Szardínia kenő
Ínycsiklandó és egyszerűen elkészíthető kenő szardíniából vagy más halkonzervből.
recept,recept fotó,ömlesztett sajt,szardínia olajban,tyúk tojás,Kenhető ételek és krémek,Gluténmentes
Kenhető ételek és krémek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
szardínia olajban | 125 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 3 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
ömlesztett sajt | 50 | gramm |
Recept
1.
vaj 100 gramm • ömlesztett sajt 50 gramm • hagyma 150 gramm
A puha vajat, sajtot és a felvágott hagymát beletesszük a mixerbe, majd pépesítjük.
2.
szardínia olajban 125 gramm • só • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Hozzáadjuk az olajos halat az olajjal együtt. Amennyiben egészben van a hal, először eltávolítjuk a csontokat. Újra mixereljük. Ízlés szerint sózzuk (vigyázat, néhány konzervfajta esetében már sózva van a hal) és borsozzuk.
3.
tyúk tojás 3 darab
A tojást keményre főzzük, vízfürdőben lehűtjük majd megpucoljuk és amikor lehűlt, felvágva hozzáadjuk a kenőhöz. Pépesítjük. Tálalás előtt ajánlatos a kenőt néhány órára pihentetni a hűtőben. Fogyasztható azonnal is, viszont olyankor nagyon lágy a közege.
Jó étvágyat!