szakacsreceptek.hu

Árvai sün

    

Egy klasszikus szlovák étel, amelyet egyszerű elkészíteni.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:    

 

 
 
burgonya800gramm
kovászos káposzta400gramm
olivaolaj30milliliter
tejföl (14-18%)250milliliter
zsírszalonna150gramm

1. A burgonyák felszeletelése

burgonya 800 gramm

A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk. Mindegyik félbe a gömbölyű oldaláról egy négyszöget vágunk ki úgy, hogy a burgonya alulról ép maradjon.

A burgonyák felszeletelése

2. A szalonna elkészítése

zsírszalonna 150 gramm

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk.

A szalonna elkészítése

3. Sütés

olivaolaj 30 milliliter

A tepsit zsírral kikenjük, ráhelyezzük a burgonyát az egyenes oldalával lefelé, majd letakarjuk a szalonna szeletekkel. Lefedve, előmelegített sütőben, 200°C kb. 50 percig sütjük.

Sütés

4. Besütés

kovászos káposzta 400 gramm  tejföl (14-18%) 250 milliliter

Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a tejfölt, majd fedő nélkül további 20 percig besütjük.

Besütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés