Pásztor kalács
![Pásztor kalács](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000887/img_hu_4x3/pasztor-kalacs_00180.jpg)
Egy hagyományos angol recept a "Shepherd´s Pie", vagyis a pásztor kalácsra.Ez a sós húsos kalács bárány húsból készül. Ebben a receptben viszont sertés húst használunk, ami nem rontja el azért az ízét.
recept,recept fotó,burgonya,sertés darálthús,fokhagyma,paradicsomszósz,rozmaring,vörösbor, száraz,Sertéshús,Szezonális receptek,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 50 | gramm | |
burgonya | 600 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 1 | darab | |
kakukkfű | ½ | teáskanál | |
paradicsomszósz | 100 | gramm | |
rozmaring | ½ | teáskanál | |
répa | 2 | darab | |
sertés darálthús | 500 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
tojássárgája | 2 | darab | |
vörösbor, száraz | 100 | milliliter | |
worcester szósz | 1 | evőkanál | |
zöldségfőzet | 200 | milliliter |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000887/small/IMG_7189.jpg)
2. A húsos töltelék elkészítése.
Amíg fől a burgonya elkészítjük a tölteléket. Egy nagyobb fej vöröshagymát és egy répát lereszelünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000887/small/IMG_7193.jpg)
3.
sertés darálthús 500 gramm • só 1 teáskanál
Olajon az őrölt húst megpirítjuk egy kicsit. Megsózzuk a húst.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000887/small/IMG_7200.jpg)
4.
fokhagyma 4 gerezd
A húshoz hozzáadjuk a lereszelt hagymát, répát és a préselt fokhagymát. Jól összekeverjük és tovább pirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000887/small/IMG_7204.jpg)
5.
worcester szósz 1 evőkanál • paradicsomszósz 100 gramm • kakukkfű ½ teáskanál • rozmaring ½ teáskanál • vörösbor, száraz 100 milliliter
Hozzáadjuk a worcester szószt, paradicsompürét, kakukkfüvet, rozmaringot, és felöntjük vörös borral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000887/small/IMG_7213.jpg)
6.
zöldségfőzet 200 milliliter
Ezután húslevessel is felöntjük és állandó keverés mellet hagyjuk a leveket elpárologni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000887/small/IMG_7216.jpg)
7.
Miután elpárolgott az összes folyadék a massza sűrű és kompakt lesz. A masszát egy sütőformába vagy egy sütő edénybe tesszük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000887/small/IMG_7224.jpg)
8. A burgonya massza elkészítése
só • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • tojássárgája 2 darab • Parmezán sajt 50 gramm
A megfőtt burgonyát összeturmixoljuk, sót, borsot, tojássárgákat, reszelt parmezán sajtot adunk hozzá és összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000887/small/IMG_7205.jpg)
9.
A burgonya masszát a húsra rakjuk...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000887/small/IMG_7230.jpg)
10.
....és megszórjuk a parmezán sajttal.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000887/small/IMG_7231.jpg)
11. Sütés
A kalácsot egy villa segítségével megszurkáljuk és előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük, amíg a teteje elkezd szépen barnulni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000887/small/IMG_7240.jpg)
12.
A kalácsot felszeleteljük és szezon zöldséggel még melegen tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000887/small/IMG_7257.jpg)
Jó étvágyat!