szakacsreceptek.hu

Füstölt hússal és savanyú káposztával sült burgonya

Füstölt hússal és savanyú káposztával sült burgonya

    

Valami kihasználható a füstölt húsból az ünnepek után.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

burgonya 800 gramm

A burgonyát héjában megfőzzük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk, meghámozzuk és karikákra vágjuk.

2. 

napraforgó olaj 30 milliliter  hagyma 150 gramm  füstölt hús, főzött 250 gramm  kovászos káposzta 800 gramm  köménymag, darált ¼ teáskanál  nemes babérlevél 3 darab  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát és kisebb darabokra szeletelt, főtt, füstölt, húst. Hozzáadunk a köménymagot, babérlevelet és az őrölt fekete borsot. Pároljuk egy darabig.

3. 

tejföl (14-18%) 250 milliliter  tyúk tojás 2 darab   ½ teáskanál

Kenjük ki a sütőedényt olajjal, rakjuk bele a hús és a káposzta keverékét, takarjuk le burgonyával és öntsük rá a tejfölt, amelyben tojást és sót kevertünk el. Körülbelül 20-30 percig sütjük aranybarnára.

Jó étvágyat!

burgonya800gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
füstölt hús, főzött250gramm
hagyma150gramm
kovászos káposzta800gramm
köménymag, darált¼teáskanál
napraforgó olaj30milliliter
nemes babérlevél3darab
½teáskanál
tejföl (14-18%)250milliliter
tyúk tojás2darab

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés