szakacsreceptek.hu

Nagymama kedvence

    

Laktató finomság burgonyából, savanyú káposztából, szalonnából és tojásból. Sok vitaminnal és kalóriával.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya600gramm
kovászos káposzta350gramm
sertészsír-
¾teáskanál
-
tyúk tojás4darab
víz250milliliter
zsírszalonna150gramm

1. 

burgonya 600 gramm  víz 250 milliliter   ¾ teáskanál

A burgonyát sós vízben puhára főzzük.

2. 

A burgonyát kásásra összetörjük abban a vízben, amelyben főtt.

3. 

zsírszalonna 150 gramm

A szalonnát apró csíkokra vágjuk és megpirítjuk.

4. 

kovászos káposzta 350 gramm

A savanyú káposztát kicsit kicsavarjuk, kisebbekre vágjuk, majd a szalonnához adjuk és megkeverjük.

5. 

A szalonnás káposztát a burgonyához adjuk.

6. 

sertészsír

Sütőformát zsírral kenünk ki. A burgonyás-káposztás kását négy kupacban belehelyezzük a formába. Minden egyes kupacban egy gödröcskét alakítunk ki.

7. 

tyúk tojás 4 darab 

Minden gödröcskébe egy nyers tojást teszünk. A tojásokat kicsit megsózzuk.

8. 

Lezárt sütőtálban 30 percig sütjük 180°C sütjük, amíg a tojások meg nem sülnek.

9. 

Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés