RECEPTEK

Árvai sün

Árvai sün

Egy klasszikus szlovák étel, amelyet egyszerű elkészíteni.

recept,recept fotó,burgonya,kovászos káposzta,Sertéshús,Gluténmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya800gramm
kovászos káposzta400gramm
olivaolaj30milliliter
tejföl (14-18%)250milliliter
zsírszalonna150gramm

 

Recept

1. A burgonyák felszeletelése

burgonya 800 gramm

A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk. Mindegyik félbe a gömbölyű oldaláról egy négyszöget vágunk ki úgy, hogy a burgonya alulról ép maradjon.

2. A szalonna elkészítése

zsírszalonna 150 gramm

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk.

3. Sütés

olivaolaj 30 milliliter

A tepsit zsírral kikenjük, ráhelyezzük a burgonyát az egyenes oldalával lefelé, majd letakarjuk a szalonna szeletekkel. Lefedve, előmelegített sütőben, 200°C kb. 50 percig sütjük.

4. Besütés

kovászos káposzta 400 gramm  tejföl (14-18%) 250 milliliter

Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a tejfölt, majd fedő nélkül további 20 percig besütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit