Spenótos sonkás palacsinta

recept,recept fotó,mirelit spenót,sertés sonka,Sertéshús,,Húsvéti receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
fokhagyma | 5 27 | gerezd kcal | |
mirelit spenót | 600 156 | gramm kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
sertés sonka | 200 190 | gramm kcal | |
só | 1 0 | kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vajkrém | 200 668 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1. A spenótot párolása
mirelit spenót 600 gramm • fokhagyma 2 gerezd
Egy lábasba belerakjuk a fagyasztott spenótot majd együtt a foghagymával pároljuk.

2.
tyúk tojás 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • só 1 ĆL
A kihűlt spenótba hozzáadjuk a tojást és a tejet. Sózzuk.

3.
finomliszt 200 gramm
A spenótba fokozatosan belekeverjük a lisztet. Botmixer segítségével pépesítjük.

4.
Az első palacsintát egy kis olajon sütjük. A második alá már nem öntünk olajat. Mindkét oldaláról sütjük.

5.
vajkrém 200 gramm • fokhagyma 3 gerezd • sertés sonka 200 gramm
A foghagymás tölteléket vajkrém és préselt foghagyma összekeverésével készítjük. A palacsintát megkenjük a foghagymás töltelékkel majd sonka szeleteket rakunk és és összetekerjük.

Jó étvágyat!