RECEPTEK

Szardínia kenő

Szardínia kenő

Ínycsiklandó és egyszerűen elkészíthető kenő szardíniából vagy más halkonzervből.

recept,recept fotó,ömlesztett sajt,szardínia olajban,tyúk tojás,Kenhető ételek és krémek,Gluténmentes

Kenhető ételek és krémek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma150gramm
szardínia olajban125gramm
-
tyúk tojás3darab
vaj100gramm
ömlesztett sajt50gramm

 

Recept

1. 

vaj 100 gramm  ömlesztett sajt 50 gramm  hagyma 150 gramm

A puha vajat, sajtot és a felvágott hagymát beletesszük a mixerbe, majd pépesítjük.

2. 

szardínia olajban 125 gramm    fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Hozzáadjuk az olajos halat az olajjal együtt. Amennyiben egészben van a hal, először eltávolítjuk a csontokat. Újra mixereljük. Ízlés szerint sózzuk (vigyázat, néhány konzervfajta esetében már sózva van a hal) és borsozzuk.

3. 

tyúk tojás 3 darab

A tojást keményre főzzük, vízfürdőben lehűtjük majd megpucoljuk és amikor lehűlt, felvágva hozzáadjuk a kenőhöz. Pépesítjük. Tálalás előtt ajánlatos a kenőt néhány órára pihentetni a hűtőben. Fogyasztható azonnal is, viszont olyankor nagyon lágy a közege.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit