RECEPTEK

Pásztor kalács

Pásztor kalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Egy hagyományos angol recept a "Shepherd´s Pie", vagyis a pásztor kalácsra.Ez a sós húsos kalács bárány húsból készül. Ebben a receptben viszont sertés húst használunk, ami nem rontja el azért az ízét.

recept,recept fotó,burgonya,sertés darálthús,fokhagyma,paradicsomszósz,rozmaring,vörösbor, száraz,Sertéshús,Gluténmentes ,Szezonális receptek

Sertéshús

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

Parmezán sajt

50

196

gramm

kcal

burgonya

600

552

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

¼

5

teáskanál

kcal

fokhagyma

4

22

gerezd

kcal

hagyma

1

??

darab

kcal

kakukkfű

½

3

teáskanál

kcal

paradicsomszósz

100

68

gramm

kcal

rozmaring

½

4

teáskanál

kcal

répa

2

??

darab

kcal

sertés darálthús

500

1300

gramm

kcal

1

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

tojássárgája

2

114

darab

kcal

vörösbor, száraz

100

82

milliliter

kcal

worcester szósz

1

12

evőkanál

kcal

zöldségfőzet

200

40

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

burgonya 600 gramm

A megpucolt és felszeletelt burgonyát sós vízben megfőzzük.

A megpucolt és felszeletelt burgonyát sós...

2. A húsos töltelék elkészítése.

répa 2 darab  hagyma 1 darab

Amíg fől a burgonya elkészítjük a tölteléket. Egy nagyobb fej vöröshagymát és egy répát lereszelünk.

Amíg fől a burgonya elkészítjük a...

3. 

sertés darálthús 500 gramm   1 teáskanál

Olajon az őrölt húst megpirítjuk egy kicsit. Megsózzuk a húst.

Olajon az őrölt húst megpirítjuk egy kicsit....

4. 

fokhagyma 4 gerezd

A húshoz hozzáadjuk a lereszelt hagymát, répát és a préselt fokhagymát. Jól összekeverjük és tovább pirítjuk.

A húshoz hozzáadjuk a lereszelt hagymát,...

5. 

worcester szósz 1 evőkanál  paradicsomszósz 100 gramm  kakukkfű ½ teáskanál  rozmaring ½ teáskanál  vörösbor, száraz 100 milliliter

Hozzáadjuk a worcester szószt, paradicsompürét, kakukkfüvet, rozmaringot, és felöntjük vörös borral.

Hozzáadjuk a worcester szószt,...

6. 

zöldségfőzet 200 milliliter

Ezután húslevessel is felöntjük és állandó keverés mellet hagyjuk a leveket elpárologni.

Ezután húslevessel is felöntjük és állandó...

7. 

Miután elpárolgott az összes folyadék a massza sűrű és kompakt lesz. A masszát egy sütőformába vagy egy sütő edénybe tesszük.

Miután elpárolgott az összes folyadék a massza...

8. A burgonya massza elkészítése

  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  tojássárgája 2 darab  Parmezán sajt 50 gramm

A megfőtt burgonyát összeturmixoljuk, sót, borsot, tojássárgákat, reszelt parmezán sajtot adunk hozzá és összekeverjük.

A megfőtt burgonyát összeturmixoljuk, sót,...

9. 

A burgonya masszát a húsra rakjuk...

A burgonya masszát a húsra rakjuk......

10. 

....és megszórjuk a parmezán sajttal.

....és megszórjuk a parmezán sajttal....

11. Sütés

A kalácsot egy villa segítségével megszurkáljuk és előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük, amíg a teteje elkezd szépen barnulni.

A kalácsot egy villa segítségével...

12. 

A kalácsot felszeleteljük és szezon zöldséggel még melegen tálaljuk.

A kalácsot felszeleteljük és szezon...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés