Nagymama kedvence
Laktató finomság burgonyából, savanyú káposztából, szalonnából és tojásból. Sok vitaminnal és kalóriával.
recept,recept fotó,burgonya,zsírszalonna,kovászos káposzta,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 600 | gramm | |
kovászos káposzta | 350 | gramm | |
sertészsír | - | ||
só | ¾ | teáskanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | 4 | darab | |
víz | 250 | milliliter | |
zsírszalonna | 150 | gramm |
Recept
2.
A burgonyát kásásra összetörjük abban a vízben, amelyben főtt.


4.
kovászos káposzta 350 gramm
A savanyú káposztát kicsit kicsavarjuk, kisebbekre vágjuk, majd a szalonnához adjuk és megkeverjük.

5.
A szalonnás káposztát a burgonyához adjuk.

6.
Sütőformát zsírral kenünk ki. A burgonyás-káposztás kását négy kupacban belehelyezzük a formába. Minden egyes kupacban egy gödröcskét alakítunk ki.

7.
tyúk tojás 4 darab • só
Minden gödröcskébe egy nyers tojást teszünk. A tojásokat kicsit megsózzuk.

8.
Lezárt sütőtálban 30 percig sütjük 180°C sütjük, amíg a tojások meg nem sülnek.

9.
Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!