RECEPTEK

Pásztor kalács

Pásztor kalács

Egy hagyományos angol recept a "Shepherd´s Pie", vagyis a pásztor kalácsra.Ez a sós húsos kalács bárány húsból készül. Ebben a receptben viszont sertés húst használunk, ami nem rontja el azért az ízét.

recept,recept fotó,burgonya,sertés darálthús,fokhagyma,paradicsomszósz,rozmaring,vörösbor, száraz,Sertéshús,Gluténmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Parmezán sajt50gramm
burgonya600gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma4gerezd
hagyma1darab
kakukkfű½teáskanál
paradicsomszósz100gramm
rozmaring½teáskanál
répa2darab
sertés darálthús500gramm
1teáskanál
-
tojássárgája2darab
vörösbor, száraz100milliliter
worcester szósz1evőkanál
zöldségfőzet200milliliter

 

Recept

1. 

burgonya 600 gramm

A megpucolt és felszeletelt burgonyát sós vízben megfőzzük.

2. A húsos töltelék elkészítése.

répa 2 darab  hagyma 1 darab

Amíg fől a burgonya elkészítjük a tölteléket. Egy nagyobb fej vöröshagymát és egy répát lereszelünk.

3. 

sertés darálthús 500 gramm   1 teáskanál

Olajon az őrölt húst megpirítjuk egy kicsit. Megsózzuk a húst.

4. 

fokhagyma 4 gerezd

A húshoz hozzáadjuk a lereszelt hagymát, répát és a préselt fokhagymát. Jól összekeverjük és tovább pirítjuk.

5. 

worcester szósz 1 evőkanál  paradicsomszósz 100 gramm  kakukkfű ½ teáskanál  rozmaring ½ teáskanál  vörösbor, száraz 100 milliliter

Hozzáadjuk a worcester szószt, paradicsompürét, kakukkfüvet, rozmaringot, és felöntjük vörös borral.

6. 

zöldségfőzet 200 milliliter

Ezután húslevessel is felöntjük és állandó keverés mellet hagyjuk a leveket elpárologni.

7. 

Miután elpárolgott az összes folyadék a massza sűrű és kompakt lesz. A masszát egy sütőformába vagy egy sütő edénybe tesszük.

8. A burgonya massza elkészítése

  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  tojássárgája 2 darab  Parmezán sajt 50 gramm

A megfőtt burgonyát összeturmixoljuk, sót, borsot, tojássárgákat, reszelt parmezán sajtot adunk hozzá és összekeverjük.

9. 

A burgonya masszát a húsra rakjuk...

10. 

....és megszórjuk a parmezán sajttal.

11. Sütés

A kalácsot egy villa segítségével megszurkáljuk és előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük, amíg a teteje elkezd szépen barnulni.

12. 

A kalácsot felszeleteljük és szezon zöldséggel még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés