RECEPTEK

Rántott vagdalt hús

Rántott vagdalt hús

Gyors és egyszerű vacsora. Főtt burgonyával és tartár mártással tálaljuk.

recept,recept fotó,bajor vagdalt,Sertéshús,

Sertéshús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Sertéshús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

bajor vagdalt500gramm
burgonya600gramm
finomliszt4evőkanál
metélőhagyma1evőkanál
napraforgó olaj-
-
tyúk tojás2darab
vaj1evőkanál
víz-
zsemlemorzsa6evőkanál

 

Recept

1. 

bajor vagdalt 500 gramm  finomliszt 4 evőkanál  tyúk tojás 2 darab  zsemlemorzsa 6 evőkanál

A bajor vagdaltat 1 c vastag szeletekre vágjuk. Minden szeletett lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatunk.

2. 

burgonya 600 gramm  víz    napraforgó olaj

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és sós vízben 5 percig főzzük. Mielőtt a burgonya megfőne a vagdaltat forró olajban gyorsan mindkét oldaláról aranysárgára sütjük.

3. 

metélőhagyma 1 evőkanál  vaj 1 evőkanál

A rántott vagdaltat egy papírtörlőre rakjuk hogy felszívódjon a fölösleges zsiradék. A megfőtt burgonyát leszűrjük, friss apróra vágott snidlinget és vajat adunk hozzá-óvatosan összekeverjük. Tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés