szakacsreceptek.hu

Eredeti lengyel Bigos

    

Tradicionális szláv őszi és téli étel. Finom és egészséges. A receptben direkt nem használunk semmilyen fűszert.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
füstölt sertésoldalas250gramm
kolbász150gramm
kovászos káposzta1kilogramm
paradicsomszósz150liter
sertésnyak300gramm
sertésoldalas300gramm
sertészsír1evőkanál
víz½liter

1. 

kovászos káposzta 1 kilogramm

A savanyú káposztát leszűrjük, és apró darabokra vagdossuk.

2. 

füstölt sertésoldalas 100 gramm

Füstölt sertés oldalast apró darabokra vágjuk, és egy serpenyőn közepes hőfokon megpirítjuk.

3. 

sertésnyak 300 gramm  sertésoldalas 300 gramm

Sertés tarját és oldalas 2x2x2cm kockákra vagdaljuk, és forró olajon hirtelen átsütjük.

4. 

sertészsír 1 evőkanál  víz ½ liter

Egy nagyobb lábasban az előkészített káposztát egy kevés zsíron átmelegítjük. Ezután hozzáadjuk a húsokat, és felöntjük vízzel, majd 30 percig fedő alatt főzzük.

5. 

kolbász 150 gramm  füstölt sertésoldalas 150 gramm

Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, és a pirított oldalast, majd további 30 percig főzzük. Felöntögetjük óvatosan vízzel, de ügyeljünk arra, hogy az egész sűrű maradjon, és a végén ne legyen alatta víz.

6. 

paradicsomszósz 150 liter

Hozzáadjuk a paradicsompürét és a tepertőt. Káposzta lével ízesítjük, majd további 15 percig főzzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés