Alufóliában sült sertéshús
Illatos hús krumplival és sampinyonnal. Egyszerű az elkészítése és a tálalása.
recept,recept fotó,burgonya,sertéshús- szelet,fokhagyma,Sertéshús,Gluténmentes ,Laktózmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 600 | gramm | |
fokhagyma | 6 | gerezd | |
hagyma | 120 | gramm | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | - | ||
sampinyon (konzerv) | 120 | gramm | |
sertéshús- szelet | 4 | darab | |
só | - | ||
víz | 150 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 600 gramm • sertéshús- szelet 4 darab • fokhagyma 6 gerezd • hagyma 120 gramm
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. A sertés szeleteket enyhén kiklopfoljuk. A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, a hagymát karikákra a fokhagymát szeletekre vágjuk.
2.
napraforgó olaj 4 evőkanál • só • piros paprika, őrölt
Elkészítünk 4 nagy alufólia darabot, és mindegyikre egy pici olajat csepegtetünk, ráhelyezzük a krumplit, hagymát, sózzuk, majd a krumplira rátesszük a sertés szeletet. A húst enyhén megsózzuk, és meghintjük piros paprikával, és minden szeletre egy fokhagyma karika kerül...
4.
víz 150 milliliter
Az alufóliából zárt csomagokat készítünk, és sütőlapra tesszük, majd felöntjük vízzel. 60 percig 220-250°C sütjük.
Jó étvágyat!