítjuk.


8.
őzlábgomba 5 darab
A fiatal, részlegesen bezárult őzgombát megpucoljuk, és folyó víz alatt gyorsan leöblítjük.

9.
Az őzgombákba szétosztjuk a húst, és belerakjuk egy magasabb falú sütőtálba.

10.
fokhagyma 1 gerezd • víz 1 evőkanál
A fokhagymát megpucoljuk és préseljük. Elkeverjük egy kis vízben, és ezzel megkenjük a töltött gombákat.

11.
40 percig 180-200°C fok hőmérsékleten sütjük.

Jó étvágyat!