szakacsreceptek.hu

Eredeti lengyel Bigos

Tradicionális szláv őszi és téli étel. Finom és egészséges. A receptben direkt nem használunk semmilyen fűszert.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Füstölt sertésoldalas250gramm
Kolbász150gramm
Kovászos káposzta1kilogramm
Paradicsompüré150liter
Sertésnyak300gramm
Sertésoldalas300gramm
Sertészsír1evőkanál
Víz½liter

1. 

kovászos káposzta 1 kg

A savanyú káposztát leszűrjük, és apró darabokra vagdossuk.

2. 

füstölt sertésoldalas 100 g

Füstölt sertés oldalast apró darabokra vágjuk, és egy serpenyőn közepes hőfokon megpirítjuk.

3. 

sertésnyak 300 g  sertésoldalas 300 g

Sertés tarját és oldalas 2x2x2cm kockákra vagdaljuk, és forró olajon hirtelen átsütjük.

4. 

sertészsír 1 EK  víz ½ l

Egy nagyobb lábasban az előkészített káposztát egy kevés zsíron átmelegítjük. Ezután hozzáadjuk a húsokat, és felöntjük vízzel, majd 30 percig fedő alatt főzzük.

5. 

kolbász 150 g  füstölt sertésoldalas 150 g

Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, és a pirított oldalast, majd további 30 percig főzzük. Felöntögetjük óvatosan vízzel, de ügyeljünk arra, hogy az egész sűrű maradjon, és a végén ne legyen alatta víz.

6. 

paradicsompüré 150 l

Hozzáadjuk a paradicsompürét és a tepertőt. Káposzta lével ízesítjük, majd további 15 percig főzzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés