szakacsreceptek.hu

Hús sárgarépa-petrezselyem mártással

Hús sárgarépa-petrezselyem mártással

    

Recept sertésnyak elkészítésére csirkecombbal saját levében, vegyes sárgarépa és petrezselyem mártással.

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

sertésnyak 400 gramm  csirkecomb felső 500 gramm  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

A hús szeleteit a sütőedény aljára tesszük, és rá tesszük a csirkecombokat. Fűszerezünk.

2. 

répa 400 gramm  petrezselyem 400 gramm  víz ½ liter

A megtisztított és felszeletelt zöldségeket a húsra helyezzük. Felöntjük vízzel.

3. 

Lefedve sütjük 90 percig 200°C hőfokon.

4. 

 ½ teáskanál  piros paprika, őrölt ½ teáskanál

Tegye át a sült zöldségeket egy edénybe. Sózzuk meg a húst, fűszerezzük és fedő nélkül süssük 30 percig 200 ° C hőmérsékleten.

5. 

szegfűbors 5 darab  fekete bors, egész 10 darab  nemes babérlevél 2 darab

A zöldségeket külön főzzük még 30 percig, húsleves kockával.

6. 

petrezselyem zöldje

Adjunk hozzá friss petrezselyem levelet.

7. 

 1 teáskanál  ecet 1 evőkanál  kristálycukor 1 evőkanál

Botmixer segítségével turmixoljuk ki. Cukorral, sóval és ecettel ízesítjük.

Jó étvágyat!

csirkecomb felső500gramm
ecet1evőkanál
fekete bors, egész10darab
fekete bors, őrölt¼teáskanál
kristálycukor1evőkanál
nemes babérlevél2darab
petrezselyem400gramm
petrezselyem zöldje-
piros paprika, őrölt½teáskanál
répa400gramm
sertésnyak400gramm
szegfűbors5darab
1.5teáskanál
víz½liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés