Bon Batatas von Forno

Sárgarépával, darált hússal, béchamell mártással és mozzarellával sült édesburgonya.
recept,recept fotó,édesburgonya,répa,sertés darálthús,Mozzarella sajt,Sertéshús,,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Mozzarella sajt | 0 ?? | kcal | |
fehér bors, őrölt | 125 1850 | teáskanál kcal | |
hagyma | 300 132 | gramm kcal | |
köménymag, darált | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | ½ 450 | deciliter kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
répa | 800 360 | gramm kcal | |
rétesliszt | 2 107 | evőkanál kcal | |
sertés darálthús | 800 2080 | gramm kcal | |
szerecsendió - virág | ½ 14 | teáskanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ 240 | liter kcal | |
édesburgonya | 800 496 | gramm kcal |
Recept


3.
Miután kihűlt meghámozzuk a burgonyát és a sárgarépát.

4.
napraforgó olaj ½ deciliter • só ½ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál
Vágjuk a burgonyát 5 mm-es karikákra, és tegyük kiolajozott tepsibe. Vágjuk a sárgarépát csíkokra, és tegyük a burgonyára. Sózzuk, és őrölt köménnyel enyhén ízesítjük.

5.
napraforgó olaj 2 evőkanál • hagyma 300 gramm • sertés darálthús 800 gramm • fehér bors, őrölt 125 teáskanál • szerecsendió - virág ½ teáskanál • só
Olajon az apróra vágott hagymát aranybarnára sütjük. Hozzáadunk a darált húst, fehér borsot, szerecsendiót és sót. Kb. 20 percig puhára főzzük.
6.
vaj 50 gramm • rétesliszt 2 evőkanál • zsírszegény tej 1,5% ½ liter
Olvasztunk fel egy kis vajat egy kis csészében, és szórjuk meg egy kanál finom lisztel. Keverjük össze, és keverés közben fokozatosan adjunk hozzá tejet. Sűrítés után hagyjuk kihűlni.

7.
A burgonya és a sárgarépa rétegre tegyünk egy másik réteg húsmasszát és egy másikat béchamellel. A tetejére mozzarella szeleteket helyezünk.

8.
Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 220°C

Jó étvágyat!