RECEPTEK

Pirított töltött őzlábgomba

Pirított töltött őzlábgomba

Őzlábgomba húsos-gombás töltelékkel. Burgonyapürével tálaljuk.

recept,recept fotó,őzlábgomba,őzlábgomba,sertés darálthús,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma1gerezd
hagyma150gramm
köménymag, darált½teáskanál
napraforgó olaj30milliliter
sertés darálthús500gramm
1.5teáskanál
tyúk tojás3darab
víz5evőkanál
őzlábgomba8darab

 

Recept

1. 

őzlábgomba 3 darab

Három kisebb őzlábgombát megpucolunk (kb. 150 g súly) és folyó víz alatt megmossuk.

2. 

Az őzlábgombát apróra vágjuk.

3. 

hagyma 150 gramm  napraforgó olaj 30 milliliter

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. Megpirítjuk olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott őzlábgombát.

4. 

víz 4 evőkanál

Felöntjük egy kis vízzel, lefedve 3-4 percig pároljuk.

5. 

sertés darálthús 500 gramm

Hozzáadjuk a húst.

6. 

 1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a köményt. Elkeverjük és a húst egy ideig pirítjuk.

7. 

tyúk tojás 3 darab

A húst hagyjuk lehűlni, majd belekeverjük a tojást.

8. 

őzlábgomba 5 darab

A fiatal, részlegesen bezárult őzgombát megpucoljuk, és folyó víz alatt gyorsan leöblítjük.

9. 

Az őzgombákba szétosztjuk a húst, és belerakjuk egy magasabb falú sütőtálba.

10. 

fokhagyma 1 gerezd  víz 1 evőkanál

A fokhagymát megpucoljuk és préseljük. Elkeverjük egy kis vízben, és ezzel megkenjük a töltött gombákat.

11. 

40 percig 180-200°C fok hőmérsékleten sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit