szakacsreceptek.hu

Sült kevert burgonya

Sült kevert burgonya

    

Laktató krumpli ebéd két napra :) Zöldségsalátával vagy tartármártással tálaljuk.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

burgonya 1400 gramm

A burgonyát vízben félpuhára főzzük. Öntsük le a vizet, hagyjuk kihűlni a burgonyát és hámozzuk meg.

2. 

tyúk tojás 4 darab

A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük és meghámozzuk.

3. 

kolbász 250 gramm  párolt sertéssonka 200 gramm

A kolbászt és a sonkát kockákra vágjuk.

4. 

hagyma 150 gramm

Hámozzuk meg a hagymát, vágjuk fel és tegyük egy mély tálba. Adjunk hozzá a sonkát kolbásszal és jól keverjük össze.

5. 

Hozzáadjuk a burgonyasaláta készítőn átnyomok burgonyát és a tojást.

6. 

olivaolaj 30 milliliter  tyúk tojás 4 darab  tejföl (14-18%) 375 gramm  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter   2 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Óvatosan, de alaposan keverjük össze a tál tartalmát. Öntsük a burgonya keveréket egy kiolajozott mély tepsibe (35x20 cm). Egy tálban keverjük össze a tojást, a tejszínt, a tejet, a sót és a borsot.

7. 

Öntsük az egészet a burgonyára, fedjük le és süssük 45 percig.

8. 

Gouda sajt 100 gramm

Vegyük le a fedőt a burgonyáról és szórjuk meg reszelt sajttal ...

9. 

...és további 10 percig hagyjuk sütni.

Jó étvágyat!

Gouda sajt100gramm
burgonya1400gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma150gramm
kolbász250gramm
olivaolaj30milliliter
párolt sertéssonka200gramm
2teáskanál
tejföl (14-18%)375gramm
tyúk tojás8darab
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés