RECEPTEK

Francia rakott krumpli

Francia rakott krumpli

Egy egyszerű recept, az igazán kedvelt francia rakott krumplira. Nagyszerű választás ebédre mindenki számára.

recept,recept fotó,kolbász,burgonya,tyúk tojás,tyúk tojás,tejföl (14-18%),Sertéshús,Gluténmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya1000gramm
fekete bors, őrölt-
kolbász2darab
napraforgó olaj2evőkanál
piros paprika2darab
-
tejföl (14-18%)400milliliter
tyúk tojás8darab

 

Recept

1. 

kolbász 2 darab

A kolbászt karikákra vágjuk és 10 percig főzzük, amíg nem olvad el benne a zsír, amelyet leöntünk.

2. 

burgonya 1000 gramm  tyúk tojás 4 darab  piros paprika 2 darab

Magasabb falú sütőlapra vastagan lereszeljük a főtt burgonyát. Hozzáadjuk a karikákra vágott főtt tojást, kolbászt és a piros paprikát.

3. 

Az egészet könnyedén elkeverjük.

4. 

tejföl (14-18%) 400 milliliter  tyúk tojás 4 darab  napraforgó olaj 2 evőkanál    fekete bors, őrölt

Egy tálba beleöntjük a tejszínt, nyers tojást, olajat, sót és a borsot. Felverjük és ráöntjük a burgonyára.

5. 

A masszát elegyengetjük a sütőlapon.

6. 

Lefedjük alufóliával, amelybe késsel vagy villával szúrunk néhány lyukat, hogy a pára kiáramolhasson. Egy órán át sütjük 180 fokon.

7. 

A sütés vége előtt levesszük az alufóliát, majd további 5 percig sütjük.

8. 

Egy adag (250 g) energia tartama 2100 kJ (502 kcal).

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés