RECEPTEK

Bon Batatas von Forno

Bon Batatas von Forno

Sárgarépával, darált hússal, béchamell mártással és mozzarellával sült édesburgonya.

recept,recept fotó,édesburgonya,répa,sertés darálthús,Mozzarella sajt,Sertéshús,

Sertéshús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 25 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Mozzarella sajt-
fehér bors, őrölt125teáskanál
hagyma300gramm
köménymag, darált¼teáskanál
napraforgó olaj½deciliter
napraforgó olaj2evőkanál
répa800gramm
rétesliszt2evőkanál
sertés darálthús800gramm
szerecsendió - virág½teáskanál
½teáskanál
-
vaj50gramm
zsírszegény tej 1,5%½liter
édesburgonya800gramm

 

Recept

1. 

édesburgonya 800 gramm

Az édesburgonyát - batátát160 ° C 10 percig sütjük.

2. 

répa 800 gramm

Adjuk hozzá a sárgarépát a burgonyához, és további 20 percig sütjük.

3. 

Miután kihűlt meghámozzuk a burgonyát és a sárgarépát.

4. 

napraforgó olaj ½ deciliter   ½ teáskanál  köménymag, darált ¼ teáskanál

Vágjuk a burgonyát 5 mm-es karikákra, és tegyük kiolajozott tepsibe. Vágjuk a sárgarépát csíkokra, és tegyük a burgonyára. Sózzuk, és őrölt köménnyel enyhén ízesítjük.

5. 

napraforgó olaj 2 evőkanál  hagyma 300 gramm  sertés darálthús 800 gramm  fehér bors, őrölt 125 teáskanál  szerecsendió - virág ½ teáskanál 

Olajon az apróra vágott hagymát aranybarnára sütjük. Hozzáadunk a darált húst, fehér borsot, szerecsendiót és sót. Kb. 20 percig puhára főzzük.

6. 

vaj 50 gramm  rétesliszt 2 evőkanál  zsírszegény tej 1,5% ½ liter

Olvasztunk fel egy kis vajat egy kis csészében, és szórjuk meg egy kanál finom lisztel. Keverjük össze, és keverés közben fokozatosan adjunk hozzá tejet. Sűrítés után hagyjuk kihűlni.

7. 

Mozzarella sajt

A burgonya és a sárgarépa rétegre tegyünk egy másik réteg húsmasszát és egy másikat béchamellel. A tetejére mozzarella szeleteket helyezünk.

8. 

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 220°C

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés