szakacsreceptek.hu

Sajtos rolád

    

Sós sajtos ínyencfalat, melyet főleg Szilveszterre és ünnepségekre készítünk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Edámi sajt350gramm
csemege reszelt torma1teáskanál
csemege uborka70gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
felvágott150gramm
hagyma50gramm
petrezselyem zöldje-
¼teáskanál
tyúk tojás4darab
vaj130gramm
ömlesztett sajt100gramm

1. Sajt főzése

Edámi sajt 350 gramm

45%-os félkemény sajtot egészben műanyag zacskóban forró vízbe mártunk, és kb. 15 percig főzzük, amíg puha nem lesz.

Sajt főzése

2. A töltelék elkészítése

tyúk tojás 4 darab

Amíg a sajt fől, tojásokat keményre megfőzzük, és minden hozzávalót apróra vágunk.

A töltelék elkészítése

3. 

felvágott 150 gramm  hagyma 50 gramm  csemege uborka 70 gramm  ömlesztett sajt 100 gramm  vaj 130 gramm   ¼ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  petrezselyem zöldje  csemege reszelt torma 1 teáskanál

Az apróra vágott szalámit, hagymát, uborkát, keményre főtt tojást sajttal és vajjal keverünk össze. Sóval, borssal, petrezselyemzöldjével és tormával ízesítjük.

4. 

A megfőtt sajtot alufóliára helyezzük, majd négyzet formára nyújtjuk.

5. 

Megkenjük az elkészített töltelékkel...

6. 

... és óvatosan betekerjük.

7. 

A tekercset alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe helyezzük.

8. 

Tálalás előtt kicsomagoljuk, és 1 centiméteres szeletekre vágjuk. Zöldséggel díszítjük, és péksüteménnyel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés