Sült kevert burgonya
Laktató krumpli ebéd két napra :) Zöldségsalátával vagy tartármártással tálaljuk.
recept,recept fotó,burgonya,kolbász,párolt sertéssonka,tejföl (14-18%),Sertéshús,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 100 | gramm | |
burgonya | 1400 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
kolbász | 250 | gramm | |
olivaolaj | 30 | milliliter | |
párolt sertéssonka | 200 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 375 | gramm | |
tyúk tojás | 8 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 1400 gramm
A burgonyát vízben félpuhára főzzük. Öntsük le a vizet, hagyjuk kihűlni a burgonyát és hámozzuk meg.
4.
hagyma 150 gramm
Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk fel és tegyük egy mély tálba. Adjunk hozzá a sonkát kolbásszal és jól keverjük össze.
5.
Hozzáadjuk a burgonyasaláta készítőn átnyomok burgonyát és a tojást.
6.
olivaolaj 30 milliliter • tyúk tojás 4 darab • tejföl (14-18%) 375 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Óvatosan, de alaposan keverjük össze a tál tartalmát. Öntsük a burgonya keveréket egy kiolajozott mély tepsibe (35x20 cm). Egy tálban keverjük össze a tojást, a tejszínt, a tejet, a sót és a borsot.
7.
Öntsük az egészet a burgonyára, fedjük le és süssük 45 percig.
9.
...és további 10 percig hagyjuk sütni.
Jó étvágyat!