szakacsreceptek.hu

Spenótos sonkás palacsinta

    

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
finomliszt200gramm
fokhagyma5gerezd
mirelit spenót600gramm
repceolaj-
sertés sonka200gramm
1
tyúk tojás2darab
vajkrém200gramm
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. A spenótot párolása

mirelit spenót 600 gramm  fokhagyma 2 gerezd

Egy lábasba belerakjuk a fagyasztott spenótot majd együtt a foghagymával pároljuk.

A spenótot párolása

2. 

tyúk tojás 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter   1 ĆL

A kihűlt spenótba hozzáadjuk a tojást és a tejet. Sózzuk.

3. 

finomliszt 200 gramm

A spenótba fokozatosan belekeverjük a lisztet. Botmixer segítségével pépesítjük.

4. 

repceolaj

Az első palacsintát egy kis olajon sütjük. A második alá már nem öntünk olajat. Mindkét oldaláról sütjük.

5. 

vajkrém 200 gramm  fokhagyma 3 gerezd  sertés sonka 200 gramm

A foghagymás tölteléket vajkrém és préselt foghagyma összekeverésével készítjük. A palacsintát megkenjük a foghagymás töltelékkel majd sonka szeleteket rakunk és és összetekerjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés