Árvai sün
![Árvai sün](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000143/img_hu_4x3/arvai-sun_00180.jpg)
Egy klasszikus szlovák étel, amelyet egyszerű elkészíteni.
recept,recept fotó,burgonya,kovászos káposzta,Sertéshús,Szezonális receptek,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
kovászos káposzta | 400 | gramm | |
olivaolaj | 30 | milliliter | |
tejföl (14-18%) | 250 | milliliter | |
zsírszalonna | 150 | gramm |
Recept
1. A burgonyák felszeletelése
burgonya 800 gramm
A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk. Mindegyik félbe a gömbölyű oldaláról egy négyszöget vágunk ki úgy, hogy a burgonya alulról ép maradjon.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000143/small/narezanie-zemiakov.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000143/small/slanina.jpg)
3. Sütés
olivaolaj 30 milliliter
A tepsit zsírral kikenjük, ráhelyezzük a burgonyát az egyenes oldalával lefelé, majd letakarjuk a szalonna szeletekkel. Lefedve, előmelegített sütőben, 200°C kb. 50 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000143/small/oravsky-jezkovia-pred-pecenim.jpg)
4. Besütés
kovászos káposzta 400 gramm • tejföl (14-18%) 250 milliliter
Hozzáadjuk a savanyú káposztát és a tejfölt, majd fedő nélkül további 20 percig besütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000143/small/zapekame.jpg)
Jó étvágyat!