Francia rakott krumpli
![Francia rakott krumpli](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000762/img_hu_4x3/francia-rakott-krumpli_00180.jpg)
Egy egyszerű recept, az igazán kedvelt francia rakott krumplira. Nagyszerű választás ebédre mindenki számára.
recept,recept fotó,kolbász,burgonya,tyúk tojás,tyúk tojás,tejföl (14-18%),Sertéshús,Szezonális receptek,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1000 | gramm | |
fekete bors, őrölt | - | ||
kolbász | 2 | darab | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
piros paprika | 2 | darab | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 400 | milliliter | |
tyúk tojás | 8 | darab |
Recept
1.
kolbász 2 darab
A kolbászt karikákra vágjuk és 10 percig főzzük, amíg nem olvad el benne a zsír, amelyet leöntünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000762/small/1624204_10201026797106003_962636734_n.jpg)
2.
burgonya 1000 gramm • tyúk tojás 4 darab • piros paprika 2 darab
Magasabb falú sütőlapra vastagan lereszeljük a főtt burgonyát. Hozzáadjuk a karikákra vágott főtt tojást, kolbászt és a piros paprikát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000762/small/1899087_10201026796945999_1197293717_n.jpg)
3.
Az egészet könnyedén elkeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000762/small/1903098_10201026796905998_435485851_n.jpg)
4.
tejföl (14-18%) 400 milliliter • tyúk tojás 4 darab • napraforgó olaj 2 evőkanál • só • fekete bors, őrölt
Egy tálba beleöntjük a tejszínt, nyers tojást, olajat, sót és a borsot. Felverjük és ráöntjük a burgonyára.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000762/small/1927223_10201026796225981_1899282216_n.jpg)
5.
A masszát elegyengetjük a sütőlapon.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000762/small/1927040_10201026798466037_987374115_n.jpg)
6.
Lefedjük alufóliával, amelybe késsel vagy villával szúrunk néhány lyukat, hogy a pára kiáramolhasson. Egy órán át sütjük 180 fokon.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000762/small/1797148_10201026798506038_1299034379_n.jpg)
7.
A sütés vége előtt levesszük az alufóliát, majd további 5 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000762/small/1624672_10201026798706043_539831924_n.jpg)
8.
Egy adag (250 g) energia tartama 2100 kJ (502 kcal).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000762/small/1957540_10201026798746044_1216227876_n.jpg)
Jó étvágyat!