Spenótos sonkás palacsinta
recept,recept fotó,mirelit spenót,sertés sonka,Sertéshús,,Húsvéti receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 | gramm | |
fokhagyma | 5 | gerezd | |
mirelit spenót | 600 | gramm | |
repceolaj | - | ||
sertés sonka | 200 | gramm | |
só | 1 | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
vajkrém | 200 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1. A spenótot párolása
mirelit spenót 600 gramm • fokhagyma 2 gerezd
Egy lábasba belerakjuk a fagyasztott spenótot majd együtt a foghagymával pároljuk.
2.
tyúk tojás 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • só 1 ĆL
A kihűlt spenótba hozzáadjuk a tojást és a tejet. Sózzuk.
3.
finomliszt 200 gramm
A spenótba fokozatosan belekeverjük a lisztet. Botmixer segítségével pépesítjük.
4.
Az első palacsintát egy kis olajon sütjük. A második alá már nem öntünk olajat. Mindkét oldaláról sütjük.
5.
vajkrém 200 gramm • fokhagyma 3 gerezd • sertés sonka 200 gramm
A foghagymás tölteléket vajkrém és préselt foghagyma összekeverésével készítjük. A palacsintát megkenjük a foghagymás töltelékkel majd sonka szeleteket rakunk és és összetekerjük.
Jó étvágyat!